Disney Magic Stockholm August 2019

Disney Magic på besök i Stockholm

av Ann-Louise

Flightspotting är ju ett välkänt begrepp men jag tror faktiskt aldrig förr att jag har hört, eller använt, ordet shipspotting. Ändå var det shipspotting som jag ägnade mig åt större delen av eftermiddagen igår när Disney Magic var på besök här i Stockholm.

Disney Magic Stockholm

Både William och jag hade såklart Musse Pigg-tröjor dagen till ära.

Disney Magic Stockholm

Från vår utsiktsplats på Fåfängan kunde vi se att de visade en Toy Story-film på storbildsskärmen vid poolen.

Disney Magic Stockholm

Ni som följer min blogg vet ju att vi åkte på Disneykryssning i februari, då med en av Disneys större båtar som heter Disney Dream. Eftersom vi blev så förtjusta i det här med Disneykryssningar så kollade jag upp om någon av båtarna skulle komma till Stockholm och fick då veta att Disney Magic skulle befinna sig i Stockholm den 3 augusti.

Stockholm Gröna Lund

Från Fåfängan hade vi en fantastisk utsikt, inte bara över båten utan över hela Stockholm.

Disney Magic Stockholm

Disney Magic Stockholm

Eftersom båten låg förtöjd vid Masthamnen under dagen så tog vi båten över till Södermalm och promenerade till Fåfängan där vi hade en helt fantastiskt utsikt över hela båten. Därefter tog jag båten Emelie från Barnängsbryggan till Nybroplan fram och tillbaka för att kunna fotografera båten även från andra hållet. Dagen avslutades med att jag gick av Emelie vid Masthamnen och väntade där till kl 17.00 då det var dags för Disney Magic att lämna Stockholm. Jag var bra sugen på att följa med men hoppas att vi någon gång i framtiden kommer ha möjlighet att åka på ytterligare en Disneykryssning.

Disney Magic Stockholm

Stockholm Disney

Disney Magic Stockholm

Disney Magic var den första kryssningsbåten som Disney lät bygga och hon gjorde sin jungfrufärd den 30 juli 1998. Båten har 875 hytter med plats för totalt 2 713 passagerare. Under sommarhalvåret gör Disney Magic kryssningar i Europa och under vinterhalvåret håller hon till i USA/Karibien.

Disney Magic Stockholm

Disney Magic Stockholm

Disney Magic Stockholm

Om du också vill se Disney Magic från utsidan så finns det en chans till i år. Båten kommer nämligen tillbaka till Stockholm den 14 augusti men lägger då till i Frihamnen.

Mina bästa tips för att planera en Disneykryssning hittar du här. Blir du sugen på att åka på en Disneykryssning när du ser bilderna så hittar du de olika kryssningarna på Disney Cruise Lines hemsida.

Här är ytterligare några bilder från gårdagen: 

Disney Magic Stockholm

Här ser man vattenrutschkanan AquaDunk.

Disney Magic Stockholm

AquaDunk ur en annan vinkel.

Disney Magic Stockholm Goofy

Långben jobbar hårt med att bättra på målarfärgen.

Disney Magic Stockholm

Disney Magic Stockholm VIking Line Birka Cruises

Viking Line, Birka Cruises och Disney Magic på samma bild.

Disney Magic Stockholm

Disney Magic Stockholm

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ditte 5 augusti, 2019 - 17:56

Kul att ni fick se fartyget igen och här i Stockholm. Jag skymtade det också.. Var förra året uppe på Fåfängan när det låg i Masthamnen. Ja, Fåfängan tittar vi upp till nu och då. Fint att kombinera med en tur på Åsöberget också-
Emelie är ju perfekt att ta både om man som du ville fotografera Disney Magic eller ta en en tur in till stan. Vi väljer ofta det alternativet ena vägen. Perfekt också att man kan ta med cyklar.
Hoppas att ni kan göra ännu en kryssning med D.M. vid tillfälle. Vet ju att ni var supernöjda. Roligt när det blir bra som man gör. Jag satsar nog på Alaska men gärna också en kryssning i Japan.
Ha det gott och njut av fina sommardagar.

Svara
Ann-Louise 5 augusti, 2019 - 22:15

Ja, det var roligt och det blev många fina bilder. Tur att de som var här på kryssningen också hade sådan tur med vädret för det var en riktigt härlig dag. En av Disneys båtar (som heter Disney Wonder) kör kryssningar i Alaska på sommaren. Det är en dröm att få åka på en sådan kryssning någon gång. Ha det så bra du också!

Svara

Lämna gärna en kommentar