burano venedig

Min sommarlista – bäst och sämst sommaren 2017

av Ann-Louise

September är här och det blåser kallt och har regnat mycket de senaste dagarna. Vad kan då vara bättre än att blicka tillbaka på sommaren i form av en liten sommarlista. Jag har lånat idén av 4000 mil som i sin tur lånat idén av Come Fly With Me.

Bästa platsen i Sverige

Det är såklart mysiga Erikshester Gård utanför Vetlanda. Deras gårdscafé, affär, minigolfbana och alla gulliga djur är ett måste varje sommar. Min pappa växte upp i gården bredvid så därför har den här platsen en speciell betydelse för mig.

erikshester kapell

Bästa platsen utanför Sverige

Den lilla ön Burano utanför Venedig. När vi var i Venedig tog vi en Vaporetto-båt hit och utforskade ön under några timmar och det var en av de vackraste platser jag någonsin sett. Kanske till och med den allra vackraste. Hit vill jag gärna åka tillbaka så fort jag får möjlighet.

burano venedig

Bästa dagen

Den bästa dagen var nog när vi var i Kroatien och åkte på utflykt till Pula och Rovinj. Jag hade visserligen stukat foten kvällen innan och kunde knappt gå men det vägdes upp av att vi hade en helt fantastisk guide som dels parkerade så nära sevärdheterna som det bara gick för att jag skulle slippa gå så mycket och som berättade precis allt om varenda plats vi passerade. Det kommer att komma separata inlägg om båda dessa städer så småningom. På bilden nedan ser ni Augustustemplet i Pula.

augustustemplet pula kroatien

Bästa reseprylen

Min kamera. Jag skulle aldrig resa någonstans utan den.

Bästa solnedgången

De bästa solnedgångarna brukar jag se från min mammas köksfönster på gården utanför Vetlanda. Tyvärr fastnade inte så många av dem på bild i år, den bästa jag hittade är den nedan.

solnedgång gettinge

Bästa bilden

Enligt Instagram så är det den här bilden som föreställer San Giorgio Maggiore i Venedig. Den fick allra flest likes av alla bilder jag la ut på Instagram under sommaren.

venedig

Själv är jag väldigt förtjust i den här bilden från Labin i Kroatien.

trappa labin kroatien

Och den här bilen från Suckarnas Bro i Venedig:

suckarnas bro venedig

Bästa glassen

Den bästa glassen åt vi utan tvekan på Pingo i Rabac, Kroatien.

pingo rabac

Bästa maten

Jag är egentligen inte någon pizza-älskare men pizzan som vi åt på Pizzeria Spaghetteria Bar Sport på Burano är något som jag fortfarande tänker på och drömmer om. Så enkel men ändå så god.

Pizzeria Spaghetteria Bar Sport

Bästa drycken

Det måste bli de otroligt goda Pina Colada som de gjorde i lobbybaren på hotellet i Rabac.

pina colada rabac

Sämst i sommar

Utan tvekan vädret. Jag läste någonstans att det var den sämsta sommaren på 155 år och det märktes verkligen.

Största missen

Det var nog att vi inte heller i år kom i väg till Kolmården. Vi har velat åka dit ända sedan de öppnade Bamses värld men ännu inte kommit iväg.

Mest lästa inlägget på bloggen

Mitt inlägg från förra året om Stockholms bästa lekplatser var det överlägset mest lästa inlägget under hela sommaren.

Följ mig gärna på Facebook för att inte missa några uppdateringar.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Marias Memoarer 19 september, 2017 - 21:09

Så rolig lista! 🙂 Tror jag själv skippar sommarlistor i år, för det blev lite konstigt då jag spenderade vintern i Australien medans det var sommar i Norden… 😉 Så jag vet inte riktigt om jag egentligen borde skriva en sommarlista eller en vinterlista 😀

Svara
Ann-Louise 21 september, 2017 - 22:42

Ja, det kan ju bli lite knepigt att göra en lista när du varit i en helt annan årstid! 🙂 Du får kanske vänta tills nyår och göra en lista över hela året istället. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar