Weekendresor

Fem weekendresor jag drömmer om just nu

av Ann-Louise

De senaste dagarna har jag tillbringat i sängen med en riktigt hemsk höstförkylning och jag har haft gott om tid att googla resmål och leta inspiration till framtida resor. För nästan exakt ett år sedan skrev jag ett liknande inlägg och de fem weekendresor jag drömde om då var Malta, Florens, Reykjavik, Prag och Budapest. Malta besökte vi i april, Florens finns med även på listan nedan och de övriga tre vill jag fortfarande gärna åka till men just nu är de inte bland topp fem. Samtliga resmål nedan är platser jag inte tidigare besökt.

Dessa weekendresor drömmer jag om just nu:

1: Ljubljana, Slovenien

Tidigare var jag smått besatt av tanken att åka till Malta och nu när vi har varit där så är det istället Slovenien som upptar mina tankar. Det finns massor jag vill se i Slovenien, bland annat Lake Bled och Piran, men en bra början skulle vara en weekend i Ljubljana som ser så otroligt mysigt ut och som till och med har en rosa kyrka!

Ljubljana

Ljubljana (bild från Pixabay)

2: Cinque Terre, Italien

Jag är också smått besatt av tanken av att åka till Cinque Terre och besöka de fem sagolikt vackra byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. En långhelg här skulle vara helt i min smak och jag skulle gärna prova på att både vandra och åka tåg mellan byarna. Att få fotografera de färgglada husen som klättrar på klipporna skulle förmodligen räcka för att jag skulle vara nöjd och lycklig hela vintern.

Riomaggiore, Cinque Terre

Riomaggiore, Cinque Terre (bild från Pixabay)

3: Florens, Italien

Jag har verkligen förälskat mig i Italien och Florens är en av de städer som jag allra helst vill åka till. Jag drömmer om att besöka Ponte Vecchio och Santa Maria del Fiore och äta massor av god italiensk pasta och pizza. Jag har också redan sett ut flera hotell som jag skulle vilja bo på så nu återstår bara att hitta en bra tidpunkt att åka hit och att hitta hyfsat billiga flygbiljetter. Min svärmor har pratat om att hon eventuellt vill åka hit när hon fyller år nästa vår så kanske blir resan av då.

florens

Florens (bild från Unsplash)

4: Edinburgh

Skottland är en plats som jag drömt om länge och hela familjen är sugna på att åka till Edinburgh och bland annat vandra i Harry Potters fotspår. Flera andra resebloggare har redan varit här och gjort det och jag blir väldigt inspirerad och sugen på att åka när jag bland annat läser Fantasy Dinings guide för Harry Potter-fans eller läser om Discovering the Planets besök i staden.

victoria street edinburgh

Victoria Street i Edinburgh. (Bild från Pixabay.)

5: Skopje, Makedonien

1995 såg jag filmen ”Innan regnet faller” som bland annat utspelar sig i Makedonien och Skopje. Det är inte alltid jag kommer ihåg filmer som jag sett men just den här filmen gjorde ett starkt intryck på mig och har etsat sig fast i minnet. Förutom minnesbilderna från filmen så vet jag inte så mycket mer om Skopje men men häromdagen var det någon som la ut bilder från staden i en av resegrupperna på Facebook och det såg så vackert ut så jag ville boka flyget dit i samma sekund.

skopje

Skopje (Bild från Pixabay)

Vart är du sugen på att åka i höst? Och vilka av platserna ovan har du besökt?

(Bilden högst upp i inlägget kommer från Pixabay.)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

14 Kommentarer

4000mil 2 oktober, 2018 - 20:21

2, 4 och 5 drömmer jag också om. 1 och 3 har jag redan besökt.

Svara
Ann-Louise 2 oktober, 2018 - 21:33

Kul att vi drömmer om samma platser! 🙂

Svara
Eva på rucksack 2 oktober, 2018 - 21:29

Krya på dig! Hoppas du mår bättre!
Skopje har jag inte haft på radarn alls, behöver läsa på lite känner jag 🙂

Svara
Ann-Louise 2 oktober, 2018 - 21:36

Tack! Jag siktar på att bli frisk till AW:n på torsdag kväll 🙂 Ja, jag måste också läsa på mer om Skopje, men det verkar vara en spännande och lite mer ovanlig weekend-destination.

Svara
Johnny Friskilä 3 oktober, 2018 - 07:17

Har nog besökt alla utom Cinque Terre och det är heller inte något jag drömmer om. Visst, det är säkert fint där, det tvekar jag inte en sekund på, men nej, det är inget för mig tror jag.

Svara
Ann-Louise 3 oktober, 2018 - 21:34

Vad roligt att du besökt fyra av platserna! Och det är ju ändå tur att vi alla har lite olika smak när det gäller vart vi vill åka. 🙂

Svara
Bland Kastruller och vinglas 3 oktober, 2018 - 09:05

I lördags när jag var hos frissan, pratade de väldigt varmt om Skopje. Så det står på min lista tillsammans med Lissabon, Barcelona och Amsterdam.
Alla utom Florence skulle jag också vilja åka till. Florence har vi besökt, en väldigt vacker stad men om än lite dyrt.
Just nu har vi en resa inbokad till Kap Verde, så det känns toppen att vänta på
Kram Kajsa

Svara
Ann-Louise 3 oktober, 2018 - 21:36

Vad kul att Skopje verkar vara omtyckt! Lissabon och Barcelona har jag varit i, båda helt fantastiska städer. Kap Verde låter härligt, dit skulle jag också vilja åka någon gång i framtiden.

Svara
Liniz Travel 3 oktober, 2018 - 19:55

Men åh alla dessa städer står även på min bucketlist! Älskar att besöka nya länder och städer. Nästa nya stad för mig blir Dubrovnik där har jag aldrig varit och åker dit om 2v.

Svara
Ann-Louise 3 oktober, 2018 - 21:50

Vad roligt att du har dessa städer även på din bucketlist! Det låter jättehärligt med Dubrovnik, den staden längtar jag också efter att åka till.

Svara
FREEDOMtravel 13 oktober, 2018 - 10:20

Intressanta resmål! Jag har inte besökt någon av dessa faktiskt (förutom ett snabbt stopp för McDonalds i Ljubljana en gång, haha). Skulle gärna besöka alla! Vi försökte med Florens i somras, men det gick inte att komma nära med husbilen (dieselförbuden sträckte sig ut och runt campingarna, så vi förstod inte hur vi skulle ta oss fram till en camping ens).

Svara
Ann-Louise 19 oktober, 2018 - 19:38

Men att besöka McDonalds i Ljubljana är ju i alla fall bättre än att inte ha varit i Ljubljana alls! 🙂 Det måste ha varit frustrerande att vara så nära Florens men inte kunna åka ända fram. Hoppas att både ni och vi får möjlighet att besöka dessa platser framöver.

Svara
Marias Memoarer 14 november, 2018 - 19:21

Cinque Terre är jag också riktigt sugen på! Känner mig relativt mättad av min Israel-resa jag gjorde i oktober, men en weekendresa för att besöka någon härlig julmarknad vore ju inte så dumt 🙂

Svara
Ann-Louise 14 november, 2018 - 19:45

Ja, jag börjar också bli lite sugen på en julmarknad någonstans. Kan bara inte riktigt bestämma mig för exakt vart jag vill åka. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar