Resor med tema star wars

Resor med tema – Star Wars

av Ann-Louise

Jag tänkte skriva några inlägg om att resa med olika tema och eftersom The Last Jedi har premiär på onsdag den 13 december så känns det logiskt att börja med ett inlägg om resor med Star Wars-tema. Alla tre i vår familj älskar Star Wars och skulle gärna göra resor på det temat. För två år sedan var vi på Star Wars-dagarna på Hollywood Studios i Orlando men jag kan mycket väl tänka mig att även resa till några av de platser där filmerna har spelats in. I det här inlägget skriver jag om de fem inspelningsplatser som jag drömmer mest om att åka till.

Skellig Michael, Irland

Det här är den inspelningsplats som jag allra helst skulle vilja åka till. Skellig Michael är en ö som ligger ca 12 kilometer väster om irländska fastlandet. Här utspelade sig slutscenen mellan Luke och Rey i The Force Awakens och även The Last Jedi kommer att ha scener som utspelar sig på ön. Jag föll direkt för den här platsen när vi såg The Force Awakens eftersom det är så otroligt vacker och dramatisk natur. På ön finns ett medeltida kloster från 588 och sedan 1996 finns ön med på Unescos världsarvslista.

skellig michael

Skellig Michael. Bild från Unsplash

Villa del Balbianello, Italien

En av mina favoritscener är när Anakin Skywalker och Padmé Amidala gifter sig på Naboo i Klonerna anfaller. Den scenen är filmad i Villa del Balbianello som ligger i Lenno, Italien, med utsikt över Comosjön. Just utsikten var något som jag föll för direkt när jag såg den här filmen för första gången så det skulle vara en riktig upplevelse att få se den på riktigt. Villa del Balbianello byggdes 1787 på en plats där det tidigare hade legat ett kloster, så det finns även en del historia att uppleva här.

villa del balbianello

Villa del Balbianello. Bild från Pixabay.

Redwood National Park, Kalifornien

Här i Redwood National Park i den allra nordligaste delen av Kalifornien, spelades de skogsscener in som utspelar sig på Endors måne i Jedins återkomst. På Endor bor bland annat ewokerna. Det var också här som det avgörande slaget mellan rymdimperiet och rebellalliansen utspelade sig. Här har jag egentligen redan varit men det var många år innan jag såg Star Wars-filmerna för första gången så jag skulle behöva åka tillbaka igen och se mig omkring lite mer noggrant. Precis som Skellig Michael så finns Redwood National Park med på Unescos världsarvslista. Att åka hit och titta på Redwood-träden rekommenderas verkligen, även om man inte är det minsta intresserad av Star Wars.

Redwood National Park.

Redwood National Park. Bild från Pixabay.

Death Valley, Kalifornien

I filmen Ett nytt hopp utspelar sig flera av scenerna på Tatooine i Death Valley i Kalifornien. Här bor Jawas och Tusken Raiders och här utspelar sig bland annat scenen när R2D2 blir kidnappad av Jawas. I filmen kan man även se utsiktspunkten Dantes View när översiktsbilden över Mos Eisley visas. När jag bilade mellan Los Angeles och Las Vegas för ganska många år sedan var jag ju inte så långt från Death Valley – nästa gång jag är i närheten vill jag definitivt åka hit och ägna en dag åt att upptäcka de olika platserna från filmen.

Star Wars Dantes View

Dantes View – bild från Pixabay

Sevilla, Spanien

I filmen Klonerna anfaller var man inte bara i Italien utan en del scener spelades in i Spanien, närmare bestämt i Sevilla. När Anakin och Padmé kommer till staden Theed på Naboo tar de en promenad på Plaza de España. Här skulle jag också gärna ta en promenad och av de här fem platserna så är det nog också den plats som är allra enklast att ta sig till.

Star Wars Plaza de España

Plaza de España – Bild från Pixabay.

Det finns förstås också en mängd andra inspelningsplatser att drömma sig bort till. Har du besökt någon av dem?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

Dorothy 13 december, 2017 - 23:05

Vilken roligt resa tema!

Svara
Ann-Louise 18 december, 2017 - 19:01

Tack! Det kommer fler reseteman framöver. 🙂

Svara
Katarina Myrberg 14 december, 2017 - 08:07

Villan i Italien är ju underskön i filmen – och har alltid undrat om den var fejkad i datorer eller på riktigt! Nu vet jag – Comosjön!

Svara
Ann-Louise 18 december, 2017 - 19:25

Ja, det blir helt enkelt till att planera en resa till Comosjön framöver för att se den i verkligheten. 🙂

Svara
Fantast Dining 14 december, 2017 - 18:35

En resa helt i min smak.:)

Svara
Ann-Louise 18 december, 2017 - 19:25

🙂

Svara
4000mil 14 december, 2017 - 20:32

Åh, kul tema! Har varit till Death Valley och kan tänka mig att det är en bra inspelningsmiljö. Fick för mig att de spelat in i Marocko också?

Svara
Ann-Louise 18 december, 2017 - 19:29

Jag är osäker på Marocko men vet att de har spelat in mycket i Tunisien också.

Svara
Resor med tema - Katter - Från Stad till Strand 23 januari, 2018 - 18:45

[…] kommer nästa inlägg i min serie med resor med tema. Förra gången handlade det om Star Wars och här gången handlar temat om katter. Jag har älskat katter hela mitt liv och här hemma har […]

Svara

Lämna gärna en kommentar