Stortorgets julmarknad Gamla stan

Lucka 6 – Stortorgets julmarknad

av Ann-Louise

Stockholms mysigaste julmarknad

Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan är den mysigaste julmarknaden i Stockholm enligt mig. Det är en julmarknad med lång historia då den har funnits på det här torget sedan 1837 och faktiskt är Sveriges äldsta julmarknad. Olika typer av marknader har det dock funnits på Stortorget sedan 1300-talet så det är en anrik plats.

På Stortorgets julmarknad finns 41 marknadsbodar som säljer godis, julkorvar, hantverk, keramik, tomtar, nallar och mycket annat. Den ljuvliga doften av våfflor, glögg och brända mandlar sprider sig över torget och bidrar till den härliga stämningen. Allra mysigast är det att gå hit när det börjar skymma på eftermiddagen och det är ett extra plus om det även är snö på marken, då blir det som allra vackrast här.

Stortorgets julmarknad är öppen kl 11-18 varje dag till och med den 23 december. Har du möjlighet så rekommenderar jag att gå hit mitt i veckan för på helgerna är det så mycket folk att man nästan inte kan ta sig fram till marknadsbodarna. Information om vad som säljs i de olika bodarna finns på julmarknadens hemsida.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ann 6 december, 2018 - 07:24

Jag bor ca 40 minuter från Sthlm, och jag får nog erkänna att jag aldrig varit på julmarknad i Gamla Stan, iallafall inte i vuxen ålder 😛

Svara
Ann-Louise 6 december, 2018 - 08:00

Då kanske det är dags att göra ett besök i år? 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar