Vårt besök på Universal’s Islands of Adventure

av Ann-Louise

När vi var i Florida på sportlovet passade vi på att besöka Universal Orlando Resort och de båda parkerna Universal Studios Florida samt Universal’s Islands of Adventure. Universal Studios Florida besökte jag på min första USA-resa för 21 år sedan men då hade inte Universal’s Islands of Adventure öppnat utan de höll fortfarande på att bygga upp den parken. Det här blev alltså första besöket för hela familjen. Även om vi gillar Universal Studios bäst så hade vi väldigt roligt även på Islands of Adventure.

Port of entry islands of adventure

Strax innanför entrén till Islands of Adventure.

Hulk Coaster Islands of Adventure

Hulk Coaster.

Universal’s Islands of Adventure eller Islands of Adventure som den ofta förkortas, öppnade den 28 maj 1999. Parken är uppbyggd så att man som gäst besöker åtta olika ”öar” med olika tema. Med nästan 10 miljoner besökare under 2018 är det en av de mest besökta nöjesparkerna i världen. Tripadvisor utsåg nyligen Islands of Adventure till världens bästa nöjespark, en utmärkelse som parken nu fått fem år i rad.

The Lost Continent Islands of Adventure

The Lost Continent

Lorax i Seuss Landing Islands of Adventure

Lorax i Seuss Landing.

Precis som mitt tidigare inlägg om Universal Studios så fokuserar det här inlägget på de olika åkattraktionerna på Islands of Adventure. Vi prioriterade bort alla shower för att i stället ha tid att åka så mycket som möjligt. Vi ägnade inte heller någon tid åt att leta reda på de olika karaktärer man kan träffa. De karaktärer som vi tog kort med var sådana som vi fick syn på av en slump. Och vi hade sån tur att den karaktär som vi allra helst ville träffa, Mästerkatten i stövlar, var den absolut första karaktär vi såg, bara någon minut efter att vi kom in i parken första morgonen.

Mästerkatten i stövlar.

William och Mästerkatten i stövlar.

Mästerkattens tjej Kitty Mjuktass.

VI träffade även Mästerkattens tjej Kitty Mjuktass.

Po från Kung Fu Panda-filmerna.

Med Po från Kung Fu Panda-filmerna.

På Islands of Adventure finns följande öar och åkattraktioner:

 • Port of entry
  • Här finns inte några åkattraktioner utan matställen och affärer. Här finns bland annat Starbucks om du är sugen på kaffe innan du börjar beta av de olika attraktionerna.
 • Marvel Super Hero Island
  • The Incredible Hulk Coaster
  • Storm Force Accelatron
  • Doctor Doom’s Fearfall
  • The Amazing Adventures of Spider-Man
 • Toon Lagoon
  • Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges
  • Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls
 • Skull Island
  • Skull Island: Reign of Kong
 • Jurassic Park
  • Pteranodon Flyers
  • Jurassic Park River Adventure
 • The Wizarding World of Harry Potter- Hogsmeade
  • Harry Potter and the Forbidden Journey
  • Flight of the Hippogriff
  • Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure (den har tillkommit efter vårt besök)
 • The Lost Continent
  • Poseidon’s Fury
 • Seuss Landing
  • The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride
  • Caro-Seuss-el
  • One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish
  • The Cat in the Hat
Lorax Seuss Landing Orlando

Lorax-träd i Seuss Landing.

Seuss Landing Islands of Adventure

En röd fisk i åkturen One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish

Jag ska direkt säga att vi inte åkte alls lika många åkattraktioner här som på Universal Studios. Det var bara i Seuss Landing, Marvel Hero Super Island och The Wizarding World of Harry Potter som vi testade åkattraktionerna. De övriga var antingen lite för läskiga för oss eller så var det filmteman som vi inte var så intresserade av.

Skull Island: Reign of Kong

Skull Island: Reign of Kong, inte riktigt vår grej tyvärr.

Marvel Hero Super Island

Marvel Hero Super Island. De båda tornen i bakgrunden är Doctor Doom’s Fearfall.

Seuss Landing

Förutom The Wizarding World of Harry Potter var Seuss Landing vår favorit på Islands of Adventure. Egentligen var vi väl alla tre lite för gamla för åkattraktionerna men vi gillade hur färgglatt och fantasifullt allt var utformat. Här åkte vi The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride som går högt ovan mark men som är väldigt lugn och passar bra för mindre barn. Vi åkte även One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish där man ska styra sin fisk baserat på sången som spelas. Om man inte gör det riskerar man att träffas av sprutande vatten. The Cat in the Hat åkte vi också, det är en åktur där man sitter i ett fordon som åker runt i en miljö baserad på berättelsen om katten i hatten. Alla åkturerna här passar bra för hela familjen och är speciellt bra för mindre barn.

Seuss Landing

Entrén till Seuss Landing.

Seuss Trolley Train Islands of Adventure

Seuss Trolley Train.

One fish two fish islands of adventure

One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish

One Fish, Two Fish, Red Fish Islands of Adventure, Blue Fish

Johan och William i One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish

Lorax Seuss Landing

Lorax-träd i Seuss Landing. Vi såg filmen om Lorax många gånger när William var liten så det var hög igenkänningsfaktor här.

Marvel Super Hero Island

Vi älskar Marvel-filmerna men är vana att träffa Marvel-karaktärerna när vi besöker Disneyland. Därför var det lite förvirrande att de fanns även här. Jag tycker att Disney gör ett mycket bättre jobb med Marvel-miljöerna och karaktärerna och var inte jätteimponerad av det här området på Islands of Adventure. Trots det var det förstås ändå roligt att promenera omkring här och titta på allt. Vi åkte The Amazing Adventures of Spider-Man som är en 3D-attraktion men det var allt vi vågade oss på här. För den som är lite (mycket) modigare än oss så är det ett måste att åka The Incredible Hulk Coaster. För oss räckte det bra att stå på marken och se på.

The Amazing Adventures of Spiderman på Islands of Adventure

The Amazing Adventures of Spiderman.

The Amazing Adventures of Spiderman på Islands of Adventure

Hulk Coaster Islands of Adventure

Hulk Coaster. Jag blev knäsvag bara av att titta på den…

Hulk Coaster Islands of Adventure

Hulk Coaster

The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade Village 

Jag har redan skrivit ett eget inlägg om de olika åkattraktionerna på The Wizarding World of Harry Potter. Klicka här för att läsa vad vi tyckte om Hogwarts Express samt Harry Potter and the Forbidden Journey som är huvudattraktionen i Hogsmeade Village samt Flight of the Hippogriff. Sedan vi var där har det också tillkommit en ny åkattraktion, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Hogwarts Castle i Wizarding World of Harry Potter

Hogwarts Castle i The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade Village.

Early Park Admission på Islands of Adventure

Det finns sju olika hotell som ligger på Universal Orlando Resort. Om man bor på något av dessa hotell får man gå in en timma tidigare till en av parkerna. När vi var där var det enbart på Universal Studios man fick gå in tidigare men vissa perioder gäller det båda parkerna samt vattenparken Volcano Bay. Vissa perioder gäller det enbart Islands of Adventure. Jag rekommenderar att man kontrollerar i förväg vilken eller vilka av parkerna som har early park admission. Det gör du enkelt på Universals egen hemsida.

Grinchen promenerar omkring i Seuss Landing.

Grinchen promenerar omkring i Seuss Landing.

Blondies dagwood islands of adventure

Toon Lagoon

Mythos Restaurant Islands of Adventure

Bakom fasaden döljer sig Mythos Restaurant som anses vara en av de bättre restaurangerna i parken.

Universal Express Unlimited

Om man bor på något av de tre dyrare hotellen på Universal Orlando Resort så ingår även Universal Express Unlimited som gör att man får gå i en speciell kö där väntetiden är mycket kortare än i den vanliga kön. Det här Express-passet ingår på Loews Royal Pacific Resort där vi bodde samt även på Hard Rock Hotel och Loews Portofino Bay. Om du inte gillar att stå i kö så är det verkligen en klok idé att bo på något av dessa tre hotell för att få ett Express-pass.

Man kan även köpa Express-passet separat men om man ändå har tänkt bo på området så tjänar man oftast på att välja ett av de dyrare hotellen jämfört med att bo på ett av de billigare hotellen och köpa passet separat. Express-passen gäller på nästa alla åkattraktioner på Islands of Adventure. De gäller inte på Pteranodon Flyers och inte heller på den nya Harry Potter-attraktionen Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Jurassic Park Islands of Adventure

Jurassic Park.

The Lost Continent Islands of Adventure

The Lost Continent.

Seuss Landing Islands of Adventures

Seuss Landing.

Bra att veta inför ditt besök på Islands of Adventure

Om du bara ska besöka Islands of Adventure räcker det att köpa den billigaste varianten av biljett som bara gäller i en av parkerna. Om du vill besöka båda parkerna behöver du köpa en så kallad Park-to-Park-biljett. Den innebär att du kan besöka både Islands of Adventure och Universal Studios Florida samma dag och gå mellan parkerna flera gånger samma dag. Med en Park-to-Park-biljett kan du även åka Hogwarts Express mellan Hogsmeade Village på Islands of Adventure och Diagon Alley på Universal Studios. En upplevelse som du inte vill missa, i alla fall inte om du gillar Harry Potter.

Toon Lagoon Islands of Adventure

Toon Lagoon

Marvel Super Hero Island Islands of Adventure

Marvel Super Hero Island.

Captain America Diner Islands of Adventure

På Captain America Diner kan man äta med karaktärer ur Marvel-filmer.

Toon Lagoon Islands of Adventure

Toon Lagoon.

Biljettpriserna varierar så det bästa är att titta på Universals egen hemsida för aktuella priser.

Öppettiderna varierar också beroende på säsong. Du hittar aktuella öppettider på den här länken.

Här kan du läsa mitt inlägg om Universal Studios Florida, mitt inlägg om The Wizarding World of Harry Potter samt övriga inlägg om vår sportlovsresa till Florida och Bahamas.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Lena i Wales 28 september, 2019 - 12:28

Vilket enormt ställe!
Säkert massor att göra, men ser lite för konstgjort ut för mig. Måste ändå vara en upplevelse.
Önskar dej en fin helg!

Svara
Ann-Louise 4 oktober, 2019 - 08:27

Jo, visst är det väldigt konstgjort men ändå kul att besöka en sån här plats någon gång, speciellt när man känner igen många av miljöerna från olika filmer osv. Hoppas du får en fin helg!

Svara
Christine - 29° 29 september, 2019 - 12:50

Wow vilket ställe! 🙂
PS. Jag jobbar med han som gör svenska rösten till spegeln i Shrek.

Svara
Ann-Louise 4 oktober, 2019 - 08:28

Ja, det är riktigt coolt! Och vad roligt att du jobbar med spegelns röst! 🙂 Shrek är en av våra favoriter.

Svara

Lämna gärna en kommentar