magnum pleasure store venice

Äta och dricka gott i Venedig

av Ann-Louise

När jag gjorde research inför vår resa till Venedig, och pratade med andra människor om staden, så fick jag ganska snart uppfattningen att maten inte direkt var något att hänga i julgranen. Väl på plats så tyckte vi att maten var jättegod så jag tror mer att det handlar om att göra lite arbete innan resan och leta efter bra matställen, till exempel på Tripadvisor som jag oftast använder mig av. Förutom Tripadvisor brukar jag även läsa vad andra bloggare rekommenderar. När vi åkte hade jag en lista på restauranger, glassbarer, caféer etc som fått bra betyg och sedan höll vi oss till dessa ställen och var nöjda hela tiden. Ibland var det lite svårt att hitta rätt bland alla kanaler och små gränder men tack vare att man nu inte betalar extra för att surfa inom EU så var det bara att starta Google Maps och snabbt hitta rätt. I det här inlägget tänkte jag berätta om hur vi gjorde för att äta och dricka gott i Venedig.

Venedigs berömda drinkar

Venedig har framför allt två drinkar som är ett måste om man är här, Bellini samt Spritz. Drinken Bellini har sitt ursprung på Harrys Bar i Venedig, där den skapades av Giuseppe Cipriani på 1940-talet. Just till Harrys bar kom vi inte eftersom den var stängd när vi gick förbi och sedan hann vi inte gå tillbaka dit fler gånger under vårt korta besök. En Bellini består av Prosecco samt persikopuré.

Spritz har också sitt ursprung i Venedig, på 1800-talet när Venedig tillhörde Österrike. Den består av Prosecco samt Aperol eller Campari och mineralvatten.

bellini och spritz venedig

Till vänster en Bellini som man kunde köpa i någon av alla de kiosker som finns överallt i Venedig – till höger en Spritz utanför vårt hotell, med utsikt över Canal Grande och gondoljärer.

Caffé Florian

På Markusplatsen ligger Caffé Florian som öppnade redan 1720 och som sägs vara Europas äldsta café och som har en lång och spännande historia. Här brukade till exempel Casanova hålla till i sin jakt på kvinnor.
För en espresso, en läsk, lite vatten och en Spritz betalade vi 55 euro. Då ingick även 2 x 6 euro för live-musiken (barn behöver inte betala den avgiften). Helt galet dyrt och i normala fall skulle jag fått ångest över att betala så mycket för så lite. Men här, en gång i livet, var det faktiskt värt pengarna. Det var mysigt att sitta på deras uteservering med utsikt mot Markuskyrkan samtidigt som man lyssnade på musiken. Tyvärr började det regna efter en liten stund så vi fick flytta in i valven så att vi satt under tak men fortfarande utomhus. Jag rekommenderar ett besök på Caffé Florian om du ska besöka Venedig för första gången men som sagt, var beredd på att betala en hel del för upplevelsen.

Adress: Piazza San Marco 57

caffe florian venice

caffe florian nota

caffe florian

I bakgrunden kan man se lite av live-musiken som vi betalade 12 euro för.

I love Italy

Om det var dyrt på Caffé Florian så var det desto billigare på den lilla restaurangen I love Italy där vi åt lunch första dagen. Här finns inte några sittplatser utan maten serveras i en take away-låda som man tar med sig eller så gör man som vi gjorde, står vid det smala bordet vid fönstret inne på restaurangen och äter. Det finns pizzor och många olika sorters pasta att välja på och den pasta som vi valde smakade helt gudomligt. Jag åt tortellini med ricotta och spenat för 7 euro.

I love Italy ligger i närheten av Rialto-bron och är inte helt lätt att hitta till då den ligger lite undangömd i en gränd. Den har bra betyg på Tripadvisor och är nummer 101 av alla restauranger i Venedig. Ett extra plus för att de som jobbade här var väldigt trevliga!

Adress: Calle dell’orso 5529, Campo San Bartolomeo

we love italy venice

Pizzeria Spaghetteria Bar Sport

När vi besökte den underbara lilla ön Burano så åt vi lunch på Pizzeria Spaghetteria Bar Sport som hade de godaste pizzor jag ätit på väldigt länge. Pizzorna kostade från 7 euro och uppåt och det fanns även pasta att välja på. Gott, trevligt och prisvärt!

Adress: San Martino Sinistro 286, Burano

Pizzeria Spaghetteria Bar Sport

Pizzeria Spaghetteria Bar Sport

Trattoria Povoledo

Sista kvällen åt vi middag på Trattoria Povoledo som med tanke på sitt läge, nära tågstationen och precis vid Canal Grande, skulle kunnat vara en turistfälla men där vi fick riktigt god mat och bra service till ett väldigt rimligt pris. Restaurangen låg också väldigt nära vårt hotell vilket var perfekt då vi var trötta efter en hel dags sightseeing och hade nära hem till rummet efter att middagen var uppäten. Middag för tre personer inklusive tre öl och en läsk kostade cirka 550 kronor. Restaurangen är nr 143 på Tripadvisor just nu.

Adress: Rio Terà Lista de Spagna, 146

Povoledo

Restaurang Povoledo

Restaurang Povoledo ligger till höger om den stora balkongen med gröna växter (det är en annan restaurang på hörnet närmast kameran).

Bästa glassen i Venedig

Nu hann vi i och för sig bara äta glass på två ställen i Venedig men enligt Tripadvisor så är Suso Gelatoteca den bästa glassen i stan. Glassen var verkligen god och jag hade gärna återvänt hit fler gånger om vi hade varit några fler dagar i Venedig. En kula glass kostar 1,80 euro, 2 kulor kostar 3,40 euro och 3 kulor kostar 4,70 euro. Kulorna är stora och för mig räckte det med en. Stället är populärt så räkna med köer, vi behövde dock bara vänta i några minuter innan det var vår tur.

Adress: Calle della Bissa i närheten av Rialto-bron (ligger lite undangömt så ge inte upp om du inte hittar det direkt).

Suso Gelatoteca

Gör din egen Magnum-glass

Om du är i Venedig med barn så är ett hett tips att besöka Magnum Pleasure Store och göra en egen Magnum-glass. William tyckte att det var en av höjdpunkterna under resan. Man börjar med att välja smak på själva glassen, sedan vilket chokladöverdrag glassen ska ha, därefter fick man välja tre olika typer av strössel och slutligen en sås som ringlades över glassen. William och jag gjorde varsin och jag är egentligen inte så förtjust i Magnum men det var lite extra kul när man själv hade fått bestämma utseendet. Glassen smakade riktigt gott fast lite för sött för min smak. Glassarna kostade 5 euro styck. Ett extra plus för att det fanns gott om plats att sitta inomhus och äta glassen, så att man slapp ta med den ut i värmen där den skulle smält väldigt snabbt.

Adress: Fondamenta S. Simeone Piccolo, 715

magnum pleasure store venice

magnum pleasure store venice

Läs gärna mina andra inlägg från Venedig också:

Burano – den färgglada ön utanför Venedig
Venedig i bilder
Venedig – en stad att längta tillbaka till

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Hotellrecension: Hotel Antiche Figure i Venedig - Från Stad till Strand 16 november, 2017 - 21:30

[…] Sen gjorde det ju inte heller något att hotellet låg väldigt nära glasscaféet där man dekorerar sina egna Magnum-glassar. Läs mer om det i mitt inlägg om mat i Venedig. […]

Venedig - mina bästa tips! - Från Stad till Strand 4 februari, 2018 - 22:40

[…] vi oss ned på Caffè Florian och drack det dyraste kaffet någonsin. Mer om det i mitt inlägg om mat och dryck i Venedig. Tyvärr började det regna nästan direkt när vi hade satt oss ner så vi fick flytta in och […]

Antico Caffè Greco - Roms dyraste café? - Från Stad till Strand 22 maj, 2018 - 23:02

[…] Florian i Venedig, som vi besökte förra sommaren. Caffè Florian var också riktigt dyrt och här kan du läsa om vårt besök där. Caffè Florian har funnits sedan 1720 så det är 40 år […]

Så här äter och dricker du gott i Rom - Från Stad till Strand 6 oktober, 2018 - 21:33

[…] sig ända tillbaka till 1860 och det är det näst äldsta caféet i Italien (det äldsta är Caffè Florian i Venedig som vi besökte förra sommaren). Trots att kaffet var dyrt så kan jag […]

Kommentarsfältet är stängt.