Körsbärsträd i Kungsträdgården

Stockholmstips: Körsbärsträden blommar i Kungsträdgården

av Ann-Louise

Om du befinner dig i Stockholm får du inte missa att göra ett besök i Kungsträdgården så snart som möjligt. Där blommar nämligen körsbärsträden för fullt just nu! Jag åkte in till stan idag och passade på att fotografera den rosa blomsterprakten. Man kan lugnt säga att jag inte var ensam om det, de båda alléerna med körsbärsträd var välfyllda med människor som fotograferade träden och tog selfies med körsbärsblommorna.

Körsbärsträd i Kungsträdgården

Körsbärsträd i Kungsträdgården

De japanska körsbärsträden har funnits i Kungsträdgården sedan 1998 och är prydnadskörsbär av sorten Prunus ’Accolade’. Träden kan bli 70 år gamla så förhoppningsvis får vi njuta av de här blommorna i Kungsan i många år framöver.

Körsbärsträd i Kungsträdgården

Körsbärsträd i Kungsträdgården

På söndag den 28 april kl 13.00 – 17.00 firas Körsbärsblommans Dag i Kungsträdgården. Då blir det en eftermiddag med japansk kultur, workshops, mat och aktiviteter. Mer information om detta finns på Japanska Föreningens hemsida.

Körsbärsträd i Kungsträdgården

Körsbärsträd i Kungsträdgården

Körsbärsträd i Kungsträdgården

Efter att jag hade fotograferat körsbärsträden satte jag mig på Thelins Grand Café där man har en riktigt fin utsikt över de rosa träden. Jag drack en latte och åt en rosa bakelse som matchade träden så fint. Min plan var att fotografera den rosa bakelsen med de rosa träden i bakgrunden men tyvärr var alla lämpliga bord upptagna.

Thelins Grand Cafe Kungsträdgården Stockholm

Körsbärsträd Luma Hammarby Sjöstad

Körsbärsträd i Luma, Hammarby Sjöstad.

Även om körsbärsträden i Kungsträdgården är fina så tycker jag ändå allra mest om körsbärsträden här hemma i Hammarby Sjöstad så på vägen hem passade jag på att ta några bilder även i Luma. Där var det inte riktigt samma trängsel som i Kungsträdgården.

Här kan du läsa mina övriga Stockholmstips.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Ann 25 april, 2019 - 14:17

Åh så vackert!
jag hoppas kunna se dem blommandes i nästa vecka i Edinburgh 🙂

Svara
Ann-Louise 25 april, 2019 - 18:34

Edinburgh och blommande körsbärsträd låter ju som en perfekt kombination!

Svara
Lena i Wales 27 april, 2019 - 10:28

Helt fantastiskt vackert! Wow!

Svara
Ann-Louise 29 april, 2019 - 11:31

Ja, det är verkligen otroligt vackert, detta är förmodligen den vackraste veckan på hela året just på grund av alla körsbärsträd.

Svara
Marias Memoarer 12 maj, 2019 - 17:05

Så underbart! Jag har faktiskt länge velat se körsbärsblomningen i Stockholm, men än så länge inte lyckats pricka in en resa just då…

Svara
Ann-Louise 12 maj, 2019 - 18:19

Du får försöka planera in ett besök nästa år, lagom tills körsbärsträden blommar. Det är så fint!

Svara

Lämna gärna en kommentar