Star Wars Weekends

Checka in på ett Star Wars-hotell? Snart kan det bli verklighet!

av Ann-Louise

Sent igår läste jag en nyhet som var så spännande att jag knappt kunde sova på hela natten. Det var hos Vagabond som jag läste nyheten om att Disney kommer att öppna världens första officiella Star Wars-hotell. Den absolut bästa nyhet man kan tänka sig om man älskar Star Wars och älskar att upptäcka nya hotell!

I Vagabonds artikel låter det som att det redan är bestämt att det här hotellet ska öppna men när jag har letat efter mer information på nätet så har jag fått reda på att det här är något som Disney inte har bekräftat ännu. Däremot så har Disney skickat ut en undersökning via ett undersökningsföretag där de har frågat efter åsikter om ett sådant här hotellprojekt. Med i undersökningen har det bland annat funnits bilder på hur de har tänkt att hotellet ska se ut så det tyder på att det ändå finns ganska så långt gångna planer.

Enligt de rykten som florerar på nätet så skulle det här hotellet i så fall öppna om två år, det vill säga 2019, samtidigt som det nya Star Wars-landet öppnar på Walt Disney World i Orlando.* Att Star Wars-landet öppnar 2019 har  däremot bekräftats av Disney.

Ryktena säger vidare att hotellets utseende kommer att vara inspirerat av Han Solos rymdskepp Millennium Falcon och att man kommer att kunna se ut över Star Wars-galaxer från hotellets fönster. Det kommer att finns karaktärer från filmerna på hotellet och hotellgästerna kommer att få olika uppdrag som ska utföras på hotellet eller i Star Wars-parken. Restaurangen kommer att se ut som en cantina och man blir serverad av droider.

Man kommer att vara ”tvungen” att bo två nätter på hotellet och enligt de uppgifter som finns tillgängliga nu så kommer dessa två nätter att kosta mellan 900 och 1000 dollar men då ingår alla måltider och inträde till Star Wars-parken. Det gäller att börja spara redan nu med andra ord… För det är inte någon tvekan om att vi måste åka hit snarast möjligt när och om det här hotellet blir verklighet. Jag hoppas verkligen att det är mer än bara ett rykte!

*Ett Star Wars-land byggs även på Disneyland i Kalifornien  just nu, dock utan rykten om tillhörande Star Wars-hotell. Båda Star Wars-parkerna kommer att öppna 2019.

 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar