Goat Rock Beach Highway one Kalifornien

Min reselista – hit vill jag åka när vi kan börja resa igen

av Ann-Louise

Jag har funderat på det här temat ett tag och igår läste jag 4000 mils inlägg Min reselista – när världen öppnar och vi börjar resa igen och blev inspirerad att skriva ner mina egna funderingar kring vart jag vill åka när världen öppnar upp och vi kan börja resa mer som vanligt igen. Rubrikerna är lånade från blogginlägget hos 4000 mil.

Än så länge avvaktar vi med resandet utanför Sverige även om jag ”råkat” boka några resor till 2021. De flesta länder vi drömmer om att resa till omfattas fortfarande av UD:s reseavrådan och till exempel USA har inreseförbud för personer från Sverige.

Första landet vi besöker

Det första landet vi besöker är Irland om allt går enligt planerna. Vi har faktiskt till och med bokat flyg dit en helg i början av mars 2021. Jag saknar mina vänner på Irland väldigt mycket och längtar till Dublin och till den irländska naturen. Om reseavrådan hävs och om man kan åka till Irland utan att sitta två veckor i karantän (vilket är vad som gäller just nu) och om vi kan hitta en kattvakt så åker vi på en efterlängtad weekend till Irland. Vi kan boka av flyget senast 16 dagar innan resan och få en voucher så vi förlorar inga pengar om vi inte skulle komma iväg.

Bray, Irland
Bray, Irland.

Första nya landet vi besöker

Det första nya landet måste väl ändå bli Slovenien, som jag har längtat till i flera år nu. Och just idag tog UD bort sin reseavrådan för icke nödvändiga resor till Slovenien så det är fritt fram att resa dit nu. Nackdelen med Slovenien är att man inte kan ta sig dit med direktflyg och det känns som att direktflyg just nu är en fördel även om corona-pandemin skulle lugna ner sig lite. Om vi av någon orsak inte skulle komma iväg till Slovenien än på ett tag så kan jag även tänka mig Litauen och ett besök i Vilnius.

Lake Bled i Slovenien. Bild från Pixabay.

Första resan utanför Europa

Den första resan utanför Europa går självklart till USA för att kompensera för sommarens resa som vi var tvungna att ställa in. Vi har bokat en SAS Eurobonusresa i juni nästa år i stället men just nu känns det inte så hoppfullt att den resan kommer att bli av. Vem vet om USA ens har öppnat upp för svenskar nästa sommar?

Rubys Huntington Beach Kalifornien
Huntington Beach, Kalifornien

Landet vi längtar tillbaka till mest

Här vill jag svara USA och Irland men om jag istället ska välja ett land som jag inte redan nämnt i det här inlägget så får det bli Malta. En före detta arbetskamrat är där just nu och lägger ut ljuvliga bilder på sociala medier. UD tog även bort sin reseavrådan till Malta idag.

Jag längtar också väldigt mycket till Italien. Dit har man visserligen kunnat resa sedan flera månader tillbaka men vi har ändå valt att stanna kvar i Sverige ett tag till.

hotel juliani malta utsikt taket kaktus
Att få komma tillbaka till den här utsikten på Hotel Juliani på Malta vore inte helt fel.
Arno Ponte Vecchio Florens
Florens, Italien

Det ouppnåeliga landet – som det kommer att dröja innan vi besöker

Spontant så känns det som att det land utanför Europa som vi vill besöka först även platsar under den här rubriken. Med tanke på hur många som är smittade av Covid-19 i USA och med tanke på det stundande presidentvalet och oron för inbördeskrig (!) eller andra oroligheter oavsett vem som vinner skulle det kunna vara så att landet jag längtar allra mest till också är det land som det kommer dröja innan vi kan åka till. Jag hoppas jag har fel för jag saknar släkt och vänner i USA väldigt mycket.

Bortsett från USA så känns kryssningar som något ouppnåeligt under väldigt lång tid framöver. En kryssning är i och för sig inte ett land men jag tycker ändå det kan platsa under den här rubriken. Vi hade planerat att åka på en till Disneykryssning så småningom men att befinna sig på en kryssningsbåt känns som en riktigt dåligt idé så länge det fortfarande finns risk att smittas av Covid-19.

Historic Columbia Gold Town California
Columbia State Historic Park, Kalifornien
Disney Dream cruise
Disney Dream på väg till Bahamas.

Landet som DU borde besöka

Jag kan rekommendera ett besök i Slovakien. Dit hävdes reseavrådan den 21 september, även om det förstås kan ändras igen beroende på läget. Åk dit och strosa runt i mysiga Gamla stan i Bratislava och besök det vackra slottet. Något vi inte hann med, men som ser helt magiskt ut när man bildgooglar, är att vandra i Tatrabergen i norra Slovakien. Och kombinera gärna Bratislava med ett besök i vackra Wien.

Kapitulska street Bratislava
Kapitulska street, Bratislava.

Vart vill du åka när världen öppnar upp och vi kan börja resa mer normalt igen? Eller har du kanske redan hunnit resa utomlands sedan gränserna började öppnas upp?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

12 Kommentarer

4000mil 8 oktober, 2020 - 06:35

Kul att läsa. Slovakien är ett av få länder jag har kvar i Europa. Jag hoppas att jag kan få tillfälle att åka dit snart.

Svara
Ann-Louise 9 oktober, 2020 - 23:51

Ja, vi hann ju bara se Bratislava i Slovakien men det var en stad som jag verkligen gillade.

Svara
FREEDOMtravel 8 oktober, 2020 - 09:03

Intressant att höra om era drömmar och planer! Irland är underbart! Malta är också fint! Vi reste ju nyss till Polen och Tjeckien så för oss känns det ok att vänta ett litet tag igen.

Svara
Ann-Louise 9 oktober, 2020 - 23:57

Härligt att ni har fått komma ut i Europa en sväng och ni ser ju verkligen ut att ha haft det bra också!

Svara
Ann 8 oktober, 2020 - 12:59

Kul läsning 🙂
Slovenien absolut som ett kul alternativ, men jag är supersugen på flera länder i den regionen, Litauern ligger högt, Estland, Polen… man har haft föööör mycket tid att drömma och planera nu 😀

Svara
Ann-Louise 9 oktober, 2020 - 23:58

Ja, jag vill också åka till länderna runt omkring Slovenien, även om Slovenien står högst på listan just nu. 🙂

Svara
Eva på rucksack 10 oktober, 2020 - 09:37

Härlig lista! Själv kan jag inte ens förmå mig att drömma om resor just nu, känns som att gränserna till de länder jag vill åka till kommer att vara stängda lääääänge till 🙁

Svara
Ann-Louise 10 oktober, 2020 - 16:53

Ja, det är ju lite så det känns med USA tyvärr, att det kommer dröja innan de öppnar sina gränser (beror säkert också lite på vem som vinner valet). 🙁

Svara
Lena i Wales och Spanien 10 oktober, 2020 - 11:19

Trevlig lista.
Hoppas verkligen att det inte ska dröja alltför länge innan det blir verklighet.
Skön helg!

Svara
Ann-Louise 10 oktober, 2020 - 16:54

Ja, vi får verkligen hoppas det! Ha en skön helg du också.

Svara
Ditte 13 oktober, 2020 - 14:37

Intressanta tankar om resor och hoppas att några av resorna du önskar kan bli av. Jag vet vad sominte alls lockar mig just nu och det är USA. Ett land jag är ”färdig” med. Undtantag är N.Y. (Har bott här och besökt landet i många olika omgångar och rest från öst till väst-.) Finns många andra länder som lockar mig mycket mer. Men vi reser ju av så olika anledningar. Och jag har när jag rest och besökt USA alltid tyckt om det. Alaska skulle jag gärna besöka liksom Costa Rica . Men det finns så mycket här i Sverige som lockar en hel del och norra Norge när gränsen dit öppnas. Men vi får se och tiden utvisa vad det blir.

Svara
Ann-Louise 14 oktober, 2020 - 21:42

Håller med om att det finns mycket i Sverige som lockar också! Alaska skulle jag gärna vilja åka till någon gång, det skulle vara en spännande resa. Vi får se när gränserna öppnas och vi kan röra på oss lite mer som vanligt igen.

Svara

Lämna gärna en kommentar