Legoland Kalifornien

Tre nyheter från Legoland-parker runt om i världen

av Ann-Louise

När man reser tillsammans med barn så är Legoland en av de platser som är lite extra roliga att besöka. Här kommer tre nyheter från Legoland-parker runt om i världen.

Nytt hotell på Legoland California

Förra sommaren var vi på Legoland i Carlsbad, Kalifornien och bodde då på det traditionella Legoland-hotellet. Till våren 2018 öppnar de ett helt nytt hotell, nämligen Legoland Castle Hotel. Som namnet antyder är det ett hotell i form av ett slott. Slottet kommer att ha 250 rum med tre olika teman, riddare & drakar, prinsessor eller trollkarlar. Hotellet kommer att ligga precis vid huvudentrén och kommer att ha pool, lekområden och en restaurang.

Legoland Castle Hotel öppnar den 11 maj 2018 och man kan redan nu boka rum på hotellet via Legolands hemsida.

Tre nyheter från Legoland-parker runt om i världen

Pressbild från Legoland California.

Nytt hotell på Legoland i Billund

Ett år senare, i april 2019, så är det dags för Legoland i Billund att få sitt eget slottshotell, då öppnar nämligen ett liknande hotell där. När jag har letat resor till Legoland i Danmark så har jag reagerat på att det finns så få hotell i Billund så jag tror det blir toppen med ytterligare ett Legoland-hotell i nära anslutning till parken. Hotellet kommer att ha två byggnader med totalt 142 rum och 710 sängplatser. Rummen kommer ha temat trollkarlar, riddare och prinsessor. Hotellet kommer också att ha 900 modeller byggda i Lego!

Tre nyheter från Legoland-parker runt om i världen

Pressbild från Legoland Billund.

Ett helt nytt Legoland i USA

Häromdagen kom nyheten om att det ska byggas ett helt nytt Legoland i Goshen, New York. Detta blir den tredje Legoland-parken i USA, de nuvarande två finns i Carlsbad, Kalifornien samt i Winter Haven, Florida. Goshen ligger knappt tio mil nordväst om New  York City. På detta nya Legoland kommer det att finnas ett Legoland Hotel med 250 rum. Det framgår inte vilken typ av hotell men jag skulle gissa på det mer traditionella Legoland-hotellet som redan finns i de flesta andra Legoland-parker.

Totalt finns det just nu 8 Legoland-parker i världen. Förutom de båda parkerna i USA så finns Legoland i Danmark (såklart), Storbritannien, Tyskland, Malaysia, Japan och Dubai. Om några år blir det alltså nio parker och tydligen finns det planer på ännu fler framöver, bland annat i Sydkorea.

Jag har som mål att besöka alla Disney-parker i världen och har klarat av hälften hittills. När jag besökt resterande Disney-parker kanske jag ger mig på projektet att besöka alla Legoland-parker också… det vill säga om inte William har hunnit bli för stor för jag tror att det kommer att bli roligare om han är med också. 🙂

Läs om när vi besökte Legoland i Kalifornien.

Följ bloggen på Facebook.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Dorothy 3 november, 2017 - 14:38

Har varit i Billund i somras. Bra med ännu ett hotell alternativ. Själv tycker jag att vuxna kan ha lika roligt på Legoland. Man ska ha lite barnasinne intakt.
.

Svara
Ann-Louise 6 november, 2017 - 22:33

Du får åka tillbaka med barnbarnen sen när det nya hotellet öppnar 🙂 Och jag håller med om att vuxna kan ha precis lika roligt.

Svara
Fantasy Dining 5 november, 2017 - 11:43

Så kul. Jag har inte ens varit på det i Danmark ännu. Väntar till in son blir lite större så att han uppskattar det.

Svara
Ann-Louise 6 november, 2017 - 22:33

Jag har inte heller varit på Legoland i Danmark än, bara på det i Kalifornien. Så småningom blir det nog Danmark också, är ju lite närmare dit 🙂

Svara
Hotellrecension - Legoland Hotel i Carlsbad - Från Stad till Strand 6 december, 2017 - 17:13

[…] Nästa år öppnar även ett nytt Legoland-hotell i form av ett slott, något som jag skrivit mer om här. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar