Resor jag inte vill göra

Tio resor som jag INTE vill åka på

av Ann-Louise

Vi resebloggare skriver ju oftast om resor vi varit på eller resor vi vill åka på. Men för ett tag sedan skrev Lisa på Let’s Go Explore ett blogginlägg om resor hon inte drömmer om och sedan har flera resebloggare följt efter (se länkar längst ned i inlägget) och gjort liknande listor på resor de inte vill göra. Här kommer min lista på resor/resmål som inte lockar mig alls just nu.

Resor till Afrika

Med några få undantag så lockar kontinenten Afrika mig inte alls. Där finns alldeles för mycket sjukdomar och läskiga djur för att det ska vara ett resmål som jag ska drömma om. Det finns dock ett fåtal länder i Afrika som jag skulle vilja åka till, som Sydafrika, Mauritius, Kap Verde, Seychellerna och Zanzibar. 

Resor med bergsbestigning, fallskärmshoppning etc

Jag är mäkta imponerad av de som faktiskt bestiger berg. Jag gillar att ta mig upp på höga höjder för att få bra utsikt men därifrån till att bestiga berg är steget väldigt långt. Jag har inte heller de fysiska förutsättningarna för att göra det, med en halvtrasig fot som ibland inte ens vill gå upp för en mindre kulle. Aktiviteter som fallskärmshoppning, bungyjump, ziplines och liknande saker går också bort.

Shoppingresor

Jag är i princip helt ointresserad av att shoppa när jag är ute och reser och skulle aldrig komma på tanken på att göra en resa enbart för att shoppa. Får jag bara tag i en Starbucks-mugg till min samling så är jag nöjd. Enda undantaget skulle vara om någon bjöd med mig på en shoppingresa till Ullared, då följer jag gärna med.

Starbucksmuggar
Det enda jag egentligen är intresserad av att shoppa numera.

Campingsemestrar

Jag har visserligen campat en hel del när jag var yngre. Bott i tält och husvagn på Öland i flera veckor. Det var jättemysigt och något som jag gärna tänker tillbaka på. Men att göra det nu? Nej tack, jag är alldeles för gammal och bekväm av mig. Framför allt vill jag inte behöva gå omkring på en camping och leta toalett mitt i natten. Men jag tror också att jag skulle ha svårt att sova gott på ett hårt liggunderlag eller luftmadrass. Tacka vet jag sköna hotellsängar.

Charterresor där man inte lämnar hotellet på en hel vecka

Även om jag helst planerar våra resor själv så har jag inget emot att åka charter någon gång då och då om jag hittar ett riktigt bra resmål och hotell. Vi har gjort fyra charterresor sedan William föddes och det har varit toppen. Men att åka på en charterresa och bara ligga på stranden eller vid poolen och inte lämna hotellet är inte min grej. Jag vill göra utflykter och se så mycket som möjligt av resmålet och det ska vara utflykter på egen hand, inte utflykter där man bussas runt av charterbolaget. 

Utsikt Tui Family Life Bellevue Resort Rabac Kroatien
Vår senaste charterresa (2017) gick till Kroatien och även om det var ett av de bästa hotell jag bott på så gjorde vi ändå utflykter bort från hotellet varje dag.

Resor till länder med farliga djur

Det här hänger ju ihop lite med första stycket om Afrika. Men jag är orimligt rädd för farliga småkryp. Så det finns många resmål som går bort på grund av detta. Sedan finns det resmål som jag tycker så mycket om så att jag åker dit trots farliga djur (till exempel Florida, Arizona och Kalifornien där det finns både farliga spindlar och farliga ormar) och det finns resmål som jag så gärna vill åka till att jag kanske skulle kunna trotsa min rädsla. Så min rädsla är inte helt konsekvent och inte helt logisk men den gör definitivt att en del länder inte hamnar på min bucket list.

Resor till länder med sjukdomar man inte kan vaccinera sig emot

Den här punkten blev väldigt aktuell när jag började leta resor till min 50-årsdag och insåg att många av mina drömresmål har mer eller mindre stora utbrott av dengue. Just nu skulle jag förstås också undvika att resa till de länder som har allra störst utbrott av Corona-virus, som till exempel Kina, Sydkorea och Italien.

Dykresor/snorkelresor

Jag varken dyker eller snorklar så den typen av resor är inget för mig. Jag älskar havet men är egentligen inte så förtjust i att vara i vattnet utan håller mig gärna på torra land och tittar på havet istället.

Clearwater Beach
Jag fotograferar hellre vattnet än doppar mig i det. Här i Clearwater Beach, Florida.

Träningsresor

Eftersom jag inte är så intresserad av träning (även om jag kanske borde vara det) så är träningsresor också en kategori resor som jag aldrig skulle åka på. Om jag mot förmodan skulle börja träna så kommer det ske på hemmaplan.

Finlandskryssningar

Här inkluderar jag även kryssningar till Tallin och Riga. Jag har visserligen varit på några kryssningar till Åland och till Helsingfors men det är många år sedan och nu ska det mycket till för att jag skulle vilja göra en sådan kryssning. Jag har dock inget emot Åland och Helsingfors utan det är själva båtresan jag inte är sugen på. Tallin och Riga vill jag gärna åka till men det kommer inte ske med båt, det skulle få mig att tänka alldeles för mycket på Estonia-katastrofen.

Cinderella Viking Line
Finlandskryssning – nej tack.

Just nu så är detta alltså listan på resor som jag inte lockas av. Men man kan ju alltid ändra sig och kanske blir det en Finlandskryssning någon gång i framtiden eller en resa till ett land med farliga spindlar och läskiga skorpioner.

Vilka resor är du inte sugen på att göra?

Andra resebloggare som har skrivit liknande inlägg är:
Resfredag
Discovering the Planet
Marias Memoarer
Come Fly With Me
Lifsresor
Malin Lundsten
FREEDOMtravel
Resa medvetet
Lite mera rosa
Rucksack
Oh darling, let’s be adventurers
Lycklig & Levande
New York – My Bite of the Big Apple

Mina övriga listor hittar du på den här länken.Du kanske också vill läsa de här inläggen

11 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 11 mars, 2020 - 10:10

Det finns mycket jag håller med om att inte göra.
Campingsemester har jag gjort under många år runt i Europa, som student och när barnen var små.Det är gjort och skulle inte vilja göra det längre.
Kryssning till Finland skulle jag däremot vilja göra, längesedan jag gjorde det sist. Så vackert att åka i Stockholm skärgård med dessa stora båtar.
Skulle inte vilja dyka, men älskar att snorkla, så det skulle jag kunna tänka mig.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 11 mars, 2020 - 21:48

Jo, jag håller med dig om att det är otroligt vackert i Stockholms skärgård och åker gärna där. Och kanske blir det ändå en Finlandskryssning igen framöver någon gång. 🙂
Ha det så bra!

Svara
Sandra Lifsresor.se 12 mars, 2020 - 07:20

Men åh dykning. Du missar ju 70 procent av jordens natur! Men en hel del andra resor tänker vi ju lika om.

Svara
Ann-Louise 12 mars, 2020 - 17:20

Jag vet, just därför är jag så glad att andra bloggare, som till exempel du, lägger ut så fina bilder på livet under ytan! 🙂

Svara
Marias memoarer 13 mars, 2020 - 08:31

Kul att läsa din lista och hitta likheter och olikheter! Australien är inget för dig med andra ord (fast de farliga djuren ser man inte så ofta av) ?
Afrika var jag rätt så ointresserad av förr, men nu har det växt till att bli en av kontinenterna jag är mest sugen på ? Jag är också något av en torris, fast om vattnet är väldigt lugnt tycker jag det är skönt att simma bada. Snorkla också om undervattensvärlden är fin, trots att jag egentligen är lite rädd för djupare vatten ?

Svara
Ann-Louise 13 mars, 2020 - 23:01

Nej, just Australien är jag lite rädd för pga alla djur även om jag också hört att man sällan ser de som är farliga. Kanske vågar jag mig dit någon gång i framtiden… Och djupt vatten är inget för mig, håller mig gärna där jag bottnar, men tror att det mycket beror på att jag lärde mig simma ordentligt väldigt sent, var nog typ 12-13 år.

Svara
dianasdrömmar 13 mars, 2020 - 08:45

Afrika har inte lockat mig heller kram

Svara
Ann-Louise 13 mars, 2020 - 22:33

Då tänker vi ungefär likadant där. 🙂 Kram

Svara
Kaffestund 15 mars, 2020 - 15:23

Det blir väl Total Recall resor som norm snart! 😉

Svara
FREEDOMtravel 18 mars, 2020 - 20:10

Men husbil är ju jättebekvämt 🙂

Svara
Ann-Louise 18 mars, 2020 - 22:01

Om det bara finns toalett i den så kan jag absolut tänka mig att semestra i husbil. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar