pressbild tekniska matematikträdgård

Mina fem bästa höstlovstips!

av Ann-Louise

Nästa vecka är det höstlov och jag tänkte dela med mig av mina fem bästa höstlovstips för dig som har barn. Tre höstlovstips för dig som befinner dig i Stockholm, ett höstlovstips för dig som är i Småland samt ett höstlovstips för dig som vill lämna landet om så än bara för några timmar.

Halloween på Gröna Lund

För första gången någonsin så byter Gröna Lund skepnad inför Halloween och lockar med hela fyra skräckhus! På Lilla området kommer det att vara mest barnvänligt med snälla häxor så även den som är lättskrämd vågar gå dit. Alla åkattraktioner är öppna om vädret tillåter och en del attraktioner kommer att ha Halloweentema, bland annat Nyckelpigan som förvandlas till Spindelpigan och Tekopparna som istället blir Häxkitteln. Barnens spökhus finns i Pettson o Findus-huset och har inte någon åldersgräns. Stora Området på Gröna Lund kommer att vara lite läskigare och speciellt efter klockan 18 då skräckzonen aktiveras.
Gröna Lund har öppet 27 oktober – 5 november. Exakta öppettider och entrépriser hittar ni på Gröna Lunds hemsida.

höstlovstips Gröna Lund Halloween

Foto: Johan Gramén/Gröna Lund

Matematikträdgården på Tekniska museet

Tekniska museet i Stockholm är en favorit för vår familj. En av deras nyheter i höst är en Matematikträdgård som är öppen dygnet runt och helt gratis. Vi har inte själva varit där och tittat på trädgården ännu men ska försöka hinna gå dit under höstlovet eller så snart som möjligt innan det blir för kallt och snö. Inne på museet finns också alltid massor av kul för barn att göra och upptäcka, bland annat kan man se den fina modelljärnvägen och besöka utställningen MegaMind. Alla höstlovsaktiviteter finns på museets hemsida.
Tekniska Museet ligger på Museivägen 7 och har öppet alla dagar klockan 10–17 och på onsdagar har de extraöppet till klockan 20.

pressbild tekniska matematikträdgård

Bild från Tekniska Museets hemsida.

Skansen

Ett besök på Skansen är aldrig fel, oavsett tid på året. Här finns speciella höstlovsaktiviteter med kusliga vandringar, berättelse om svensk folktro, råd från en klok gumma, spökpyssel med mera. Sedan kan man förstås även besöka Lill-Skansen, Skansen-Akvariet och allt annat som finns på Skansen året runt.
Öppettider och priser finns på Skansens hemsida. Ett tips är att du som har ett COOP-kort har gratis entré till Skansen söndagen den 5 november.

höstlovstips kloka gumman skansen

Kloka gumman på Skansen. Foto: Richard von Hofsten/Skansen

Höstlov i Astrid Lindgrens värld

Om man befinner sig i Småland under höstlovet kan man passa på att besöka Astrid Lindgrens värld som har öppet 28 oktober – 5 november. Vi var på Astrid Lindgrens värld en dag förra sommaren (jag har fortfarande inte hunnit skriva om det i bloggen men det kommer ett inlägg så småningom) och vi älskade det verkligen. Jag skulle gärna åka dit och se hur det är på hösten men vi kommer bara vara i Småland en dag under höstlovet och då har vi fullt upp med annat så tyvärr hinner vi inte åka till Vimmerby.
Information om öppettider, aktiviteter och entrépriser finns på Astrid Lindgrens världs hemsida. De kommer bland annat ha en skridskobana och en gammeldags auktion.

höstlovstips astrid lindgrens värld

Bild från Astrid Lindgrens Världs hemsida.

Kryssning med Bamse eller Sean Banan

Om man vill lämna Sverige bara för några timmar under höstlovet så kan man göra en höstlovskryssning till Åbo med Silja Line och deras båt Galaxy. De satsar lite extra på underhållningen för barn under lovet. Den 1 november uppträder Sean Banan och den 2 november är det Bamses sång- och dansföreställning. Det är tretton år sedan jag senast åkte på Finlandskryssning och jag hade nog kunnat tänka mig att göra det på höstlovet, mest för att William inte har varit i Finland och gärna vill lägga till det på sin lista över besökta länder. Men i så fall hade vi velat åka när Sean Banan ska uppträda och det krockar tyvärr med en konsert som Johan och jag ska gå på här hemma i Stockholm så vi får spara Finland till ett annat tillfälle.

silja line galaxy

Bild från Tallink/Silja Lines hemsida.

Vad ska du/ni göra på höstlovet och har du något bra höstlovstips att dela med dig av?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Madeleine 27 oktober, 2017 - 14:24

Det blir en kryssning!

Svara
Ann-Louise 27 oktober, 2017 - 21:34

Det låter kul! 🙂

Svara
Fantasy Dining 27 oktober, 2017 - 19:10

Vilks bra tips! Älskar Haloween, måste nog besöka Gröna Lund ?

Svara
Ann-Louise 27 oktober, 2017 - 21:35

Ja, jag är väldigt nyfiken på Gröna Lund, på söndag blir det ett besök där 🙂

Svara
Halloween på Gröna Lund - Från Stad till Strand 29 oktober, 2017 - 23:22

[…] Lund för att ta en titt på deras Halloweenfirande som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg om höstlovstips. Vi började med att ta båten Emelie från Hammarby Sjöstad till Gröna Lund, det absolut […]

Svara

Lämna gärna en kommentar