7 Europa/ Grekland/ Hotell/ Kos/ Resa med barn

TUI Family Life Club Marmari Beach by Atlantica

TUI Family Life Club Marmari Beach by Atlantica

Jag tänkte skriva några inlägg om ett av mina favorithotell och ett fantastiskt resmål, nämligen Blue Village-hotellet Atlantica Club Marmari Beach i Marmari på Kos. Jag vill helst resa till nya platser och upptäcka nya saker men detta hotell (samt Kos) blev vi så förtjusta i 2014 att vi återvände även sommaren 2015. Vi reste dit med Fritidsresor och detta hotell som varit Blue Village-hotell de senaste åren kommer från och med i år (2016) att vara ett Blue Village Family Life-hotell.

Atlantica Club Marmari Beach

Det är ett All Inclusive-hotell vilket jag kan tycka är lite trist men så praktiskt när man reser med barn och när man själv också är lite kräsen. Maten på det här hotellet håller mycket hög kvalitet och det finns alltid något för alla på buffén. Åtminstone tidigare somrar så har det varje vecka ingått en middag på restaurangen Green & Grill och en middag på underbara Tavern by the  Sea men jag vet inte hur det kommer att vara nu i och med att konceptet ändrats till Blue Village Family Life.

Tavern by the Sea

Från Tavern by the Sea kan man njuta av den mest fantastiska solnedgången. Jag drev min stackars familj till vansinne eftersom jag inte kunde sitta still och njuta av middagen utan var tvungen att resa mig från bordet och ta kort på solnedgången hela tiden.

Atlantica Club Marmari Beach

Jag kan även rekommendera Thea’s Coffee Shop & Juice Bar som visserligen inte ingår i All Inclusive men som har fantastiskt goda kaffedrinkar och smoothies samt väldigt trevlig personal. Sonen älskade att få några euro och själv gå och beställa sina favorit-smoothies där.

Väldigt många av rummen på hotellet är renoverade och mycket fina och fräscha. Första gången vi var där hade vi oturen att hamna i ett äldre rum men fick byta efter första natten till ett rum som var otroligt mycket bättre. Så bra att vi bad att få samma rum även förra sommaren, vilket de ordnade i receptionen efter att vi hade skickat ett mail till  dem. Jag har läst ett tips på Tripadvisor att alla rum med nummer över 1000 är renoverade. Jag kan inte garantera att det stämmer, men det stämde bra in på vårt rum i alla fall.  Tyvärr blev vi så glada över vårt fina rum att jag glömde fotografera det innan vi stökade till men nedan ser ni i alla fall en bild på det snygga badrummet.

Badrum Atlantica Club Marmari Beach

Läs också om poolerna och stranden på Atlantica Club Marmari Beach.

Läs gärna mina andra inlägg om Kos.

Dela gärna inlägget:

Du kanske också gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Blue Star Atlantica Aegean Blue | Från Stad till Strand
  19 maj, 2016 at 22:18

  […] ju är perfekt om man reser med barn. Den mat som ingick var också helt fantastisk och maten på Atlantica Club Marmari Beach på Kos, där vi varit de senaste två åren, kommer inte i närheten av hur god maten var på det […]

 • Svara
  Hanna
  1 september, 2016 at 10:55

  Hej! Känns kanske långsökt att få svar men jag testar ändå 🙂 vi ska åka till marmari beach nästa vecka och vill ju helst hamna i ngt av dom nyare rummen. får man fråga om du minns vilket rumsnummer ni hade så man kanske han önska samma? vi har dock dubbelrum så jag undrar om det kanske är så att dom bara renoverat upp familjerummen och dom större rummen. Aja, kul att hitta dina inlägg iaf! /Hanna

  • Svara
   Ann-Louise
   1 september, 2016 at 12:06

   Hej Hanna, vad kul att ni ska åka till Marmari Beach! Vi bodde i rum 1019 båda gångerna vi var där och det är ett nyrenoverat dubbelrum. Jag har läst någonstans (på Tripadvisor tror jag) att alla rum med nummer över 1000 ska vara renoverade men kan inte garantera att det stämmer. Hoppas ni får det toppenbra!

   • Svara
    Hanna
    1 september, 2016 at 13:19

    Åh men tack för sådant svar! Vi såg i efterhand att man hade kunnat scrolla ner där vi valde dubbelrum där det stod typ “dubbelrum i ny del” men det skulle dom ha nästan 3000 extra för. Och på hemsidan står det “så här ser ett dubbelrum ut” med bild på det nya så vi kände oss lite lurade ? Hoppas vi kan få välja ett bra rum utan att betala mer, för det finns ju inte en endaste bild på dubbelrum av den gamla standarden så det klämma ju lite lurigt av dom känner jag. Allt annat verkar verkligen toppenbra iaf så jag håller tummarna. Ringde ni och önskade rummet, fick ni ett ok och behövde ni betala extra för att byta upp er? Tack igen!

    • Svara
     Ann-Louise
     1 september, 2016 at 14:27

     Vårt rum, 1019, var ett nyrenoverat dubbelrum i den gamla delen. När vi var där första gången hamnade vi i ett gammalt rum först, minns inte exakta rumsnumret men tror det började på en nia. Och det var väldigt långt från bilderna på hemsidan så då klagade vi och det var då vi fick 1019 utan extra kostnad. När vi åkte tillbaka förra sommaren så kontaktade jag hotellet både på deras Facebook-sida och via vanlig e-post och bad om att få 1019 igen vilket vi fick, återigen utan extra kostnad.

 • Svara
  Inger Hansson
  8 juni, 2018 at 07:08

  Verkligen vacker solnedgång! Förstår att du inte kunde sitta still. Hade inte jag heller kunnat…

  • Svara
   Ann-Louise
   8 juni, 2018 at 21:33

   Ja, ibland måste man prioritera fotografering framför att äta 🙂 Fast min familj hade nog varit gladast om jag hade lämnat kameran kvar på rummet. 🙂 🙂

  Skriv en kommentar