Fabriken Soläng Näshult Vetlanda

Fabriken Soläng – café och trähandel i Näshult

av Ann-Louise

Runt om Vetlanda har flera nya caféer poppat upp i vår och sommar och när vi nyligen tillbringade två av våra semesterveckor i Vetlanda hade vi fullt upp med att hinna testa så många som möjligt av dem. Ett av de nya caféer vi besökte är Fabriken Soläng som ligger i Näshult, drygt tre mil sydost om Vetlanda och drygt en mil norr om Åseda.

Fabriken Soläng Näshult Vetlanda
Fabriken Soläng Näshult Vetlanda

Fabriken Soläng drivs av paret Charlott Malmborg och Erik Hjärtfors. Caféet ligger i en gammal industrilokal från 1940-talet som gjorts om till en riktig mysig cafélokal men där den industriella känslan har bibehållits. Mycket av den rustika inredningen och möblemanget i trä är tillverkat av Erik som har levererat möbler till ingen mindre än Zlatan. Förutom Fabriken Soläng så driver paret också Lövsjö Loghouse och Wood Design och de har även uthyrning av bland annat Ecolyxhus. I framtiden finns det också planer på att erbjuda glamping, något jag själv gärna skulle vilja testa. I anslutning till caféet finns också en trähandel där du kan hitta lite mer ovanliga träprodukter som inte alltid är så lätta att få tag på i den traditionella trähandeln.

Fabriken Soläng Näshult Vetlanda
Fabriken Soläng Näshult Vetlanda

En av orsakerna att åka till Fabriken Soläng och fika är deras tre härliga alkoholfria drinkar, Havsbris, Sommargrönska och Trädgårdsdröm. Jag drack en Havsbris med fläder, äpple & lime som var riktigt läskande en varm och solig sommardag. Förutom dessa färgglada drinkar finns förstås kaffe, fikabröd, glass och även lättare maträtter för den som är lite mer hungrig.

Fabriken Soläng Näshult Vetlanda
Fabriken Soläng Näshult Vetlanda

Det finns gott om sittplatser både inne och ute. Vi valde att sitta inomhus då det var alldeles för varmt ute och det var nog ett bra val för då hann vi verkligen titta på alla fina detaljer i caféet. När du fikat klart finns det även ett sortiment av inredningsdetaljer samt produkter som olivolja, kaffe. te och godis som du kan köpa med dig hem.

Fabriken Soläng Näshult Vetlanda
Drinken Havsbris
Fabriken Soläng Näshult Vetlanda
Fabriken Soläng Näshult Vetlanda Kuddar

Fabriken Soläng har öppet för fika torsdagar och fredagar och serverar brunch på söndagar. Sista veckan de har öppet under sommarsäsongen 2021 är vecka 32 så skynda er dit och fika!

Fabriken Soläng Näshult Vetlanda

Läs mer om Fabriken Soläng och Lövsjö Loghouse på deras hemsida och på deras Instagram där öppettiderna brukar annonseras.

Hitta hit (länk till Google Maps).

Här hittar du mina andra tips på fikaställen i Småland.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 11 augusti, 2021 - 10:57

Wow, vilket trevligt ställe. Gillar inredningen.
Ha en skön sommardag!

Svara
Ann-Louise 11 augusti, 2021 - 17:20

Ja, det är ett riktigt trevligt ställe med härlig inredning! Ha en skön dag du också!

Svara

Lämna gärna en kommentar