Meny
Resor med tema star wars
Disneyparker

Öppningsdatum för Star Wars Galaxy’s Edge på Disneyland och Walt Disney World

I dag hade jag egentligen tänkt skriva ett inlägg om hur det var att flyga med Virgin Atlantic till Florida men det får vänta lite för i kväll kom en av de mest spännande nyheterna på länge, nämligen öppningsdatumen för de nya Star Wars-parkerna på Disneyland i Kalifornien och på Walt Disney World i Florida.

Star Wars Galaxy’s Edge på Disneyland i Anaheim strax söder om Los Angeles kommer att öppna redan den 31 maj vilket är tidigare än planerat. Det kommer att finnas två nya åkattraktioner i den här delen av parken, Millienium Falcon: Smuggler’s Run samt Rise of the Resistance.

Några månader senare, den 29 augusti, kommer Star Wars Galaxy’s Edge öppna i Hollywood Studios på Walt Disney World i Orlando. Här kommer man hitta samma åkattraktioner som på Disneyland.

För båda parkerna gäller att Millenium Falcon: Smuggler’s Run kommer att öppna den 31 maj respektive den 29 augusti medan Rise of the Resistence, kommer att öppna vid ett senare datum som än så länge är okänt.

Galaxy’s Edge ligger på planeten Batuu och det här nya området är den största expansionen som någonsin har gjorts i någon av Disneyparkerna. Förutom de båda nya åkattraktionerna kommer det finnas affärer och restauranger, allt med Star Wars-tema. Man kommer också att kunna bygga sin egen droid och sitt eget ljussvärd.

I anslutning till Galaxy’s Edge på Walt Disney World kommer man även öppna ett hotell med Star Wars-tema. Det är än så länge okänt vilket datum det kommer att öppna

Galaxys edge star wars disneyland chewbacca

Med tanke på vilka Star Wars-nördar vi är i vår familj så vill jag genast boka flyg till Los Angeles och köpa biljetter till Disneyland för att vara där när Galaxy’s Edge öppnar i slutet av maj. Dock tror jag att det kan vara klokt att vänta ett tag för det kommer vara otroligt mycket folk i början. Speciellt som området öppnar lagom till sommaren som är högsäsong för Disneyland.

Om man vill besöka Galaxy’s Edge på Disneyland i Kalifornien mellan 31 maj och 23 juni kommer man förutom den ordinarie entrébiljetten även behöva en speciell, kostnadsfri, reservation. Bor man på ett av Disneys tre hotell kommer denna reservation vara inkluderad i hotellvistelsen.

Här kan du läsa mer om Galaxy’s Edge. Passa också på att läsa mitt inlägg om olika Star Wars-inspelningsplatser som man kan besöka runt om i världen.

6 Kommentarer

 • Christine - 29°
  8 mars, 2019 at 01:49

  Så läckert! Hade ingen aning om att det ens skulle öppnas Star Wars-områden. 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   8 mars, 2019 at 14:15

   Ja, det är verkligen riktigt häftigt. Vi kunde se bygget av Galaxys Edge från vårt hotell när vi var på Disneyland förra sommaren, att döma av vad vi såg så kommer det bli riktigt coolt.

   Svara
 • Ditte
  8 mars, 2019 at 20:54

  Kul med ett Star Wars område. Barnbarnen är väldans intresserade och vill åka men jag avstår nog detta. För min del lockar Antarktis, Sydafrika och Japan mer. Och man får göra sina val. Hoppas ni kommer iväg vad det lider.
  Ser fram emot din recension av V.A. Har aldrig testat dem.

  Svara
  • Ann-Louise
   8 mars, 2019 at 21:35

   Ja, jag tror att Star Wars-delen av parkerna kommer bli helt fantastiskt. Vill verkligen åka dit så snart som möjligt men tror att det kommer vara galet mycket folk och långa köer i flera år framöver tyvärr. Recensionen av Virgin Atlantic kommer förhoppningsvis innan veckan är slut. 🙂

   Svara
 • dianasdrömmar
  10 mars, 2019 at 08:16

  Finns nån här hemma som skulle gilla detta :)kram

  Svara
  • Ann-Louise
   10 mars, 2019 at 14:16

   Jag kan tänka mig det! 🙂 Rena drömmen för alla som gillar Star Wars. Kram

   Svara

Lämna en kommentar