florens

Fem weekendresmål som jag längtar till just nu

av Ann-Louise

Just nu har vi inte en enda resa planerad vilket känns lite trist. Jag ägnar massor av tid varje kväll åt att söka efter flyg på olika sajter men har inte riktigt hittat den perfekta kombinationen av antal dagar och lagom pris. Det känns som att en weekendresa skulle passa perfekt och gärna lite längre söderut i Europa där det fortfarande är några grader varmare än här.

De här weekendresmålen drömmer jag om just nu:

1: Malta

Malta

Malta (bild från Pixabay)

Jag vill så otroligt gärna åka till Malta och har längtat dit ganska länge nu. Tyvärr så är flygbiljetterna dit nästan alltid lite för dyra. När jag kollade på biljetter under oktober månad så visade det sig att det är billigare för oss tre att flyga till Kalifornien än att flyga till Malta vilket inte känns rimligt. Kommer jag till Malta så vill jag till Marsaxlokk och titta på de färgglada båtarna samt strosa runt i Valletta. Jag skulle även vilja besöka Popeye Village för det ser så festligt ut på bilderna jag sett därifrån och jag kan tänka mig att William skulle uppskatta det.

2: Florens

florens

Florens (bild från Unsplash)

På sistone har jag läst så mycket härliga blogginlägg om Florens att jag vill åka dit omedelbart. Just till Florens, eller rättare sagt Pisa, har jag även hittat flygbiljetter till hyfsat pris men tvekar lite eftersom vi redan varit i Italien en gång i år och jag skulle gärna vilja åka till ett till helt nytt land innan året är slut. I Florens vill jag se Ponte Vecchio och Santa Maria del Fiore och äta italiensk mat och glass.

3: Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik (bild från Unsplash)

Rent spontant känns det som att det kanske är lite kallt att åka till Reykjavik i oktober/november och att det kanske är smartare att vänta till våren, men jag är i alla fall otroligt sugen på att åka dit inom den närmaste framtiden. Blå lagunen skulle vara ett givet stopp här, i övrigt har jag inte så bra koll på vad som finns att göra i Reykjavik och på Island men desto mer spännande då att åka dit och ta reda på det.

4: Prag

Prag

Prag (bild från Unsplash)

Jag har aldrig varit i Prag men har hört massor av bra saker om staden och det känns som en lagom lång resa över en helg. Här skulle jag vilja promenera runt i Gamla stan samt se Karlsbron.

5: Budapest

Budapest

Budapest (bild från Unsplash)

Budapest och Ungern är också en plats där jag inte varit innan och hit skulle jag bland annat vilja åka för att titta på de vackra byggnaderna, som till exempel parlamentsbyggnaden på bilden ovan. Det skulle även vara roligt att prova på termalbad.

Har du någon spännande weekendresa inbokad i höst eller något tips på en weekendstad som jag borde lägga till i min lista?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

FREEDOMtravel 7 oktober, 2017 - 10:50

Vi har dessvärre ingen weekendresa inbokad i höst, förutom Västerås och Norrköping haha. Av de du listar har vi besökt alla utom Florens. Och vi kan varmt rekommendera alla fyra! Jag tror att vi flög till Malta med RyanAir – inte så dyrt alltså.

Svara
Ann-Louise 8 oktober, 2017 - 00:04

Jag får kanske ta och kolla upp RyanAir som ett alternativ, tack för tipset!

Svara
Maya Nordlund 7 oktober, 2017 - 22:39

Åh vilka härliga resmål! Av dessa har jag hittills bara besökt Prag, så övriga platsen står på min att-besöka-lista! Märkligt att det är så dyrt att åka till Malta, det hade jag ingen aning om! Hoppas att du (och så småningom även jag) hittar en billigare flygbiljett dit! 🙂

Svara
Ann-Louise 8 oktober, 2017 - 00:06

Det går säkert att komma över billigare biljetter till Malta om man är ute i god tid (jag vill åka typ NU så kollar mest biljetter i oktober) och om man är lite flexibel med resdagarna och kan tänka sig att åka mitt i veckan och inte över en helg osv. Någon gång ska jag förhoppningsvis lyckas hitta en biljett som inte gör allt för stort hål i plånboken 🙂

Svara
Marias Memoarer 15 oktober, 2017 - 10:09

Ingen resa inbokad ännu. Känner att jag inte vill planera något annat innan jag vet hur det blir på jobbfronten, borde klarna inom denna månad 🙂 Själv skulle jag gärna åka över en weekend till London eller Köpenhamn 🙂

Svara
Ann-Louise 15 oktober, 2017 - 23:18

Ja, både London och Köpenhamn är ju toppen för weekendresor! 🙂

Svara
Fem weekendresor jag drömmer om just nu - Från Stad till Strand 2 oktober, 2018 - 17:15

[…] resmål och leta inspiration till framtida resor. För nästan exakt ett år sedan skrev jag ett liknande inlägg och de fem weekendresor jag drömde om då var Malta, Florens, Reykjavik, Prag och Budapest. Malta […]

Svara

Lämna gärna en kommentar