Gunnarsons Specialkonditori

Fikatips: Gunnarsons Specialkonditori

av Ann-Louise

Ett av mina absoluta favoritcaféer i Stockholm är Gunnarsons Specialkonditori som ligger på Södermalm i Stockholm. Här finns massor av godsaker att välja mellan och läget är perfekt. Det ligger vägg i vägg med en av Skanstulls tunnelbaneuppgångar och knappt tvåhundra meter från Ringens köpcentrum.

Gunnarsons Specialkonditori

Det finns hur mycket som helst att välja på om man är sugen på kakor, bakelser eller kanske något gott bröd.

Gunnarsons har funnits sedan 1946, alltså i mer än 70 år, och har hela tiden legat på samma plats. Innan Gunnarsons startade fanns det ett annat konditori i samma lokal så Södermalmsborna har kunnat handla fikabröd här under många år. När Gunnarsons påbörjade sin verksamhet var det i en mindre lokal men Sven Gunnarson, som var den som drog igång det hela, expanderade genom att köpa till bland annat den lokal som idag utgör övervåningen på caféet. Efter alla dessa år är det fortfarande familjen Gunnarson som driver företaget.

Kakor Gunnarsons specialkonditori

Ett litet urval av alla kakor som finns i serveringen på övervåningen.

Jag har varit här och fikat många gånger under de snart tjugo år jag bott i Stockholm och förmodligen ännu fler gånger gått in här för att köpa med mig något gott till fikat hemma. Min absoluta favoritbakverk hos Gunnarsons är deras semlor som är bland topp tre när det gäller de godaste semlor jag ätit. Tyvärr är det ju inte riktigt säsong för dem ännu, men snart så!

I veckan var jag på ett ärende på Söder och passade då på att även gå förbi Gunnarsons för en fika. Ett annat av mina favoritbakverk är äppelpaj så just den här gången blev det äppelpaj med ljuvligt god Tahiti-vaniljsås och till det en latte. Mycket gott!

Om man inte är sugen på sötsaker så finns det även gott matbröd man kan köpa med sig. Vill man äta lunch här går det också bra.

Adress till Gunnarsons Specialkonditori: Götgatan 92, Stockholm
Öppettider: Mån – Tor 07.00 – 21.00, Fre 07.00 – 20.00, Lör 07.30 – 18.00, Sön 10.00 – 18.00
Mer info finns på deras hemsida

Mina övriga fikatips hittar du genom att klicka på den här länken.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Christine - 29° 17 oktober, 2018 - 18:49

Åhhhh, det är även ett av mina favoritcaféer! 🙂

Svara
Ann-Louise 19 oktober, 2018 - 19:41

Visst är det mysigt där! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar