legoland hotel carlsbad pool

Hotellrecension – Legoland Hotel i Carlsbad

av Ann-Louise

Förra sommaren var vi på Legoland i Carlsbad, Kalifornien. Jag har tidigare skrivit om vårt besök i själva parken men jag tänkte att jag även skulle skriva lite om Legoland-hotellet som var en upplevelse i sig.

legoland hotel i carlsbad

Det här var vårt första besök på Legoland någonsin, vi har faktiskt aldrig ens varit på Legoland i Danmark trots att jag drömt om det sedan jag var liten. Därför kände vi att vi ville göra mesta möjliga av besöket vilket för oss innebar att gå all-in och även bo på Legoland Hotel i Carlsbad. Tyvärr är det dyrt så vi fick kompromissa lite och ta en natt på Legoland-hotellet och en natt på ett lite billigare hotell som också låg i anslutning till parken.

william legogubbe legoland hotel carlsbad

Den här Lego-gubben stod utanför hissen på vår våning.

legoland hotel carlsbad william legogubbe ute

Två stora fördelar med att bo på Legoland-hotellet är att man får gå in en timma tidigare i parken på morgonen vilket gör att man kan hinna med en del åkturer utan långa köer, samt att det ligger precis vid entrén till Legoland så man slipper tänka på hur man ska ta sig till parken. Dessa två faktorer gör att åtminstone jag är beredd att betala lite extra för att bo här.

legoland hotel carlsbad hiss

Till och med hissarna var roliga!

Men det absolut bästa är förstås att miljön är så fantastisk. Allt har Lego-tema och det är helt klart det bästa tema-hotell jag bott på. Överallt finns det små detaljer att upptäcka och massor av fantasifulla Lego-byggen att beundra. Och hissen är en disco-hiss! När hissen börjar åka spelas musik och en disco-lampa blinkar. Det kanske var det roligaste av allt på hela hotellet. 🙂 Och det piggade upp William som vid det här laget hade varit vaken i över 24 timmar.

legoland hotel carlsbad säng

När vi var här i juni 2016 fanns det fyra olika typer av rum att välja på, Pirate, Kingdom, Adventure och Lego Friends. Efter att ha funderat lite så valde vi ett Adventure-room eftersom det kändes som den typ av rum som William skulle gilla bäst. Man kan välja två varianter av varje rum, ”themed” eller ”fully themed”. Som namnet antyder så handlar det om hur mycket dekorationer det finns i rummet. Vi skulle ju som sagt gå all-in under den här vistelsen så vi slog till på den lite dyrare varianten som hade mesta möjliga Lego-dekoration. Det var absolut värt det, speciellt som prisskillnaden bara var några hundralappar. Det finns även rum med balkong, som då blir ännu lite dyrare, men det tyckte vi var onödigt då vi bara skulle vara här en natt och inte tillbringa så mycket tid på hotellet.

legoland hotel carlsbad barnrum

Rummet var stort och bestod av en vuxendel och en barndel samt ett badrum. Vuxendelen hade en stor dubbelsäng samt skrivbord medan barndelen hade en våningsäng. Det fanns en TV i varje del samt kylskåp och kaffebryggare. Överallt i rummet fanns fantasifulla dekorationer gjorda av Lego. Eftersom vi bodde i ett Adventure-rum bestod många av dekorationerna av olika typer av djur och småkryp.

legoland hotel carlsbad barnrum 2

Äntligen sovdags, mer är 24 timmar efter att vi lämnade lägenheten hemma i Stockholm.

legoland hotel carlsbad barnrum 3

Egen TV i rummets barndel. Här kan ni också se några av Lego-dekorationerna samt lite läskiga småkryp på mattan.

Det allra första vi gjorde var att delta i den tävling som alla barn kan vara med i när de checkar in. Man får ett frågeformulär och ska sedan gå runt hela hotellområdet och leta efter svaren på frågorna. När man har alla de rätta svaren får man en kombination som låser upp ett kassaskåp på hotellrummet. I kassaskåpet (bilden nedan) finns små överraskningar, bland annat några påsar med lego, en lego-tidning och några chokladpengar.

legoland hotel carlsbad kassaskåp

Eftersom hotellet ligger i Kalifornien så finns det såklart en pool också. Och i poolen kan man leka med stora legobitar. Vi tillbringade bara några minuter i poolen första kvällen, dels för att det inte var så varmt men också för att William precis innan avresan till Kalifornien hade lyckats få ett djupt sår på kinden, så han var tvungen att vara lite försiktig när han badade eftersom såret inte fick bli blött. Under andra omständigheter så hade vi nog hängt i poolområdet betydligt längre.

legoland hotel carlsbad pool

Vi åt middag och frukost på Bricks Family Restaurant i hotellet. Middagen hade jag bokat i förväg för att vara säker på att få plats. Legoland var vårt första stopp på den här Kalifornien-resan så vi kom fram till hotellet efter elva timmars flygning från Sverige samt tre timmar i bilköer på väg mellan Los Angeles flygplats och Legoland, så det var skönt att ha middagen bokad och slippa oroa sig för var vi skulle äta. Tyvärr var middagen en besvikelse fast det kan nog ha berott lite på att vi var galet trötta. Det var massor av barnfamiljer, vilket förstås inte var oväntat, och en otroligt hög ljudnivå och väldigt stökigt helt enkelt. Och maten var inte någon höjdare. Men återigen, hade vi varit utvilade så hade vi kanske känt helt annorlunda så jag vill inte att någon ska känna sig avskräckt bara för att vi hade en dålig upplevelse.

legoland hotel carlsbad bricks restaurant 2

Frukosten, som ingick i priset, var däremot helt fantastisk. Vi är alltid uppe tidigt så vi var bland de första i restaurangen, och maten var riktigt, riktigt god. När det var så lite folk i restaurangen hade vi också möjlighet att beundra alla Lego-kreationer lite mer.

legoland hotel carlsbad bricks restaurant

legoland hotel carlsbad william frukost

I foajen och receptionen kan man dels beundra alla minifigurer bakom receptionsdisken men även leka med massor av lego och på kvällarna anordnas det underhållning av olika slag. Vi hoppade över det på grund av trötthet efter den långa resan. Morgonen därpå när vi checkade ut fick vi i alla fall träffa en Lego-figur i receptionen.

legoland hotel carlsbad legogubbe

Väskorna förvarade vi i bagagerummet under dagen och på kvällen när vi kom tillbaka trötta efter en lång dag i parken, så hjälpte personalen till att ordna en shuttle som kunde ta oss till nästa hotell som låg på andra sidan Legoland-parken.

legoland hotel carlsbad dörr

William utanför dörren till vårt Adventure-rum

Som jag nämnde i början av inlägget så är det ganska dyrt att bo på Legoland Hotel i Carlsbad. Priserna varierar dock rejält beroende på säsong och vi var där i juni när det är högsäsong. Nu när jag tittar på priser på deras hemsida så ser jag att man kan få ett ”fully themed” rum för 215 USD dollar (ca 1 915 kr) en natt i maj och den billigaste varianten kostar 175 USD (ca 1 560 kr). Det priset gäller för två vuxna och ett barn. När vi var där betalade vi cirka 3 500 kr för en natt.

legoland hotel carlsbad badrum

Om man har råd och om barnen (eller man själv) verkligen älskar Lego så rekommenderar jag verkligen att bo här minst en natt. Jag tyckte att det var minst lika roligt som William och gör gärna om det i framtiden. Det är verkligen ett hotell där man inte bara vill sova några timmar på natten utan vill tillbringa en hel massa tid för att hinna uppleva allt. Numera finns det även Ninjago-rum här så om vi åker tillbaka så kommer vi absolut att välja ett sådant eftersom William älskar Ninjago.

legoland hotell carlsbad room desk

Det är nästan svårt att upptäcka skrivbordet, spegeln och TV:n bland alla dekorationer.

Nästa år öppnar även ett nytt Legoland-hotell i form av ett slott, något som jag skrivit mer om här.

Följ gärna min blogg på Facebook för att inte missa några nya inlägg. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Fantasy Dining 7 december, 2017 - 09:38

Men åh, vad kul. Hade ingen aning om detta hotell. Dit bara måste vi ju åka någon gång.

Svara
Ann-Louise 7 december, 2017 - 11:25

Ja, det tycker jag verkligen att ni ska göra! Ett toppenhotell på alla sätt. 🙂

Svara
Legoland i Kalifornien - toppen för barn i alla åldrar! - Från Stad till Strand 5 januari, 2018 - 23:14

[…] Läs också om vad vi tyckte om vår vistelse på Legoland Hotel. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar