Fotoutmaning april – tema vatten

av Ann-Louise

Så här i sista sekunden tänkte jag haka på Marias fotoutmaning för april. Temat är vatten och om det är någonting som jag har mycket bilder på så är det just vatten. Här kommer ett urval av mina bilder med tema vatten.

Mitt favorithav och min favoritflod

Mitt favorithav, min favoritflod och min favoritplats på jorden är där Gualala River möter Stilla Havet i lilla byn Gualala fyra timmar norr om San Francisco.

Gualala River och Stilla Havet

Det blåaste vattnet

Det blåaste vattnet jag sett hittade vi när vi var i Rabac i Kroatien. Jag älskar verkligen kombinationen av de vackra klipporna och det knallblå havet. Bilden högst upp i inlägget kommer också från Rabac.

Rabac Kroatien

Vattenfall

Just det här vattenfallet är Lehamite Falls i Indian Canyon, ett av flera imponerande vattenfall i Yosemite National Park i Kalifornien. Jag tror att det är Merced River som man ser i förgrunden.

Lehamite Falls i Indian Canyon i Yosemite National Park i Kalifornien.

Vatten i fontäner

Fontäner är en annan sak jag fascineras av och gärna fotograferar. På den här bilden ser ni Tritonfontänen i Valletta på Malta.

Tritonfontänen Valletta Malta

Min favoritpool

Självklart så har jag en favoritpool och det är den här poolen hemma hos mina släktingar i Kalifornien. Här tillbringar jag gärna en vecka av semestern, när det är möjligt.

Pool

Siljan

Även om jag älskar havet och alltid föredrar havet om jag måste välja så är jag också väldigt förtjust i vackra sjöar och Siljan är en av de finaste sjöar jag sett. Här fotograferad från utsiktstornet Vidablick i Rättvik.

Siljan Dalarna

En stad omgiven av vatten

Mina favoritstäder i världen är städer som ligger i anslutning till vatten och finns det något vackrare än Stockholm? Just den här bilden är tagen från Fåfängan.

Stockholm

Vattenparker

När vi var i Kalifornien 2016 var vi på Legoland och besökte bland annat deras Lego Chima-vattenpark. Tyvärr fick William inte bada på grund av ett sår men det var ändå kul att titta på de fantasifullt utformade vattenrutschkanorna.

chima vattenpark legoland

Vatten i form av regn

När vi var på Disneykryssning förra året var stoppet på Disneys egen ö, Castaway Cay, en av höjdpunkterna. Men när båten la till vid kajen på morgonen vräkte regnet ner från en mörk himmel. Vi hann bli rejält blöta innan regnmolnen drog förbi och solen kom fram igen.

Cloudy Castaway Cay

Vatten i kombination med härliga stränder

Kombinationen härligt hav och lång, bred sandstrand är aldrig fel. Jag har visserligen tröttnat på att ligga på stranden och sola i flera timmar men jag kommer aldrig tröttna på känslan av att befinna mig på en solig strand och höra havets vågor slå mot stranden. Bilden är från Seal Beach i Kalifornien.

seal beach pier

Liffey i Dublin

Jag skrev visserligen högst upp att Gualala River är min favoritflod men jag tycker också mycket om Liffey i Dublin så den får också vara med här på ett hörn tillsammans med vackra Ha’penny Bridge.

Ha'penny Bridge Dublin

Vattenlek

Att leka i vatten och då gärna i en härlig pool är en av Williams favoritsysselsättningar när vi är på semester. Här på TUI Blue Atlantica Marmari Beach för några år sedan.

Vatten

Du kanske också vill läsa de här inläggen

12 Kommentarer

Sandra Lifsresor.se 29 april, 2020 - 22:08

Kul att även se dina vattenbilder. Kände att jag hade kunnat hålla på hur länge som helst med mitt inlägg. Finns så mycket vatten… ?

Svara
Ann-Louise 29 april, 2020 - 22:23

Jag håller med, jag var tvungen att begränsa mig, annars kunde det blivit hur många bilder som helst. 🙂

Svara
Ditte 30 april, 2020 - 22:41

Jätteroligt att se dina vattenbilder och visst är det nog så att vatten lockar många. Jättefina bilder.
Jag dras ju till vatten som en magnet och har så gjort hela livet. Och visst var det svårt att begränsa antalet bilder.

Svara
Ann-Louise 30 april, 2020 - 23:33

Jag älskar också vatten och är glad över att bo så nära vatten som jag gör nu. Hav, sjöar, floder, allt som har med vatten att göra lockar mig och lockar även till att to foton. 🙂

Svara
FREEDOMtravel 1 maj, 2020 - 21:22

Kul att du hakade på! Dina bilder visar verkligen hur olika vatten kan vara! Vi har också gjort en version: https://www.freedomtravel.se/2020/04/fotoutmaning-i-april-tema-vatten/

Svara
Ann-Louise 2 maj, 2020 - 22:44

Jag ska ta och kika på era vattenbilder också! 🙂

Svara
Marias Memoarer 2 maj, 2020 - 12:13

åh, roliga och varierande tolkningar! 🙂 Coolt med hav och flod i en och samma bild! Jag glömde helt bort fontäner, pooler och vattenparker i mitt egna inlägg.

Svara
Ann-Louise 2 maj, 2020 - 22:45

Ja, jag gillar kombinationen av hav och flod. 🙂 Älskar vatten i alla dess former.

Svara
Lena i Wales och Spanien 2 maj, 2020 - 14:11

Härliga vattenbilder.
Det finn så många olika ställen med vatten och du har verkligen fått med många.
Fortsatt trevlig helg!

Svara
Ann-Louise 2 maj, 2020 - 22:45

Ja, vatten är verkligen härligt och finns i så många former. Ha en trevlig helg du också!

Svara
Amanda (Swedish Passport) 3 maj, 2020 - 21:18

Men åh så fantastiskt inlägg! Blev himla sugen på att bada nu, haha 😉

Svara
Ann-Louise 3 maj, 2020 - 22:38

Tack! Ja, visst blir man lite sugen på att bada! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar