pumpa halloween gröna lund

Halloween på Gröna Lund

av Ann-Louise

Idag åkte hela familjen till Gröna Lund för att ta en titt på deras Halloweenfirande som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg om höstlovstips. Vi började med att ta båten Emelie från Hammarby Sjöstad till Gröna Lund, det absolut smidigaste sättet för oss att komma till Djurgården. Redan ombord på båten började Halloweenstämningen infinna sig då båten var dekorerad med pumpor och spindlar och barnen bjöds på godis.

pumpa halloween gröna lund

Väl framme utanför Gröna Lund så ringlade sig biljettköerna långa men jag köpte biljetterna i mobilen istället så att vi kunde gå direkt till entrén och bara behövde skanna QR-koderna från min telefon. Vi var inne i parken redan tio minuter i tolv och de öppnade egentligen inte förrän tolv så vi hade lite tid att gå runt och titta på alla dekorationer innan vi ställde oss i kö för dagens första åk.

halloween på gröna lund

halloween på gröna lund

De flesta åkattraktioner är öppna under Halloween-firandet och flera av dem har tillfälligt bytt skepnad och namn. Nyckelpigan har blivit förvandlad till Spindelpigan, Flygande elefanterna har blivit Mumieelefanterna, Veteranbilarna har blivit Spökbilarna och Tekopparna har blivit Häxkitteln där alla tekoppar målats svarta och fått dödskalledekorationer. Man har även hängt upp svarta skynken runt hela attraktionen för att göra den mörkare inuti.

halloween på gröna lund häxkitteln 1

halloween på gröna lund häxkitteln

halloween på gröna lund mumieelefanterna

halloween på gröna lund mumieelefanterna

Pettson och Findus hus har gjorts om till ett lagom läskigt spökhus för de mindre barnen. Det var fullt med spindelnät och spindlar i olika storlekar. Och det var väldigt skönt att komma in där och värma sig en liten stund eftersom det var så kallt ute.

halloween på gröna lund pettson och findus

Under Halloween på Gröna Lund finns flera nya skräckhus i parken:

  • Motel Hell/o som är uppbyggt där radiobilarna brukar vara i vanliga fall och som är ett skräckmotell där ägarinnan letar efter offer som kan ersätta hennes förlorade barn.
  • House of Even Worse Nightmares som är en läskigare version av det ordinarie spökhuset House of Nightmares
  • Olustiga Huset där Lustiga Huset tagits över av ett kringresande gäng med clowner.

Vi är lite för lättskrämda så vi vågade oss faktiskt inte in i något av skräckhusen så jag kan inte uttala mig om hur de var. William var lite sugen på att gå in i House of Even Worse Nightmares men eftersom ingen av oss föräldrar ville gå in så blev det inget besök för honom heller.

halloween på gröna lund motel hello

halloween på gröna lund house of nightmares

halloween på gröna lund olustiga huset

Det finns också flera temazoner i parken:

  • Zombie Zone som öppnar kl 18.00 på kvällarna. Vi var och tittade utanför och det såg spännande ut och detta hade vi kanske provat om vi hade varit kvar senare på kvällen.
  • Kyrkogården nere vid slänggungorna, med en massa läskiga gravstenar.
  • Häxans offerplats som inte såg så otäck ut mitt på dagen men som tydligen ska vara mycket värre efter 18.00 när häxan själv är på plats.
  • Día de Muertos som betyder ”De dödas dag” och firas i Mexico den 2:a november.

halloween på gröna lund kyrkogården

halloween på gröna lund kyrkogården

halloween på gröna lund Día de Muertos

Trappan mellan Lilla Området och Stora Området har gjorts om till ett mörkt och läskigt majsfält. Kanske inte så skrämmande mitt på dagen men jag kan tänka mig hur mycket läskigare det måste vara på kvällen när det är helt mörkt. Samtliga områden finns utmärkta på Gröna Lunds Halloween-karta.

halloween på gröna lund

Det jag gillade bäst var alla fina dekorationer. Jag tycker det är fint med pumpor och det var verkligen pumpor precis överallt i parken. Kyrkogården och Día de Muertos var mina favoriter bland temazonerna även om allt var mycket välgjort. Det var roligt att se Gröna Lund i en helt annan skepnad än den man är van vid.

halloween på gröna lund

halloween på gröna lund kittel

Jag släpade med mig systemkameran för att kunna ta så bra bilder som möjligt men vi hann inte mer än in på området innan det började både regna och snöa, så jag packade ganska snart ner kameran och övergick till att fotografera med mobilen istället. Vädret var det enda som var dåligt med Halloween på Gröna Lund. Jag är ganska frusen av mig och och var stel om både fingrar och tår efter någon kvart och efter två timmar frös vi alla tre så pass mycket att vi kände oss nöjda med besöket. Vi hade ändå inte kunnat stanna mycket längre eftersom William skulle på tennisträning senare på eftermiddagen.

halloween på gröna lund spökbilarna

halloween på gröna lund spökbilarna

Jag hade förväntat mig att det skulle vara massor av folk på Gröna Lund men om man jämför med när vi var där senast, en vardag i somras, så var det väldigt lite folk idag. Till åkattraktionerna på Lilla Området var det bara några minuters kö. Det var lite längre köer till de olika spökhusen/skräckhusen men inte så långa köer som vi hade förväntat oss. En av förklaringarna är förstås det ruggiga vädret och jag gissar även att en del väntar till lite senare på dagen. Kl 18.00 så öppnar Zombie Zone och då blir även Stora Området läskigare än vad det är tidigare på dagen.

halloween på gröna lund

halloween på gröna lund

William sa direkt att han gärna vill gå dit någon mer dag i veckan så vi får se om vi hinner med det. Om ni bor i Stockholm eller är här på besök under höstlovet så kan jag verkligen rekommendera Halloween på Gröna Lund. Parken är öppen varje dag till och med nästa söndag. Öppettider och övrig information finns på Gröna Lunds hemsida.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Mina fem bästa höstlovstips! - Från Stad till Strand 30 oktober, 2017 - 08:28

[…] efter klockan 18 då skräckzonen aktiveras. Klicka på länken för att läsa om vårt besök på Halloween på Gröna Lund. Gröna Lund har öppet 27 oktober – 5 november. Exakta öppettider och entrépriser hittar […]

Svara
Fantasydining 31 oktober, 2017 - 15:29

Åh vad kul, älskar sånt här. Var själv på Liseberg i veckan. Kan tänka mig att det är lite liknande.

Svara
Ann-Louise 31 oktober, 2017 - 19:12

Jo, de båda parkernas firande påminner säkert en hel del om varandra. Jag får ta och åka till Liseberg och kolla in deras firande nästa år kanske 🙂

Svara
Fantasy Dining 31 oktober, 2017 - 15:33

Vet inte om min första kommentar kom fram, det hände något. Skrev i alla fall att jag gillar sånt här och att jag besökte Liseberg häromdagen. Kan tänka mig att parkernas Halloween firande påminner om varandra.

Svara
Ann-Louise 31 oktober, 2017 - 19:11

Jag tror att du använde olika mailadresser på de båda kommentarerna så den ena var jag tvungen att godkänna innan den syntes på bloggen.

Svara
Halloween på Gröna Lund 2018 - Från Stad till Strand 18 oktober, 2018 - 06:01

[…] som förra året så är det mindre läskigt på lilla området och när man går igenom majsfältet (trappan) till […]

Svara

Lämna gärna en kommentar