Throwback Thursday – Lake Shasta Caverns

av Ann-Louise

Lake Shasta Caverns

Det är dags att blicka tillbaka i tiden igen. Hösten 2007 tillbringade jag drygt tre veckor i USA och en av de platser jag besökte då var Lake Shasta Caverns i norra Kalifornien. Detta är en plats som jag förmodligen aldrig hittat till om det inte hade varit för mina amerikanska släktingar som tog med mig hit.

Lake Shasta Caverns

Man åker över sjön i någon av de två båtarna till vänster i bilden.

För att kunna besöka grottorna måste man följa med på en guidad tur som är cirka två timmar lång. Den börjar med en båtresa över Shasta Lake och sedan åker man buss upp till grottans ingång. Restiden är inkluderad i de två timmarna så själva rundturen i grottan tar cirka en timma. I de fantastiska grottorna finns stalagmiter, stalaktiter, och en massa andra vackra formationer som jag inte minns namnet på…

Lake Shasta Caverns

Jag är tyvärr inte någon expert på sånt här och vet inte vad detta kallas men det var otroligt mäktigt att se.

Båtresan, bussresan och guidad tur kostar för närvarande 26 dollar per person. För barn som är mellan 3 och 15 år är priset 15 dollar. Barn yngre än 3 år behöver inte betala men jag skulle inte heller rekommendera att man tar med så små barn. Dels för att det är många trappor och det krävs att man orkar gå en hel del, och dels för att man inte får ta med sig barnvagnar.

Lake Shasta Caverns

Den helt fantastiska utsikten när man kom ut från grottorna.

Om du planerar en resa till norra Kalifornien så kan jag verkligen rekommendera ett besök här. Även om man inte är speciellt intresserad av grottor så är omgivningen och utsikten otroligt vacker.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Caroline 12 mars, 2017 - 17:42

Tror det heter något med ”dropp”, hörde det när vi var in i en större grotta på Kreta förra sommaren. Det förändras i sitt utseende väldigt långsamt.
Verkar varit en häftig plats att besöka 🙂

Svara
Throwback Thursday - Burney Falls - Från Stad till Strand 15 februari, 2018 - 06:04

[…] drygt 20 mil söder om vattenfallen. De tog med mig på en utflykt där vi under en dag besökte Lake Shasta Caverns samt detta majestätiska […]

Svara
Jojo-museet i Chico, Kalifornien - Från Stad till Strand 1 mars, 2018 - 19:04

[…] sevärdheter i norra Kalifornien som jag har skrivit om i bloggen är bland annat Lake Shasta Caverns och Burney […]

Svara

Lämna gärna en kommentar