Phi Phi Don Thailand

Lucka 9 – Phi Phi Don

av Ann-Louise

Thailändska ön Phi Phi Don

En dag som denna, när det är grått och regnigt här i Stockholm, så känns det passande med en kalenderlucka som handlar om vackra ön Phi Phi Don i Thailand. Jag var där för snart 17 år sedan, i januari 2002. Det var några år före tsunamin så en hel del på ön har förmodligen förändrats sedan jag var där eftersom Phi Phi Don tyvärr drabbades hårt av katastrofen.

Phi Phi-öarna består av flera öar där Phi Phi Don och Phi Phi Leh är störst och också de öar som lockar flest turister. Phi Phi Leh är mest känd för stranden Maya Bay där filmen ”The Beach” spelades in. Just den stranden stängdes för besökare under 2018, för att ge den en chans att återhämta sig från alla turister. Det är enbart på huvudön Phi Phi Don som det finns hotell och restauranger och det är också den enda av öarna som är bebodd.

Just nu är det cirka 30 grader varmt på Phi Phi Don och jag skulle gärna byta gråvädret i Stockholm mot några dagar på den här ön.

Eftersom det är så länge sedan jag var i Thailand så har jag inte skrivit så mycket om resmålet här i bloggen. Vill du läsa mer om Thailand kan jag i stället rekommendera bland annat följande bloggar: Come Fly With Me, Resfredag, Resamedfamiljen.se och Lifsresor.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

5 Kommentarer

Sandra Lifsresor.se 9 december, 2018 - 12:40

Älskade Thailand och Phiphi. Var där 2001 första gången och många gånger sen dess. Bland annat på en båt precis utanför under tsunamin 2004. Nu är det några år sen senast så längtan börjar slå till.

Svara
Ann-Louise 9 december, 2018 - 20:28

Jag kan tänka mig att det måste ha varit en väldigt speciell (om det nu är rätt ord) upplevelse att vara där under tsunamin. Minns att en av mina första tankar var hur det hade gått för Phi Phi eftersom jag visste hur smal ön var på mitten och hur få platser det måste funnits att ta skydd på när det kom en enorm flodvåg.

Svara
Sandra Lif 9 december, 2018 - 22:47

Det var var surrealistiskt att efter vågen kunna se rakt igenom ön. På den smala midjan var allt borta.

Svara
Marias Memoarer 9 december, 2018 - 21:39

åh där hade man ju verkligen kunnat vara just idag. Det vräkte ner snö igår vilket ju var fint, men sedan övergick det till plusgrader och regn så nu blev det eländigt mörkt och trist igen.

Svara
Ann-Louise 9 december, 2018 - 21:53

Ja, här i Stockholm blev det aldrig ens ljust idag, bara mörkt, grått och regn. Föredrar verkligen snö (om jag nu inte kan få vara på en ö någonstans där det är varmt!).

Svara

Lämna gärna en kommentar