Amorino Glass Valletta Malta

Lucka 21 – Bästa glassen på Malta

av Ann-Louise

Vallettas vackraste glassar

Lite av en turistfälla är den allt, Amorinos glassbar mitt på huvudgatan i Valletta. Men kanske en av de godaste turistfällor jag stött på. För vem vill inte äta en glass som heter Amorino Rose och som är formad som en ros och dekorerad med en macaron på toppen? Glassen är till och med värd 20 minuters väntan i kö. Och bäst av allt, glassen är faktiskt minst lika god som den är vacker! Det finns en mängd smaker att välja på och vill du inte äta glassen som just glass så kan du istället välja att få den som milkshake.

Mitt bästa tips är att gå hit en vardag. Vi var här en torsdagseftermiddag i april och stod då bara cirka 20 minuter i kö för att köpa varsin glass. Eftersom glassen inte bara var vacker utan även god så ville jag gå tillbaka när vi återigen kom till Valletta på lördagen. Då ringlade sig kön långt ut på gatan och det kändes inte alls aktuellt att ställa sig där och vänta, speciellt inte när kön var i gassande sol utan skugga.

Adress: 36 Republic Street, Valletta
Öppettider: söndag – torsdag 8-22.30, fredag – lördag 8.00 – 24.00.
Mer information finns på Amorinos hemsida. Amorino finns också på flera andra ställen runt om i världen så man måste inte nödvändigtvis åka till Malta för att äta den här glassen.

Här kan du läsa alla mina inlägg om vårt besök på Malta.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar