Antiche Figure Venedig

Hotelltips: Hotel Antiche Figure i Venedig

av Ann-Louise

När vi var i Venedig i juni så hade jag för ovanlighetens skulle väldigt lätt att hitta det perfekta hotellet redan från början. Till skillnad från många andra resor som vi gjort så höll jag inte på att boka, boka av och boka om i flera månader innan avresan. Kriterierna när vi (jag) valde hotell var att det skulle ha högt betyg på Tripadvisor och Hotels.com och att det skulle ligga så nära flygbussarna som det bara gick. Och med de kriterierna så fanns det bara ett enda hotell i hela Venedig som passade in och det var Hotel Antiche Figure. Hotellet har femma i betyg på Tripadvisor och rankas som nummer nio av 385 hotell i Venedig. Välförtjänt betyg helt klart!

Hotel Antiche Figure Venice
Hotel Antiche Figure ligger precis till höger om vackra kyrkan San Simeone Piccolo.

Ni som har läst mina tidigare hotellrecensioner här i bloggen har kanske sett vilket typ av hotell jag gillar och jag kan ju säga att inredningsmässigt var Hotel Antiche Figure verkligen inte den typ av hotell som jag bokar i vanliga fall. Men efter att ha kollat igenom massor av Venedig-hotell på Hotels.com och Tripadvisor så insåg jag att coola design-hotell inte riktigt existerar i Venedig. Och tur är kanske det för de hotell som finns passar verkligen in i den här staden. Hotel Antiche Figure ligger i ett palats från 1400-talet så det är ett hus med lång historia och förmodligen det äldsta hus jag någonsin sovit i.

Hotel Antiche Figure Venedig Canal Grande
Utsikten över Canal Grande från hotellet.

En av de absolut största fördelarna med Antiche Figure är läget:

  • Hotellet ligger precis vid Grand Canal och mitt emot tågstationen. Nu anlände vi inte med tåg, men om vi hade gjort det så hade läget varit perfekt.
  • Hotellet ligger väldigt nära Piazzale Roma och flera av Vaporettobåtarna utgår härifrån vilket gör att man kan vara bland de första som går på båten och därmed försäkra sig om en bra plats innan båtarna blivit fulla med passagerare.
  • Det ligger som sagt nära flygbussarna som stannar vid Piazzale Roma vilket var ett måste för oss eftersom vårt flyg hem skulle gå väldigt tidigt på morgonen så vi hade inte tid att åka Vaporetto för att komma till flygbussen.
  • Hotellet ligger en bit från de största sevärdheterna vilket gör att det är lugnt och skönt och inte så mycket turister (bortsett från de som är på väg till eller från flygbussar och tåg).
  • Sen gjorde det ju inte heller något att hotellet låg väldigt nära glasscaféet där man dekorerar sina egna Magnum-glassar. Läs mer om det i mitt inlägg om mat i Venedig.
Hotel Antiche Figure Venedig

När vi kom till Venedig så tog vi flygbussen från flygplatsen till Piazzale Roma och sedan var det bara några minuters promenad för att komma till hotellet. Det var superlätt att hitta och vi blev väl mottagna av personalen i receptionen. Vi var ganska tidiga så vårt rum var inte klart, men vi fick ställa in våra väskor i deras bagagerum och sedan satte vi oss på uteserveringen och inledde semestern med en lätt lunch.

Hotel Antiche Figure Venedig
William vid hotellets uteservering.

Efter någon timma var vårt rum klart och vi blev mycket nöjda. Vi fick inte utsikt över kanalen som jag hade hoppats på, utan över Venedigs takåsar och grannhotellets takbar, men det funkade bra ändå.

Hotel Antiche Figure Venedig
Utsikten från vårt fönster. Vred man på huvudet så såg man istället grannhotellets takbar.

Rummet var fint, rent och fräscht och hade allt vi kunde behöva för två nätter. Man kom in i en liten hall först, och till höger fanns garderoben, rakt fram badrummet och till vänster själva rummet med en dubbelsäng och och en extrasäng till William. TV:n hade gömts inuti ett skåp mittemot sängen och där fanns även ett kylskåp.

Hotel Antiche Figure Venedig
Hotel Antiche Figure Venedig
Hotel Antiche Figure Venedig

Badrummet var relativt stort och hade badkar med dusch samt gott om fräscha handdukar.

Hotel Antiche Figure Venedig
Hotel Antiche Figure Venedig

Det var bara den ena morgonen som vi hann äta av den goda frukosten som ingick. Man fick plocka till sig av frukostbuffén som var uppställd dels i frukostrummet men även i baren. Vi satt inomhus men man kunde välja att ta med sig frukosten och sitta på hotellets uteservering och äta. Den goda cappuccinon var konstigt nog det enda kaffe jag hann dricka på hela vistelsen i Venedig, jag som älskar kaffe och vanligtvis dricker många koppar varje dag.

Hotel Antiche Figure Venedig
Hotel Antiche Figure Venedig

De som jobbade i receptionen och baren var mycket trevliga och hjälpsamma. När vi checkade in fick vi en karta över Venedig och receptionisten Francesca ritade ut på kartan hur vi skulle gå för att komma till de olika sevärdheterna. Sista morgonen, när vi checkade ut vid sex-tiden på morgonen, långt innan frukosten serverades, så erbjöds vi varsin kopp kaffe innan vi gick till flygbussen. Vi tackade nej eftersom vi var lite stressade, men jag uppskattade verkligen den vänliga gesten.

Hotel Antiche Figure Venedig
William vilar benen en stund utanför hotellet, samtidigt som han kollar efter Pokémons.

Eftersom vi bara hade ett och ett halvt dygn i Venedig så tillbringade vi mindre tid än vanligt på hotellrummet, vi var i princip bara här när vi sov. med undantag för att William och Johan vilade några timmar på rummet medan jag sprang runt på stan och fotograferade. Det lilla vi hann utnyttja hotellet så tyckte vi dock att det var toppen på alla sätt. Inte bara läget var perfekt utan även rummet, personalen, frukosten, baren, ja precis allting. När vi åker tillbaka till Venedig, för det kommer vi definitivt att göra, så bor vi väldigt gärna här igen.

Följ gärna min blogg på Facebook för att inte missa några nya inlägg. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Fantasy Dining 18 november, 2017 - 13:27

Vilket urmysigt hotell. Nu vill jag genast packa väskan och resa dit 🙂

Svara
Ann-Louise 18 november, 2017 - 15:16

Ja, jag kan verkligen rekommendera att bo här. Jag längtar tillbaka hela tiden, både till hotellet och till Venedig. 🙂

Svara
4000mil 18 november, 2017 - 15:10

Vi valde billigt denna gång i Venedig och hyrde lägenhet. Men det här ser mysigt ut! 🙂

Svara
Ann-Louise 18 november, 2017 - 15:21

Vi använde en gratisnatt från Hotels.com den här gången så det blev ganska billigt även för oss. 🙂 Men annars så skulle jag gärna bo där ni hyrde lägenhet, jättemysiga kvarter ju.

Svara
Lena 21 november, 2017 - 13:22

Intressant läsning! Jag och min familj ska till Venedig i vår och jag längtar verkligen dit när jag ser dina fina bilder.

Svara
Ann-Louise 22 november, 2017 - 19:20

Tack! Vad roligt att ni ska till Venedig, det är verkligen en helt underbar stad.

Svara
Venedig - mina bästa tips! - Från Stad till Strand 4 februari, 2018 - 22:39

[…] packning och det blir tungt at bära packningen medan du letar efter ditt hotell. Vi bokade ett hotell som låg nära flygbussarna, mitt emot centralstationen, och det var väldigt praktiskt eftersom vi […]

Svara

Lämna gärna en kommentar