yoyo museum chico

Jojo-museet i Chico, Kalifornien

av Ann-Louise

Ett av de mer udda museer man kan besöka i Kalifornien är Jojo-museet i Chico i norra Kalifornien. Jag har släktingar som bor i Chico och som tog med mig till museet för några år sedan annars hade jag förmodligen aldrig hamnat här. Att man får möjlighet att upptäcka platser man själv aldrig haft en tanke på att besöka är verkligen en av de stora fördelarna med att bo hemma hos släkt och vänner när man är ute och reser.

Alla har vi väl någon gång lekt med en jojo och på National Yo-Yo Museum hittar man världens största samling av jojoar och andra saker med anknytning till jojoar. Det är faktiskt ganska fascinerande att se hur otroligt många varianter det finns av denna leksak.

Jojo-museet i Chico, Kalifornien

På bilden ovan ser ni Big-Yo som väger 116 kilo. Den kom med i Guinness Rekordbok 1982 som världens största fungerande trä-jojo. Dock krävs det en stor kran för att man ska kunna använda den.

Yoyo museum chico kalmartrissa

Här finns även en Kalmartrissa som är Sveriges mest sålda jojo. Den började tillverkas redan 1930 i Påryd utanför Kalmar.

yoyo museum chico

Jojo-museet är öppet alla dagar i veckan och det är gratis inträde. Öppettiderna är måndag – lördag kl 10.00 – 18.00 samt söndagar kl 12.00 – 17.00. Läs mer på hemsidan för National Yo-Yo Museum.

Andra sevärdheter i norra Kalifornien som jag har skrivit om i bloggen är bland annat Lake Shasta Caverns och Burney Falls.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar