Meny
Akropolis Lindos Rhodos
Europa / Grekland / Rhodos

Lucka 7 – Lindos

Lindos och Akropolis

Om du ska åka till Rhodos så får du inte missa att göra en utflykt till Lindos och Akropolis. När vi var på Rhodos en vecka i maj för några år sedan så blev detta min favorit av de platser vi besökte.

Lindos ligger knappt fem mil söder om Rhodos stad och du kan enkelt ta dig hit med buss från de olika orterna på Rhodos. Väl framme i den mysiga byn rekommenderar jag att du promenerar upp till Akropolis. Därifrån har man en helt fantastisk utsikt över byn och över Medelhavet. Det är många trappsteg att gå för att komma upp till templet så kom ihåg att ta med rejält med vatten att dricka.

Här kan du läsa ett lite längre inlägg som jag skrivit om Lindos. Mer detaljer om inträde till Akropolis samt öppettider finns här.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

7 Kommentarer

 • Ann
  7 december, 2018 at 09:57

  Jag har varit på Rhodos flera gånger men aldrig besökt Lindos, det får bli nästa gång 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   8 december, 2018 at 00:00

   Då har du en bra orsak att åka tillbaka till Rhodos. Lindos är verkligen jättemysigt! 🙂

   Svara
 • TravelAnna
  7 december, 2018 at 23:17

  Åh, där var jag som 16-åring då mamma och jag besökte Rhodos tillsammans! Minns att det var 40 grader (!) varmt i Lindos men strålande vackert! Vi begav oss ner i en källarlokal och drack kall dyr juice. 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   8 december, 2018 at 00:03

   Oj, det måste varit svettigt att gå upp till Akropolis i 40 graders värme. 🙂 När vi var där så var det cirka 25 grader så det var precis lagom. En så vacker plats som jag gärna skulle återvända till.

   Svara
   • TravelAnna
    8 december, 2018 at 10:15

    Ja, den promenaden var tuff, särskilt som min mamma hade migrän. ? Men i övrigt var det fantastiskt. Vi åkte båt dit från Rhodos stad. ? Jag tror inte heller att det var något inträde till Akropolis på den tiden.

    Svara
 • Marias Memoarer
  8 december, 2018 at 08:38

  Åh, jag älskar arkeologiska platser, så häftigt med uråldriga rester från antika civilisationer 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   8 december, 2018 at 10:52

   Jag håller helt med dig! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar