Halloween på Gröna Lund, House of even worse nightmares

10 tips på saker att göra i Stockholm på höstlovet

av Ann-Louise

Nu är det äntligen dags för höstlov och här kommer några tips på vad du kan göra i Stockholm på höstlovet:

1: Halloween på Gröna Lund

Oavsett om du går dit för att du gillar skräckhus eller bara vill passa på att åka i Gröna Lunds attraktioner även på hösten så kan jag rekommendera en dag på Grönan. Parken är smyckad med massor av pumpor och halmbalar och läskiga väsen smyger omkring på stora området. Vi var på Gröna Lunds pressvisning häromveckan och här kan du läsa mer vad vi tyckte om Halloween på Gröna Lund.

2: Skansen

Skansen satsar extra inför höstlovet med temat Fasor från förr. En hemsk sjukdom har drabbat Stadskvarteret och märkliga typer rör sig i hus och gårdar. Man kan bland annat besöka kyrkogården samt titta in i sjukstugan och få hjälp mot sjukdomen på Apoteket. Under höstlovet får alla barn under 15 år gratis inträde. Mer information på Skansens hemsida.

3: Vikingaliv

Vi besökte Vikingaliv ute på Djurgården i somras och tyckte det var ett riktigt bra museum. Under höstlovet har Vikingaliv temat blod och blot på vikingatiden. Man kan bland annat se på barnteater och gå med på barnvisningar och temavisningar av museet. Du hittar mer information på Vikingalivs hemsida.

Vikingaliv Stockholm på höstlovet

Vikingaliv

4: Junibacken

Junibacken fokuserar på att höstlovet numera även kallas för läslov och det bjuds på upplevelser kopplade till Astrid Lindgren och Barbro Lindgren. Man kan bland annat se på Pippi-teater, vara med och pyssla och sjunga Astrid Lindgren-låtar. I utställningen finns karaktärer och miljöer från Barbro Lindgrens barnböcker. Mer information finns på Junibackens hemsida.

5: Dieselverkstaden

På Dieselverkstaden i Sickla finns flera olika aktiviteter under höstlovet. Star Wars-pyssel och monsterfakta med läskigt pyssel är några av aktiviteterna. Den 2 november kan man träffa Ylva Hällen, författare och programledare på Barnkanalen. Dieselverkstaden anordnar också flera kurser för barn under höstlovet, bland annat i teater, keramik och muralmålning. Läs mer om alla aktiviteter på Dieselverkstadens hemsida.

6: Tekniska museet

Tekniska museet är ett av våra favoritmuseer här i Stockholm. Här finns bland annat Play Beyond Play som låter som rena drömmen för den som är intresserad av dataspel. Det är en hel våning på 1 000 kvm fylld med spelupplevelser, VR, shower och experiment. Man kan också se en slajmig kemishow och på onsdag kväll är det matteshow med Sabine Louvet som har varit programledare för Kalkyl i Barnkanalen. Läs mer på Tekniska museets hemsida.

7: Jaga Pokémons i Gamla Stan

Passa på att få frisk luft och motion samtidigt som du tar med barnen på Pokémon-jakt i Stockholm. Allra bäst och flest Pokémons hittar du  i Gamla Stan och i Kungsträdgården. Spelet är visserligen inte riktigt lika populärt som när det kom för drygt två år sedan men Niantic har just släppt några nya pokémons från generation fyra och det pågår ett Halloween-event till och med 1 november.

8: Harry Potter-quiz på Stadsbiblioteket

William har bara hunnit läsa de fem första Harry Potter-böckerna annars skulle jag genast anmält honom till Harry Potter-quizet på Stockholms Stadsbibliotek den 30 oktober. Innan quizet anordnas även en magisk skattjakt på biblioteket. Man anmäler sig på Stockholms stadsbiblioteks hemsida.

9: ABBA-museet

ABBA-museet på Djurgården förvandlas till ett spökhus efter stängning under temat Night at the museum. En gammal hovmästare spökar här och besökarna måste fullfölja ett uppdrag för att bli av med honom. Rekommenderas från 15 år. Mer information finns på ABBA-museets hemsida.

abba the museum Stockholm på höstlovet

10: Tom Tits Experiment

Markus Granseth, känd som programledare i Barnkanalen på SVT, har länge varit en favorit hemma hos oss. Under höstlovet har Markus en experimentshow på Tom Tits. En annan aktivitet under höstlovet är att man kan skapa gosedjursmonster i Makerspace. Tom Tits Experiment ligger visserligen i Södertälje och inte i Stockholm men på cirka 45 minuter tar du dig till Södertälje med pendeltåg. Mer information på Tom Tits hemsida

Läs gärna mina övriga Stockholmstips.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

dianasdrömmar 28 oktober, 2018 - 12:20

Bra höstlovstips, grönan var så kul kram

Svara
Ann-Louise 28 oktober, 2018 - 17:38

Ja, Grönan var verkligen toppen! Kram tillbaka 🙂

Svara
FREEDOMtravel 28 oktober, 2018 - 14:47

Många bra tips! Vikingaliv kollade vi ju in nyligen, och gillade. Vi gillade även Medeltidsmuseet, som är gratis.

Svara
Ann-Louise 28 oktober, 2018 - 17:41

Är osäker på om jag varit på Medeltidsmuseet, så jag får gå dit någon gång. Vikingaliv tyckte vi var mysigt, speciellt åkturen på slutet.

Svara
Höstlov på Tom Tits Experiment - Från Stad till Strand 30 oktober, 2018 - 12:27

[…] jag skrev mina tio tips på höstlovsaktiviteter häromdagen så tipsade jag bland annat om Tom Tits Experiment och det var också den enda platsen […]

Svara

Lämna gärna en kommentar