Planer 2020

Resplaner och drömmar inför 2020

av Ann-Louise

Knappt har jag hunnit sammanfatta 2019 så är det dags att skriva ett inlägg om resplaner och drömmar inför 2020. Här kommer våra planer och drömmar inför året som just har börjat.

Resor som redan är bokade

Vi rivstartar reseåret 2020 med att åka tillbaka till Dublin. Mitt elfte besök i Dublin och andra gången för Johan och William. Huvudsyftet med resan är att träffa mina fina före detta kollegor och förstås att hinna se lite mer av staden än förra gången då vi bara var här i ett dygn. Den här gången har vi nästan tre hela dagar på oss då vi landar lördag förmiddag och flyger hem sent måndag kväll.

Ha'penny Bridge resplaner och drömmar inför 2020
Fina Ha’penny Bridge i Dublin.

Första dagen på sommarlovet flyger vi till Los Angeles. Det är två år sedan senast och Kalifornien-abstinensen är riktigt kännbar nu. Vi kommer att gå på Disneyland och Universal, besöka släktingar och förhoppningsvis hinna med några dagar i San Diego också. Flygbiljetterna har varit bokade sedan i juli 2019. Det är inte alls likt mig att boka nästan ett år i förväg men det är en Eurobonusresa så det gällde att boka samma dag som biljetterna släpptes då Eurobonusbiljetterna under sommarlovet försvinner väldigt snabbt.

Cinderella Castle Disneyland
Disneyland i Anaheim.

50-årsresan

Min 50-årsresa på påsklovet är planerad så till vida att vi vet att vi ska åka någonstans. Vart vet jag dock inte än. Jag skrev ett inlägg om det för ett tag sedan och håller fortfarande på och väljer mellan de destinationer som jag funderade på då samt några nya som dykt upp sedan inlägget skrevs.

Seychellerna resplaner och drömmar inför 2020
Seychellerna är en av drömdestinationerna för 50-årsresan. Bild från Unsplash.

Resedrömmar inför 2020

Eftersom resan till Kalifornien samt 50-årsresan blir lite längre och dyrare resor så kommer övriga resor förmodligen bli av det kortare slaget. Min tanke är att upptäcka mer av Sverige och Europa och att göra det på weekendresor.

Jag har länge velat åka till Slovenien och Ljubljana och kanske blir 2020 året då den drömmen slår in. Skopje är en annan stad som jag också velat åka till i flera år. Vilnius och Tallinn lockar och passar ju bra för en weekend. Hallstatt i Österrike skulle det också vara kul att hinna med under 2020.

Här hemma i Sverige vill jag åka till Öland som jag inte besökt på många år. Jag vill också åka tillbaka till Gotland som jag blev så förälskad i förra sommaren. Smögen står kvar på önskelistan eftersom det inte blev någon resa dit förra sommaren.

Havet Visby Gotland resplaner och drömmar inför 2020
Gotland.

Någon gång under våren/sommaren får jag förhoppningsvis besök av vänner från USA som kommer till Sverige för att se varifrån deras svenska förfäder kommer. I samband med det hoppas jag få besöka Lund, en stad jag bara åkt förbi men aldrig varit i.

Här kan du läsa mina planer för 2019. 2018 och 2017.

Vad har du för resplaner och drömmar inför 2020?

(Bilden högst upp i inlägget kommer från Unsplash)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

12 Kommentarer

Ditte 3 januari, 2020 - 16:26

Härligt att vara i gång med planerna inför 2020. Planer finns hos oss också men förutom till den spanska sommarstugan dit vi ”pendlar” jar vi inte ännu bokat något. Sydafrika, Vietnam, Sri Lanka, Japan – Ja, det finns mycket. Även Europa har en hel del. Har kvar tågresan från Wien till Venedig och en del andra tågresor i Alperna. En del har jag gjort men för länge sen. Jga vill ha tid på mig så jag hinner ta in det jag ser och upplever men å andra sidan har jag gott om den varan. Jag har mängder av jobbresor i Sverige och en del utomlands under sommaren. Men det blir även en del privata resor i Sverige. Här finns så mycket fint. Jag vet att våra döttrar påpekade när de var 12 år att de i princip rest jorden runt men att de sett väldigt lite av Sverige. Något som fick oss föräldrar att tänka till lite.
Lycka till med resplanerna. Hoppas du hittar något som känns extra bra till din födelsedag.

Svara
Ann-Louise 3 januari, 2020 - 18:33

Tågresan mellan Wien och Venedig skulle jag också vilja göra någon gång! Om jag känner dig rätt så kommer det säkert bli en mängd spännande resmål för dig även under 2020. 🙂 Det där med Sverige håller jag med om och tror att vår son sagt något liknande vid tillfälle. Det finns så mycket fint att uppleva här och allt norr om Umeå är fortfarande helt outforskat för mig.

Svara
Anna, New York - My Bite of the Big Apple 3 januari, 2020 - 22:45

Vad spännande och intressant att läsa om dina resplaner för 2020! Åh, Dublin står på min lista. Det måste bli av snart. Har känt mig extra sugen på Irland på senare tid, speciellt efter en film jag nyligen såg.

Vad kul att ni har en USA-resa inbokad också! Angående firande av jämn födelsedag så hade även jag först tankar på Seychellerna! 🙂 Det har länge varit det ultimata drömresmålet för mig. Men det blev New York (igen) i stället. 🙂 Underbar plats för födelsedagsfirande!

Skopje var jag i på en tågluff för snart 30 år sen. Smutsigt och hemskt, haha. Men kan tänka mig att det hänt en hel del sedan dess. Och jag såg ju faktiskt bara området kring järnvägsstationen. 😉 Slovenien längtar jag också till! Jag håller med dig om att Öland och Gotland alltid lockar. Tycker också väldigt mycket om Lund! Med andra ord ser jag många likheter mellan våra drömmar och planer. 🙂

För egen del har jag hittills bokat New York (tio dagar) i april. Sedan blir det en resa till Skopelos i slutet av augusti. Älskade Grekland! Det blir absolut fler resor än så men vad vet jag/vi ännu inte.

Ha en fin fortsättning på det nya året!

Svara
Ann-Louise 7 januari, 2020 - 21:35

Ja, Dublin och Irland är så fint! Nyss hemkommen efter elfte resan dit så vill jag bara tillbaka snarast möjligt. Dina planer för året låter också härliga med både New York och underbara Grekland! 🙂

Svara
Jossus Travelpics 3 januari, 2020 - 23:19

Dublin verkar vara en så mysig stad. Vad kul att ha en resa bokad dit.
Jag har bara en Tokyoresa bokad hittills men drömmarna är många. Drömmer liksom du om Seychellerna, eller någon Karibisk ö. Har längtat tillbaka sen jag besökte Aruba 2017 så det borde väl vara dags snart? Och Europa är ju fylld med platser att upptäcka.
Hallstatt är helt underbart, en plats jag verkligen rekommenderar. Men oavsett vilken av dina drömmer som slår in så ser det ut som att du kommer få ett fantastiskt rese-år.

Svara
Ann-Louise 7 januari, 2020 - 21:36

Ja, Dublin är helt underbart! Vad roligt med en Tokyoresa, dit skulle jag också gärna åka någon gång. Karibiska öar är ju hellre aldrig fel. 🙂

Svara
Lena i Wales och Spanien 4 januari, 2020 - 11:31

Härliga planer och drömmar!
Men, du glömde Wales,hi,hi!
Trevlig helg!

Svara
Ann-Louise 7 januari, 2020 - 21:37

Ja, jag får kanske skriva upp Wales på min önskelista också och jag skulle gärna vilja åka dit någon gång framöver. Min son säger att han vill åka till Cardiff som väl ligger i Wales.

Svara
Fantasy Dining 8 januari, 2020 - 06:41

Gott nytt år!! Härliga resedrömmar för det nya året. Själv drömmer jag om Lake District i England samt att vandra Camino de Santiago 🙂 Får se om dessa drömmar blir av i år.

Svara
Ann-Louise 8 januari, 2020 - 18:04

Gott Nytt År! Lake District vill jag också gärna besöka. Och Camino de Santiago ser ju väldigt fint ut (var tvungen att googla!) 🙂

Svara
Cathinka - På vift! 8 januari, 2020 - 20:37

Härliga planer och drömmar! Själv drömmer jag om härliga vandringar, Zanzibar, Mongoliet och Japan. Vi får se om någon dröm slår in:)

Svara
Ann-Louise 9 januari, 2020 - 18:12

Dina drömmar låter också riktigt härliga! Zanzibar och Japan finns med även i mina drömmar fast kanske lite längre fram i tiden än just det här året.

Svara

Lämna gärna en kommentar