morrison hotel dublin

Hotellrecension – The Morrison Hotel i Dublin

av Ann-Louise

 

När jag är i Dublin brukar jag alltid bo på ett av hotellen som ligger runt hörnet från kontoret. Men när jag var där före jul fick jag för en gångs skull tillfälle att prova ett hotell som ligger mer mitt i stan, helt enkelt för att företaget höll sin julfest på hotellet och då passade jag på att bo över där efter julfesten. Hotellet är The Morrison Hotel som är ett ställe helt i min stil, dvs ett hotell med lite rolig inredning och glada färger. Det är ett Doubletree by Hilton-hotell så du kan använda ditt Hilton Honors-medlemskap, om du har ett sådant, för att tjäna poäng. När jag reser i jobbet så orkar jag sällan släpa med mig systemkameran så ni får hålla tillgodo med bilder från iPhonen i det här inlägget.

morrison hotel dublin

Hotellet ligger centralt i Dublin, precis vid floden Liffey och Millennium Bridge. Det finns massor av shopping i närheten och om du går över floden så befinner du dig mitt i Temple Bar-området. Läget kan med andra ord inte bli mycket bättre!

morrison hotel dublin

Rummet är väldigt fräscht och inrett i ljusa färger med många fina ljuskällor samt rosa och lila detaljer. Jag älskar rosa så jag var väldigt nöjd. Det fanns gott om garderobsutrymme samt stora speglar och även en liten soffa.

morrison hotel dublin

Den rosa-lila lampan på bilden ovan var en av de detaljer jag som verkligen gillade.

morrison hotel dublin

Badrummet hade allt man kan behöva och var lagom stort, rent och fräscht.

morrison hotel dublin

Rummet i övrigt hade minibar, vattenkokare samt både morgonrock och tofflor. På rummet fanns även två gratis vattenflaskor och när jag checkade ut och bad receptionisten att ringa en taxi fick jag även en flaska vatten att ta med i taxin på väg till flygplatsen. Små detaljer som gör stor skillnad.

morrison hotel dublin

Hotellets gratis wi-fi fungerade riktigt bra både på rummet och i restaurangen och receptionen.

Frukost morrison hotel dublin

Jag åt frukost på hotellet innan jag gav mig ut på en liten shoppingrunda. Det fanns frukostbuffé men jag valde att beställa från menyn. Det blev kaffe, äppeljuice och Vanilla Scented French Toast. Allt smakade mycket bra!

Frukost morrison hotel dublin

Både in- och utcheckning gick snabbt och smidigt. Jag hade lite bråttom båda gångerna och receptionisten var väldigt snabb och effektiv.

Den enda nackdelen med det här hotellet är väl då att det är lite dyrt… När jag bodde där så hade jag tur och fick ett bra pris via Hotels.com men när man kollar priser på hotellets egen hemsida ligger det på cirka 330 € per natt för ett dubbelrum. Man kan dock få lägre pris om man är medlem i Hilton Honors.

morrison hotel dublin

Sammanfattningsvis är det här ett hotell som jag verkligen kan rekommendera om du ska åka till Dublin och vill bo centralt och ha nära till allt.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar