Lucka 8 – Yosemite

av Ann-Louise

Kaliforniens bästa naturupplevelse

Om du bara ska besöka en enda nationalpark i USA så rekommenderar jag verkligen Yosemite i Kalifornien. Mäktigare naturupplevelse får man leta efter. Jag har varit här två gånger och längtar efter att få åka hit en tredje gång. Yosemite har varit nationalpark sedan 1890 och finns med på UNESCO:s lista över världsarv sedan 1984. Nationalparken är 3 081 kvadratkilometer stor och ligger på Sierra Nevadas västra sluttning, cirka 27 mil öster om San Francisco och 23 mil sydost om Sacramento.

I Yosemite hittar du bland annat de mäktiga klipporna El Capitan och Half Dome, gigantiska Sequoia-träd, vattenfall, ängar, dalgångar och sjöar. Se till att avsätta tillräckligt med tid för ditt besök så att du hinner se allt du vill se. Jag har varit där i en dag vid mina båda besök men då hade jag med mig en släkting som bor i närheten och som har varit där massor av gånger och hittar överallt. Tack vare honom hann vi se mer än om jag hade åkt dit på egen hand. Med fyra miljoner besökare per år så kan det bli ganska trångt trots att nationalparken är stor så ett tips är att försöka undvika högsäsong om du planerar en resa hit.

Mer information om nationalparken hittar du på Yosemite National Parks hemsida.

Läs gärna mina övriga inlägg om Kalifornien här.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

FREEDOMtravel 8 december, 2018 - 10:07

Vi har aldrig varit i USA, men om vi ska dit så är det naturen som lockar! Hälsningar från Bryssel!

Svara
Ann-Louise 8 december, 2018 - 10:53

Ja, på många ställen i USA är naturen helt fantastisk! Hoppas ni har det riktigt bra i Bryssel. 🙂

Svara
Ann Rumbleinthearctic 8 december, 2018 - 17:45

Har forftfarande aldrig varit i Yosemite! Får hoppas att jag får möjlighet längre fram. Annars gillar jag ju faktiskt alla national parker som jag hittills varit till på olika sätt. De erbjuder så många olika mästervärk 🙂 Tror jag varit till 6 national parker i USA hittills, om jag nu inte missat någon, vilket är lätt hänt.

Svara
Ann-Louise 9 december, 2018 - 20:16

Ja, hoppas du får möjlighet att åka till Yosemite! Håller med dig om att alla nationalparker är mycket sevärda, har också varit i några stycken i USA och de har alla varit fantastiska på sitt sätt.

Svara
Ann 9 december, 2018 - 10:36

Där har jag aldrig varit, nu är ju USA väldigt stort så det är kanske svårt att hinna med att se allt =)

Svara
Ann-Louise 9 december, 2018 - 20:17

Då kan jag verkligen rekommendera Yosemite om du är i närheten någon gång. Fantastiskt fint!

Svara

Lämna gärna en kommentar