Camp Nou Sportresor

Att planera sportresor med familjen

av Ann-Louise

Det är lika bra jag erkänner. Oftast när vi reser någonstans så är det jag som bestämmer resmålet. Självklart så diskuterar jag det med Johan och William innan jag bokar men det är nästan alltid mina drömmar som ligger till grund för bokade resor och det beror förmodligen på att jag är den i familjen som har det största intresset för att resa.

Men resten av familjen har förstås också resedrömmar och inte sällan är de relaterade till olika sportevenemang. Därför tänkte jag för ovanlighetens skull skriva ett inlägg om sportresor och då kommer det framför allt handla om resor som övriga familjen drömmer om att göra.

Fotbollsresor

En av Williams högsta drömmar är att få åka till Manchester och se sina stora favoriter Manchester United spela på Old Trafford. En dröm som vi hoppas kan bli verklighet någon dag. Helst skulle han vilja se Manchester United möta Manchester City i ett derby. Under tiden som han och Johan går på fotboll skulle jag kunna tänka mig att utforska staden Manchester och vi skulle förmodligen också besöka National Football Museum.

Camp Nou Barcelona Sportresor
När vi var i Barcelona 2017 besökte vi Camp Nou vilket var en spännande upplevelse även om vi inte såg någon match.

Tennisresor

Johans stora intresse är att spela tennis och hans önskan är att få åka och och titta på tennisturneringar runt om i världen. Den tennisturnering han helst av allt skulle vilja gå på är Wimbledon i London och största drömmen är att se Roger Federer spela. Han skulle också vilja besöka den tennisturnering som som hålls i Rom varje vår och som anses vara en av de bästa turneringarna att besöka.

Tennis Turlock Sportresor
William och Johan spelar tennis i Turlock, Kalifornien.

Formel 1-resa

Själv skulle jag tycka att det vore kul att åka på en Formel 1-resa. Kanske det klassiska stadsloppet Monaco Grand Prix vars bana ligger till grund för den fiktiva racerbanan Porto Corsa i filmen Bilar 2 som jag sett hundratals gånger när William var mindre. Eller varför inte ett Formel 1-lopp på Monza-banan norr om Milano. Trots att jag bara var åtta år när Ronnie Pettersson dog efter olyckan på just Monza-banan så minns jag det otroligt väl och kan fortfarande se tidningsrubrikerna framför mig.

Sportresor
Bild från Pixabay.

Hockeyresor

Erik Karlsson, som anses vara en av världens bästa hockeybackar, är släkt med oss på långt håll då han och William är femmänningar. Just därför skulle det vara spännande att åka till Kalifornien och se en hockeymatch med San Jose Sharks som han spelar för nu. Dock får det vänta ett tag eftersom han just nu har brutit tummen och missar resten av säsongen. Ännu roligare hade det varit att åka och se honom spela i Kanada, där han tidigare spelade för Ottawa Senators, just för att jag aldrig varit i Kanada.

hockey nhl sportresor
Bild från Pixabay

Att planera och boka en sportresa

Jag planerar gärna mina resor själv och bokar flyg, hotell och övriga biljetter på egen hand. Just när det gäller sportresor har jag dock inte riktigt lika bra koll och skulle därför känna mig mer bekväm med att anlita en resebyrå som är specialiserad på just detta. Till exempel är jag lite osäker på vad som händer om matchdatumet för fotbollsmatcher blir ändrat efter att man bokat och då vore det tryggt att anlita experter som sköter allt.

Har du åkt på några sportresor och vart åkte du i så fall/vilken sport tittade du på?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Ditte 15 mars, 2020 - 18:19

Vi har då och då åkte på lite sportresor men alltid bokat på egen hand och det har fungerat bra. Biljetter har ofta köpts via Boxoffice. Vi var på OS i Peking 2008 och då bodde vi där men köpte på egen hand biljetter både från Sverige och direkt på plats via utlottning. Mycket damfotboll, mycket fri idrott och en del annat blev det , Tror man ska göra som det känns bäst.

Svara
Ann-Louise 15 mars, 2020 - 22:13

Vad spännande att ni var på OS i Peking, det måste ha varit en upplevelse. När världen återgår till det normala igen så hoppas jag att det kan bli någon form av sportresa för vår familj.

Svara
dianasdrömmar 17 mars, 2020 - 07:56

Här står sportresor också på önskelistan, vi skulle till england och kolla på leicester får se när det blir av…kram

Svara
Ann-Louise 17 mars, 2020 - 21:31

Vi får hoppas att allt snart är som vanligt igen så att dessa sportresor blir av! Kram

Svara

Lämna gärna en kommentar