TUI Family Life Club Marmari Beach by Atlantica

TUI Family Life Atlantica Marmari Beach

av Ann-Louise

Jag tänkte skriva några inlägg om ett av mina favorithotell och ett fantastiskt resmål, nämligen TUI Family Life Atlantica Marmari Beach som ligger i Marmari på Kos. Jag vill helst resa till nya platser och upptäcka nya saker men detta hotell (samt Kos) blev vi så förtjusta i 2014 att vi återvände även sommaren 2015. Vi reste dit med TUI och när vi var där så var det här hotellet ett Blue Village-hotell men numera är det ett TUI Blue-hotell istället.

Reception TUI
Entrén från gatan. I den här byggnaden ligger receptionen.
TUI Family Life Club Marmari Beach by Atlantica
Vårt rum låg i byggnaden till vänster.
TUI Family Life Marmari Beach Kos
Här ser man poolområde 1 och bakom poolen ligger bufférestaurangen.

TUI Family Life Atlantica Marmari Beach är ett All Inclusive-hotell vilket jag tycker är praktiskt när man reser med barn och när man själv också är lite kräsen. Maten på det här hotellet håller mycket hög kvalitet och det finns alltid något för alla på buffén. De två somrar som vi har varit här har det varje vecka ingått en middag på restaurangen Green & Grill och en middag på underbara Tavern by the  Sea men jag vet inte exakt hur det är nu i och med att konceptet ändrats från Blue Village till TUI Family Life. När vi var där åt man frukost och middag i bufférestaurangen (förutom de två kvällar man åt middag i någon av de andra restaurangerna) medan man kunde välja om man ville äta lunch i bufférestaurangen, Green & Grill eller Tavern by the Sea.

Green & Grill
Restaurangen Green & Grill ligger vid poolområde två.
Tui Family Life Marmari Beach Kos
Tavern by the Sea.
TUI Family Life Atlantica Marmari Beach
Tavern by the sea kos

Från Tavern by the Sea kan man njuta av den mest fantastiska solnedgången. Jag drev min stackars familj till vansinne eftersom jag inte kunde sitta still och njuta av middagen utan var tvungen att resa mig från bordet och ta kort på solnedgången hela tiden. Jag hann dock få i mig lite mat också och den var riktigt god.

TUI Family Life Atlantica Marmari Beach Solnedgång

Jag kan även rekommendera Thea’s Coffee Shop & Juice Bar som visserligen inte ingår i All Inclusive men som har fantastiskt goda kaffedrinkar och smoothies samt väldigt trevlig personal. William älskade att få några euro så att han själv kunde gå och beställa sina favorit-smoothies där.

Theas coffee shop kos

Många av rummen på TUI Family Life Atlantica Marmari Beach är renoverade och mycket fina och fräscha. Första gången vi var där hade vi oturen att hamna i ett äldre rum men efter första natten fick vi byta till ett nyrenoverat rum som var superfint. Så fint att vi bad att få samma rum även andra gången vi åkte dit. Det ordnade receptionen efter att vi hade skickat ett mail till dem och bett om att få samma rum. Jag har läst på Tripadvisor att alla rum med nummer över 1000 är renoverade. Jag kan inte garantera att det stämmer, men det stämde bra in på vårt rum i alla fall. Vi bodde i rum 1019.

TUI Family Life Marmari Beach Kos
Vår städerska var väldigt rar och gjorde nya handdukskreationer åt oss varje dag.
TUI Family Life Kos Rum
Den här bilden tog jag precis innan vi skulle åka hem så ni får ursäkta den stökiga, obäddade sängen. Här kan man se hur rummet såg ut. Bakom mig har jag utgången till balkongen. På andra sidan dubbelsängen står Williams extrasäng.
TUI Family Life Marmari Beach Kos Balkong
Vår balkong. Den var inte jättestor men perfekt för att torka blöta handdukar och badkläder.
Tui Family Life Marmari Beach Kos Fotbollsplan
Hotellets fotbollsplan låg precis nedanför vår balkong.
Badrum
Badrummet var väldigt fräscht och hade två handfat samt dusch.

Hotellområdet är utspritt över ett ganska stort område och det tar några minuter att gå från receptionen till stranden. Det är väldigt lummigt och det finns många träd samt vackra buskar och blommor. TUI Family Life Atlantica Marmari Beach har även en egen trädgård där det odlas kryddor och annat som används i matlagningen. Det finns även en mindre lekplats, en minigolfbana, en fotbollsplan och tennisbanor.

TUI Family Life Marmari Beach Kos
Till höger kan man skymta minigolfbanan.
TUI Family Life Marmari Beach Kos
William är aningen suddig men man kan i alla fall se kryddträdgården till vänster.
TUI Family Life Marmari Beach Kos
Bougainvilla
Kos Marmari
Till höger kan man se den italienska restaurangen som dock inte ingår i All Inclusive och som vi inte har ätit på.
TUI Family Life Kos

En av orsakerna till att vi gillar att åka till TUI Family Life är underhållningen för barn. Den höll mycket hög klass på TUI Family Life Atlantica Marmari Beach. William har aldrig velat vara med i Bamse-klubben men tyckte det var jättekul med Bamseparaderna och underhållningen på kvällarna. De som jobbade med barnunderhållningen och som sjöng och dansade i showerna på kvällarna var riktigt bra, speciellt 2014 när vi var där första gången.

TUI Family Life Bamse Thomson 
Thomson och Bamse samt TUI:s underhållningsteam stod för uppskattad underhållning.
Bamses båt viktoria på Kos
Bamse TUI Family Life
Bamse på scen under en av kvällsshowerna.

På TUI Family Life Atlantica Marmari Beach finns också tre fantastiska poolområden och en helt underbar sandstrand. Varje poolområde har en vuxenpool och en barnpool och samtliga barnpooler har ett skuggande tak. Det finns också en poolbar vid varje område. Från vårt rum hade vi närmast till poolområde ett men vi trivdes bäst vid poolområde tre. Poolområde tre ligger närmast stranden och vi upplevde att det var lite lugnare här. Det är också vid poolområde tre du bor om du bokar hotellrum med direkt utgång till pool. Du kan läsa mer om poolerna och stranden här.

TUI Family Life Marmari Beach Kos
Poolområde tre är också det vackraste poolområdet enligt mig.
TUI Family Life Marmari Beach Kos
Vid poolområde två finns de båda vattenrutschkanorna och här kan man bland annat delta i vattengympa.
marmari beach kos grekland
marmari beach Kos
Katt Kos
En av de fina katterna som bodde på hotellområdet.
Bar reception
Förutom de tre poolbarerna finns det även en bar vid receptionen. Här kan du njuta av något gott att dricka efter middagen.

Läs gärna mina andra inlägg om Kos och mina inlägg om andra grekiska öar.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Blue Star Atlantica Aegean Blue | Från Stad till Strand 19 maj, 2016 - 22:18

[…] ju är perfekt om man reser med barn. Den mat som ingick var också helt fantastisk och maten på Atlantica Club Marmari Beach på Kos, där vi varit de senaste två åren, kommer inte i närheten av hur god maten var på det […]

Svara
Hanna 1 september, 2016 - 10:55

Hej! Känns kanske långsökt att få svar men jag testar ändå 🙂 vi ska åka till marmari beach nästa vecka och vill ju helst hamna i ngt av dom nyare rummen. får man fråga om du minns vilket rumsnummer ni hade så man kanske han önska samma? vi har dock dubbelrum så jag undrar om det kanske är så att dom bara renoverat upp familjerummen och dom större rummen. Aja, kul att hitta dina inlägg iaf! /Hanna

Svara
Ann-Louise 1 september, 2016 - 12:06

Hej Hanna, vad kul att ni ska åka till Marmari Beach! Vi bodde i rum 1019 båda gångerna vi var där och det är ett nyrenoverat dubbelrum. Jag har läst någonstans (på Tripadvisor tror jag) att alla rum med nummer över 1000 ska vara renoverade men kan inte garantera att det stämmer. Hoppas ni får det toppenbra!

Svara
Hanna 1 september, 2016 - 13:19

Åh men tack för sådant svar! Vi såg i efterhand att man hade kunnat scrolla ner där vi valde dubbelrum där det stod typ ”dubbelrum i ny del” men det skulle dom ha nästan 3000 extra för. Och på hemsidan står det ”så här ser ett dubbelrum ut” med bild på det nya så vi kände oss lite lurade ? Hoppas vi kan få välja ett bra rum utan att betala mer, för det finns ju inte en endaste bild på dubbelrum av den gamla standarden så det klämma ju lite lurigt av dom känner jag. Allt annat verkar verkligen toppenbra iaf så jag håller tummarna. Ringde ni och önskade rummet, fick ni ett ok och behövde ni betala extra för att byta upp er? Tack igen!

Svara
Ann-Louise 1 september, 2016 - 14:27

Vårt rum, 1019, var ett nyrenoverat dubbelrum i den gamla delen. När vi var där första gången hamnade vi i ett gammalt rum först, minns inte exakta rumsnumret men tror det började på en nia. Och det var väldigt långt från bilderna på hemsidan så då klagade vi och det var då vi fick 1019 utan extra kostnad. När vi åkte tillbaka förra sommaren så kontaktade jag hotellet både på deras Facebook-sida och via vanlig e-post och bad om att få 1019 igen vilket vi fick, återigen utan extra kostnad.

Svara
Inger Hansson 8 juni, 2018 - 07:08

Verkligen vacker solnedgång! Förstår att du inte kunde sitta still. Hade inte jag heller kunnat…

Svara
Ann-Louise 8 juni, 2018 - 21:33

Ja, ibland måste man prioritera fotografering framför att äta 🙂 Fast min familj hade nog varit gladast om jag hade lämnat kameran kvar på rummet. 🙂 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar