Fem platser där jag kan tänka mig att bo

Fem platser där jag kan tänka mig att bo

av Ann-Louise

I torsdags skrev Resfredag ett inlägg om de platser där hon skulle kunna tänka sig att bo och även Oh darling hakade på med ett inlägg. Det gjorde mig inspirerad att skriva ett eget blogginlägg på temat. Tankarna på att bo någon annanstans än i Stockholm kommer och går. För 10 – 20 år sedan handlade tankarna mer om att någon gång i livet bo utomlands och numera är det tankarna på att bo någon annanstans i Sverige som dominerar. Drömmen är ändå att någon gång i livet kunna bo utomlands under en längre period. Kanske som pensionär, vem vet?

Hittills i livet har jag hunnit med att bo 22 år på mina föräldrars gård utanför Vetlanda, sex år i två olika lägenheter inne i centrala Vetlanda, sex år i studentlägenhet i Flemingsberg, tre år i Bagarmossen och nu sedan tolv år tillbaka bor vi i Hammarby Sjöstad. Om vi skulle flytta härifrån så är detta de fem platser som jag skulle kunna tänka mig att bo på:

USA

Ända sedan min allra första resa dit för 20 år sedan har jag drömt om att någon gång bo i USA under en period i mitt liv. För ganska många år sedan deltog jag till och med i green card-lotteriet i hopp om att få ett green card och kunna flytta dit, men jag vann förstås inte. Min största chans att kunna flytta till USA hade jag förmodligen haft på mitt förra jobb, där huvudkontoret låg i Utah och där det fanns ytterligare ett kontor i San Francisco. Som anställd blev man då och då tillfrågad om man vid behov kunde tänka sig att flytta till något av de andra länderna där företaget hade kontor men med familj samt gamla och sjuka föräldrar så svarade jag alltid nej på den frågan. Det som lockar med USA är den fantastiska naturen, städerna, maten (onyttig men så god) och förstås alla släktingar och vänner som jag har där.

Det finns så många platser i USA där jag skulle vilja bo, några av dem är Gualala, San Diego, Turlock (samtliga i Kalifornien), Chicago eller någon liten gullig stad i New England (ni som har sett TV-serien Gilmore Girls förstår nog vad jag menar om jag säger att jag vill bo i Connecticut i en liten stad som ser ut som Stars Hollow…)

Gualala Kalifornien

Gualala är en av alla de platser i USA där vi skulle vilja bo.

Dublin

Efter 10 besök i Dublin så känner jag mig hemma i staden och det är definitivt en plats där jag skulle kunna trivas och bo. Inte minst för att jag har många goda vänner/före detta arbetskompisar som bor där. Vädret är inte det bästa (det har regnat och varit ruggigt nio av tio gånger jag varit där) men det är i alla fall varmare än i Sverige och det är alltid grönt. Irländarna är också så otroligt trevliga, jag har fortfarande inte råkat ut för en enda otrevlig person under mina besök i Dublin.

Slott Dublin

Chansen att jag får bo i slottet i Dublin är väl minimal men det är fint att titta på i alla fall.

Barcelona

Barcelona är en annan stad där jag direkt kände mig hemma och jag skulle absolut kunna tänka mig att bo där. Jag älskar kombinationen av stad och strand och att det är ett härligt klimat och betydligt varmare än i Sverige gör ju inte saken sämre. Till Barcelona skulle jag också kunna flytta på grund av maten, tänk att få äta tapas och churros hela dagarna!

Passeig del Born Barcelona

I Barcelona finns massor av mysiga kvarter och vackra hur där jag skulle kunna tänka mig att bo.

Malta

När vi åkte hem från Malta förra våren sa jag direkt att jag skulle kunna bo där. Jag älskade nästan allt med Malta (det enda jag inte gillade var nöjesdistriktet Paceville i St Julian’s) och klimatet är fantastiskt. Jag har en kompis som är där på semester just nu och det är 26 grader varmt i skuggan medan vi här hemma har plockat fram vinterkläderna.

Malta

Här skulle jag gärna bo, med utsikt över havet.

Vetlanda

Det finns visserligen andra platser i Sverige där jag skulle kunna tänka mig att bo, men om vi flyttar från Stockholm någon gång i framtiden så kommer vi mest troligt att göra det för att flytta till Vetlanda. Jag är född och uppväxt i Vetlanda och bodde där tills jag var 28 år. Och visst längtar jag tillbaka dit då och då, framför allt på grund av familj och vänner som finns där. Om vi flyttar till Vetlanda i framtiden kommer det också vara av praktiska skäl. Jag kommer så småningom ärva mina föräldrars gård och har svårt att se att jag skulle vilja hyra ut huset till någon annan. Av det skälet vore det bäst om vi själva kunde bo där men annars kanske det blir en perfekt plats att bosätta sig på när vi har passerat 65.

Gettinge Vetlanda

Kanske flyttar vi hit någon gång i framtiden?

Skulle du kunna tänka dig att flytta någonstans och i så fall vart?

(Bilden högst upp i inlägget kommer från Unsplash.)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

15 Kommentarer

Resfredag 6 oktober, 2019 - 17:09

Men du vilket vackert hus i Vetlanda! Låter som perfekt plan att flytta dit senare… kul att läsa ditt inlägg!!

Svara
Ann-Louise 6 oktober, 2019 - 18:59

Ja, visst är det fint! Dock inte i världens bästa skick så det finns en del att göra… Men det är ändå den plats som är hemma på riktigt.

Svara
Lite mera rosa - Cornelia Tonéri 6 oktober, 2019 - 19:53

Ja nu gav du mig inspiration till en egen lista. Skriven och klar. Men väntar på det sista finputset. Som jag gillar dessa listor när man får analysera sig själv lite.

Svara
Ann-Louise 6 oktober, 2019 - 20:03

Ja, visst är det kul när man får tänka till lite. USA och Vetlanda var självskrivna på listan men de andra fick jag fundera på en stund. Kul att jag kunde inspirera!

Svara
Ditte 7 oktober, 2019 - 22:21

Viken rolig lista. Och roligt att läsa hur du tänker och funderar. Tror nog jag också hänger på listan i veckan. Roligt att läsa om hur du tänker. Får fundera lite mer på hur jag själv vill ha det.
Vad roligt med Vetlanda och så fint hus.
För egen del har jag bott i USA och i N.Y i ett år och rest mycket där. Men att bo där. Absolut inte. I Spanien har vi deltidsboende och det är jättetrevligt. Men att bo där permanent. Nej. Jag har också bott i Kina, Peking i fyra år. Fantastiska år, men att bo där permanent? Nej. Norge, har bott där en hel del under min uppväxt. Att bo där permanent? Kanske om jag varit rejält yngre.

Svara
Ann-Louise 8 oktober, 2019 - 22:25

Hade jag flyttat till USA för drygt 20 år sedan när jag var där första gången så hade jag nog blivit kvar. Men annars har jag svårt att se mig själv boende permanent någon annanstans än i Sverige. Däremot skulle jag absolut, om tillfälle gavs, kunna tänka mig att bo ett eller ett par år utomlands och sedan komma hem till Sverige igen. Annars så låter det ju ganska perfekt med deltidsboende, som ni har i Spanien.

Svara
Eva på rucksack 8 oktober, 2019 - 20:41

Hade på känn att det skulle finnas en liten rad om USA i detta inlägg 🙂 Kul lista, ska se om jag kanske lyckas skriva en jag med! Även om jag egentligen bara behöver en rad – Australien 🙂

Svara
Ann-Louise 8 oktober, 2019 - 22:33

Ja, USA var den plats som var mest självklar på listan. 🙂 Tror dock att jag även fortsättningsvis får nöja mig med att åka dit på semester… Hoppas du skriver en lista också så jag får se vad du kommer på mer för platser förutom Australien. 🙂

Svara
Helena - Oh darling, let's be adventurers 9 oktober, 2019 - 22:47

Så kui att läsa om din lista och hade på känn att USA skulle finnas med redan innan jag började läsa 🙂

Svara
Ann-Louise 15 oktober, 2019 - 19:39

Ja, att bo i USA skulle inte vara helt fel. I alla fall om man bortser från politik osv. 🙂

Svara
Fem platser där jag vill bo - lite mera rosa reseblogg 17 oktober, 2019 - 15:54

[…] på Resfredag började, Helena på Oh Darling fortsatte och även Ann-Louise på Från stad till strand har gjort sin lista. Listan på fem platser man kan tänka sig att bo. Listor där man får […]

Svara
Fantasy Dining 19 oktober, 2019 - 06:59

Min dröm är att någon gång bo i Japan 🙂

Svara
Ann-Louise 19 oktober, 2019 - 11:17

Ja, det kan jag förstå, det är nog otroligt häftigt att bo där!

Svara
Marias Memoarer 14 december, 2019 - 12:03

Jag skulle väl kunna tänka mig att bo i t.ex. Australien och jobba med typ kängurur eller flyghundar, eller något spanskspråkigt ställe för att fördjupa mina språkkunskaper. Jag har tidigare bott en period på minst några månader i södra Tyskland (för studier), Melbourne (working holiday) och Teneriffa (praktik + bodde där med mitt ex samtidigt som jag skrev min magisteravhandling)

Svara
Ann-Louise 18 december, 2019 - 21:49

Bo i Australien och jobbar med kängurur låter ju inte helt fel! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar