Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund 2018

av Ann-Louise

I morgon fredag är det premiär för årets upplaga av Halloween på Gröna Lund. I går eftermiddag var jag och William på på pressvisningen inför årets Halloween och fick prova på några av årets nyheter. Riktigt spännande! Och vi hade tur med vädret också, strålande solsken och nästan sommarvärme.

Halloween på Gröna Lund

Förra årets Halloween på Gröna Lund blev en succé med 85 000 besökare och därför har parken i år satsat på fler öppetdagar, fler skräckupplevelser och fler temaområden.

Precis som förra året så är det mindre läskigt på lilla området och när man går igenom majsfältet (trappan) till stora området ökar skräckfaktorn rejält. Det är också på stora området som de olika skräckhusen och temazonerna finns.

Halloween på Gröna Lund

Nyheter Halloween 2018

Skeppet är den stora nyheten för Halloween 2018. Det är ett skepp från Orienten som lagt till vid Gröna Lunds kaj, ett skepp fyllt med ondska från en tusen år gammal förbannelse. Jag måste dock erkänna att varken William eller jag vågade gå in här så ni måste själva ta er till Gröna Lund för att få veta mer om just Skeppet. Om ni vågar gå ombord så måste ni ta er igenom tre våningar med 750 kvadratmeter skräck och en 200 meter lång labyrint. Det råd vi fick vid pressvisningen var att inte lita på kaptenen…
Åldersrekommendation: 13 år (11 i vuxet sällskap)

Halloween på Gröna Lund Skeppet

Halloween på Gröna Lund Skeppet

Virus är också nytt för i år. Här är det skrattkammaren som har drabbats av ett virus som gör att inget är sig likt.
Åldersrekommendation: 9 år

Halloween på Gröna Lund, Virus

O-turen är den tredje nyheten. Kärlekstunneln har tagits över av en professor som råkat tappa ut sin gröna kärleksbrygd i vattnet.
Åldersrekommendation: 5 år

Halloween på Gröna Lund O-turen

Favoriter i repris från 2017

Motell Hell/O finns på Gröna Lund även i år och har nu byggts upp på stora scenen. Det har också utökats med ytterligare en våning. Jag passade på att göra ett besök i lobbyn och medan jag försökte checka in och skaffa ett rum för natten dök flera olika mystiska varelser upp. Jag tror nog inte att jag hade sovit så gott där.
Åldersrekommendation: 13 år (11 i vuxet sällskap)

Halloween på Gröna Lund Motel Hell

Halloween på Gröna Lund Motel Hell

Lustiga huset har tagits över av läskiga clowner och förvandlats till Olustiga Huset. Det lär vara ännu läskigare i år än förra året. Vi träffade på en av de clowner som håller till där och han var riktigt obehaglig.
Åldersrekommendation: 13 år (11 i vuxet sällskap)

Halloween på Gröna Lund, Olustiga Huset

Zombie Zone ligger nedanför Jetline och här sprids en fasansfull smitta. Vi pratade lite med en av de militärer som håller vakt här och han beskyddade oss från den zombie som försökte ta sig ut till oss.
Åldersrekommendation: 11 år (9 i vuxet sällskap)

Halloween på Gröna Lund Zombie Zone

Halloween på Gröna Lund Zombie Zone

House of even worse nightmares där du får vara med om ett spännande och läskigt äventyr i Dr Morphios experimentverkstad. Dr Morphio har tillfångataget flickan Emelie i huset. Vi gjorde ett tappert försök att rädda henne men misslyckades tyvärr då Dr Morphio upptäckte oss och drog in Emelie i huset igen.
Åldersrekommendation: 11 år (9 i vuxet sällskap)

Halloween på Gröna Lund House of even worse nightmares

Halloween på Gröna Lund, House of even worse nightmares

Pettson o Findus hus har förvandlats till Pettson o Findus spökhus som fortfarande är mest mysigt och inte så läskigt. Huset har dekorerats med spindelnät och trollkarlar och man kan även upptäcka en och annan muckla.
Åldersrekommendation: För alla åldrar

Halloween på Gröna Lund, Pettson o Findus spökhus

Blå tåget finns också kvar sedan förra året. Här finns både levande och döda karaktärer!
Åldersrekommendation: 7 år (men Gröna Lund varnar på sin hemsida för att åkturen kan vara läskig för yngre barn)

Temazoner under Halloween

Förutom Zombie Zone finns det även flera andra temazoner på området. Dessa zoner är kyrkogården, träsket, Día de Muertos samt majsfältet och barnområdet.

Halloween på Gröna Lund kyrkogården

Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund

Barnvänliga attraktioner

Av nyheterna är O-turen det som är mest barnvänligt men även Virus funkar för de lite äldre barnen då rekommendationen är att man ska vara nio år. I övrigt så är Pettson o Findus spökhus ett säkert kort för den som är lättskrämd, vare sig du är barn eller vuxen. Barnvänlig är även den nya familjeföreställningen Museet Skoj & Skräms på Gröna Lunds teater.

Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund

Flera av de mest populära barnåkturerna har också fått Halloween-tema. Flygande elefanterna har blivit mumifierade, tekopparna är en sjudande häxkittel och nyckelpigan har förvandlats till spindelpigan. I några av de andra åkattraktionerna, såsom karusellen, kan man hitta ett skelett som gissningsvis har suttit där alldeles för länge.

Halloween på Gröna Lund Mumie-elefanter

Det jag tycker är allra mysigast med Halloween på Gröna Lund är att gå runt och titta på alla dekorationerna. Jag älskar hösttemat och alla pumpor. Därför tycker jag att ett besök på Halloween på Gröna Lund är en mysig upplevelse även om man inte är det minsta intresserad av skräckupplevelser. Det är också en speciell känsla att vara här på hösten eftersom nöjesparken är en plats som är så starkt förknippad med sommar, sol och värme.

Halloween på Gröna Lund

Så länge vädret tillåter är det totalt 32 åkattraktioner som håller öppet under Halloween på Gröna Lund. Detta inkluderar de olika skräckhusen. Även den som inte är ute efter skräckupplevelser kan alltså hitta något att göra under ett höstlovsbesök i parken eftersom de flesta av de vanliga attraktionerna är öppna.

Halloween på Gröna Lund

Öppet: 19 – 21 oktober samt 26 oktober – 4 november. De olika tiderna hittar du på den här länken.
Information om entrépriser, åkband med mera finns på Gröna Lunds hemsida.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

FREEDOMtravel 19 oktober, 2018 - 09:39

Har läst om detta på flera bloggar nu. Måste säga att skeppet ser lite coolt ut! 🙂 Fina bilder!

Svara
Ann-Louise 19 oktober, 2018 - 19:42

Tack! 🙂 Skeppet såg coolt ut från utsidan och jag tror säkert att det är väldigt spännande på insidan. Om man vågar vill säga… 🙂

Svara
Lena i Wales 20 oktober, 2018 - 12:12

Ja, tänk vad man kan hitta på!
Jag firar inte Halloween, men vet att många tycker om det. Kul dock att se dina bilder.
Önskar dej en fin helg!

Svara
Ann-Louise 20 oktober, 2018 - 20:01

Vi brukar inte heller fira Halloween, men det var ändå mysigt att gå runt på Gröna Lund och titta på alla dekorationer. Önskar dig en fin helg också!

Svara
10 tips på saker att göra i Stockholm på höstlovet - Från Stad till Strand 27 oktober, 2018 - 09:32

[…] Oavsett om du går dit för att du gillar skräckhus eller bara vill passa på att åka i Gröna Lunds attraktioner även på hösten så kan jag rekommendera en dag på Grönan. Parken är smyckad med massor av pumpor och halmbalar och läskiga väsen smyger omkring på stora området. Vi var på Gröna Lunds pressvisning häromveckan och här kan du läsa mer vad vi tyckte om Halloween på Gröna Lund. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar