Akropolis Lindos Rhodos Grekland

Mysiga Lindos på Rhodos

av Ann-Louise

Ska du åka till Rhodos på semester i sommar? Då får du inte missa att besöka Lindos som är en riktigt vacker och mysig by på Rhodos östkust.

Lindos, Rhodos, Grekland
Mysiga byn Lindos.
Kyrka i Lindos på Rhodos.
En kyrka i Lindos.

Lindos ligger knappt fem mil söder om Rhodos stad och om du inte har hyrbil så är det enkelt att ta sig hit med lokalbussen. När vi besökte Lindos bodde vi på Atlantica Aegean Blue i Kolymbia och klev på bussen precis utanför hotellet vilket var väldigt smidigt. Busstidtabeller för lokalbussarna på Rhodos hittar du bland annat här.

Akropolis, Lindos, Rhodos, Grekland
Akropolis i Lindos.

I Lindos kan du dels promenera omkring i den mysiga lilla byn men även besöka Akropolis. Härifrån har man en helt vidunderlig utsikt över Medelhavet och över Lindos. Det är en ganska lång och brant promenad upp till toppen, speciellt när det är riktigt varmt och soligt, så se till att ha bekväma skor och ta med mycket vatten och solskydd/solhatt.

Lindos, Rhodos, Grekland

Det är smala gator och många trappsteg upp till Akropolis så det funkar inte att ta med barnvagn här. Om man har med sig mindre barn som går själva så gäller det att hålla i dem ordentligt eftersom det är brant och inte finns några säkerhetsräcken. William var fyra och ett halvt år när vi var här och då fungerade det hur bra som helst, han gick hela vägen upp till toppen utan att klaga.

Akropolis på Lindos, Rhodos, Grekland
Akropolis på Lindos, Rhodos, Grekland

Inträdet till Akropolis kostar 12 € för vuxna och 6 € för barn. Från 1 april till 31 oktober är det öppet dagligen 08 – 20. Mer detaljer om inträde och öppettider finns här.

Lindos på Rhodos, Grekland
Underbar utsikt över den fina stranden!

I Lindos finns även flera fina sandstränder, betydligt mycket finare än stranden i Kolymbia där vi bodde. Om vi åker tillbaka till Rhodos någon gång i framtiden kan jag mycket väl tänka mig att bo här just för de fina stränderna.

Akropolis på Lindos, Rhodos, Grekland

Läs gärna mina andra inlägg om Rhodos. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 9 oktober, 2018 - 16:21

[…] rejält lite då och då. Förutom massor av bad och möten med Bamse hann vi med utflykter till Lindos och Rhodos […]

Svara

Lämna gärna en kommentar