reseinspiration house hunters

Härifrån kommer min reseinspiration just nu

av Ann-Louise

House Hunters International på Travel Channel

Jag tittar inte så mycket på TV men när jag tittar så är det oftast House Hunters International som jag fastnar framför. Programmet handlar  om olika personer/familjer från USA som ska flytta till ett annat land. I början av programmet träffar de en mäklare som presenterar tre olika objekt. Det kan vara lägenheter eller hus som antingen är till salu eller hyrs ut. Tillsammans med mäklaren åker familjen sedan runt för att titta på de tre olika husen innan de till slut bestämmer sig för vilket av dem som de ska bo i. Detta blandas med vackra filmsekvenser från orten och det är framför allt den delen som ger massor av reseinspiration. Jag tycker också att det är ganska spännande att se vilket av de tre husen som de väljer i slutet av programmet, det är ofta något helt annat än vad jag själv skulle valt.

Några av de platser jag har sett på House Hunters, där jag verkligen drabbades av reslust, är Italien (där ett avsnitt utspelade sig vid Comosjön), Singapore, Galway, Cayman Islands, Costa Rica, Nya Zeeland, Hongkong och underbara Malta där de filmade precis utanför hotellet där vi bodde i april. House Hunters har även varit i Sverige, bland annat i Stockholm och i Värnamo.

Comosjön italien House Hunters

Avsnittet där en familj flyttade till Como gav mig massor av reslust och jag ägnade flera timmar åt att leta efter resor dit. Bilden kommer från Pixabay.

Bakgrundsbilderna på datorn

När man kör Windows 10 på datorn och skärmen är låst så visas de mest fantastiska bakgrundsbilder på låsskärmen. Efter att ha googlat lite har jag fått reda på att detta kallas Windows Spotlight och att bilderna hämtas från sökmotorn Bing. Oftast står det inte var bilden är tagen vilket är smått frustrerande de gånger bilderna är så vackra så att man genast vill boka en resa till den platsen. På Wikipedia finns dock en lista över en del bilder som identifierats.

Windows Spotlight Wales

En av de skärmsläckare som jag gillar lite extra mycket. På den här bilden står det att den är tagen i Wales vilket gör det lite enklare att veta vart man ska drömma sig bort.

Skärmsläckaren på TV:n

Vår TV visar olika skärmsläckare från Google Chrome och det är speciellt en av bilderna som jag verkligen har fastnat för. Varje gång den visas har jag sagt till Johan och William att vi måste ta reda på var fotot är taget och sedan måste vi boka en resa dit. Häromdagen fick jag veta att bilden är från Hallstatt i Österrike och bland annat Eva med bloggen Rucksack har skrivit ett inlägg om denna vackra plats. Nu gäller det bara att hitta en bra flygbiljett till Salzburg och sedan ta sig vidare till Hallstatt för att ta drömfotot på utsikten över den gulliga lilla kyrkan!

Hallstatt Österrike

Tänk att få ta ett eget foto av den här fantastiska vyn! Bild från Pixabay.

Självklart får jag också massor av inspiration varje dag från alla andra resebloggare som jag följer både via deras bloggar, Instagram och Facebook. Det får bli ett eget inlägg om det så småningom.

Varifrån får du din inspiration att resa?

Bilden högst upp i inlägget kommer från Unsplash. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Eva på rucksack 30 januari, 2019 - 18:42

Håller med om att det är frustrerande att inte hitta var bilden är tagen! Jag hade en bild idag som var überläcker, men fick aldrig någon info om platsen. Ska kolla på wikipedia!
Hallstatt är riktigt fint på riktigt, kul att du hittade mina bilder! ❤️

Svara
Ann-Louise 30 januari, 2019 - 21:48

Ja, det borde vara ett krav att alla bilder har information om vilken plats det är. Googlade Hallstatt när jag fick reda på att det var så platsen hette och då dök din blogg upp. 🙂 Så sugen på att åka dit!

Svara
Christine - 29° 31 januari, 2019 - 09:26

Underbart program och verkligen inspirerande. Det från Costa Rica har jag dock missat. Nu blev jag nyfiken. 🙂

Svara
Ann-Louise 31 januari, 2019 - 12:00

Jag tror att de har varit flera gånger på Costa Rica så du får hålla utkik efter de avsnitten! 🙂

Svara
Sandra Lifsresor.se 31 januari, 2019 - 09:48

Hahaha. Jag som har länkat skärmsläckaren på dator till mina egna bilder. Men jag blir lite inspirerad av dessa också. ?

Svara
Ann-Louise 31 januari, 2019 - 12:01

Jag hade också tänkt använda mina egna bilder från början men så upptäckte jag hur fina de här var och nu är det lika spännande varje morgon att se vilken bild som visas. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar