woody_epcot

Epcot Flower & Garden Festival

av Ann-Louise

Just nu, från den 1 mars till och med den 29 maj, pågår Epcot Flower & Garden Festival i Epcot-parken på Walt Disney World i Orlando. Vi var där i maj för två år sedan och promenerade omkring och tittade på alla vackra blommor och figurklippta buskar.

Epcot Flower and Garden Festival

Underbart vackra planteringar

Om man ändå är på Walt Disney World någon gång under de här tre månaderna så är det väl värt ett besök. Epcot brukar annars ofta upplevas som den tråkigaste av parkerna på Walt Disney World vilket jag kanske i och för sig håller med om men jag ångrar absolut inte att vi gick dit. Tvärtom var det väldigt mysigt att promenera runt och titta på alla blommor och lite skillnad från de andra parkerna där det mesta handlar om vilken åktur man ska ställa sig i kö till härnäst.

Förutom blommor så finns det även flera matstånd utplacerade i parken, som serverar mat med inspiration från olika länder runt om i världen. Det finns även flera roliga lekparker för barn. När vi var där så var det bland annat en lekpark inspirerad av filmerna Monsters Inc. och Monsters University. I år har en av lekparkerna hämtat inspiration från Bilar-filmerna med Blixten och Bärgarn som figurklippta buskar.

Här kommer några bilder från blomfestivalen 2015:

Epcot Flower Garden

Musse och Mimmi hälsar välkomna till Epcot.

 

bambi_epcot

Bambi med vänner.

 

miss piggy_epcot

Miss Piggy bland mängder av blommor.

 

lejonkungen_epcot

Lejonkungen.

 

lady_och_lufsen_epcot

Lady och Lufsen.

 

Mike_Sullivan_epcot

Mike & Sullivan från Monsters University.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Helena 10 maj, 2017 - 13:53

När jag läste rubriken först så lät det inte så spännande, men alltså wow. Vilka skapelser, så snygga!

Svara
Ann-Louise 11 maj, 2017 - 15:47

Jo, det var verkligen betydligt roligare än vad det låter! 🙂 Helt otroligt vilka figurer man kan forma av vanliga buskar.

Svara
Days by Johanna 12 maj, 2017 - 22:45

Wow så otroligt!

Svara
Ann-Louise 14 maj, 2017 - 17:38

Ja, det var ganska imponerande och kul att se!

Svara
Susanna 19 maj, 2017 - 10:24

Vilken vacker plats <3

Svara

Lämna gärna en kommentar