Sea Ranch Chapel Gualala Kalifornien

Lucka 22 – Sea Ranch Chapel

av Ann-Louise

Ett litet kapell med mycket speciell arkitektur

Cirka 18 mil norr om San Francisco, utmed Highway 1, ligger Sea Ranch Chapel. Jag var här första gången för tjugo år sedan då min pappas kusin Bill tog mig med hit. Senast jag var här var nu i somras när Johan och William också fick se det lilla kapellet. Sea Ranch Chapel är ett litet kapell med en mycket speciell arkitektur. Det är byggt så att det ska smälta in i omgivningarna på Sea Ranch.

Kapellet var en gåva till Sea Ranch och donerades som minne av en pilot och konstnär som bodde i närheten. Arkitekten James Hubbell designade kapellet baserat på konstnärens teckningar. Själva byggnadsarbetet utfördes av snickare från trakten och kapellet är byggt av bland annat redwood-virke, sten och koppar som också kommer från närområdet.

Insidan av kapellet är minst lika speciell som utsidan. Tyvärr har jag inte något bra foto från insidan men man kan se lite bilder från insidan här, här och här. Det allra vackraste är de fantastiska glasmålningarna på fönstren.

Sea Ranch Chapel är öppet för besökare alla dagar på året, från soluppgång till solnedgång. Om du har vägarna förbi så tycker jag absolut att du ska avsätta några minuter för ett besök här. Läs mer om kapellet på deras hemsida.

Här kan du läsa alla mina inlägg om USA och Kalifornien.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar