TUI Family Life Bellevue Resort

Kroatien – bokat och klart!

av Ann-Louise

Härom veckan skrev jag om hur svårt vi hade att välja sommarens resmål men nu är allt bokat och klart och handpenningen betald. Den allra sista veckan på sommarlovet kommer vi att tillbringa i Kroatien, ett land som jag länge längtat efter att åka till.

Vi åker med TUI till TUI Family Life Bellevue Resort som ligger i Rabac, Istrien. Hotellet öppnade just efter en helrenovering och därför finns det inte några riktiga bilder på det ännu, varken på TUI:s hemsida eller på hotellets egen hemsida. När vi bokade fanns det inte heller mer än några få omdömen på Tripadvisor. Inte helt enkelt när man som jag gillar att ha stenkoll på de hotell man bokar…

Men, tack vare en Facebook-grupp, Bellevue Resort in Rabac, Croatia Family Life for 2017, så har jag nu ändå kunnat se en del bilder på hur hotellet faktiskt ser ut, hur rummen och poolerna ser ut samt kunnat läsa vad de första gästerna tycker om hotellet. Och majoriteten verkar vara nöjda, hotellet ser väldigt fint ut och utsikten över havet verkar helt magisk.

TUI Family Life Bellevue Resort

Vi har bokat ett familjerum som ska se ut ungefär så här. Bild från Valamar Hotels & Resorts.

Hotellet ägs av Valamar Hotels & Resorts som äger inte mindre än sju hotell i den lilla byn Rabac och som även har hotell på flera andra platser i Kroatien.

Vi har bokat ett familjerum med begränsad havsutsikt eftersom jag är väldigt svar för fin utsikt från hotellrum. Hotellet ligger med andra ord precis vid havet och jag längtar efter att bada i Adriatiska havet som ser så otroligt klarblått ut på alla bilder. På hotellområdet finns det flera olika pooler för både barn och vuxna samt vattenrutschkanor som William säkert kommer att vilja åka i om och om igen. Man kan promenera utmed strandpromenaden in till Rabac och efter vad jag har läst ska det även finnas ett litet tåg man kan åka dit.

Det här blir vår första resa till Kroatien och jag har en känsla av att den nog kommer att följas av fler. Faktum är att jag redan drömmer om nästa resa dit (innan vi ens varit där första gången!) och nästa gång vill jag hyra bil och köra från norra till södra Kroatien och upptäcka alla vackra städer och nationalparker utmed vägen. Men nu i sommar ska det bli riktigt mysigt att bara ta det lugnt på ett och samma ställe, äta massor av god mat, bada hela dagarna, och för Williams del få träffa Bamse samt se på hotellets underhållning på kvällarna, något han verkligen uppskattat på våra tidigare charterresor.

TUI Family Life Bellevue Resort

Jag kan mycket väl tänka mig att äta frukost med den här utsikten! Bild från Valamar Hotels & Resorts.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

FREEDOMtravel 21 juni, 2017 - 06:14

Vad kul att ni ska till Kroatien! Det ÄR verkligen så fint som folk säger! Vi har sammanlagt spenderat mer än tre månader i landet tror jag. Vi har inte varit just i Rabac, men på många andra ställen, bland annat på Istrien. Kika gärna på vår Kroatien-sida: http://www.freedomtravel.se/restips/Europa/Balkan/Kroatien/

Svara
Ann-Louise 21 juni, 2017 - 14:48

Ja, jag längtar verkligen! Jag har redan kikat lite på era inlägg om Kroatien men ska lusläsa dom nu i sommar innan vi åker 🙂 Jag tittade lite snabbt nu och såg att ni i alla fall varit väldigt nära Rabac, bland annat i Labin dit vi tänkt göra en utflykt.

Svara
Caroline 23 juni, 2017 - 08:18

Härligt!
Låter som mig det (och säkert många andra), klart man vill jämföra en del innan man bokar ett hotell. Läsa omdömen och så, man har ju gjort vissa nitar genom åren.
Ha en trevlig midsommar!

Svara
Ann-Louise 25 juni, 2017 - 19:51

Tack, hoppas ni hade en bra midsommar! Ja, man har ju lärt sig av de misstag man gjort när det gäller hotell… innan man upptäckte Tripadvisor osv. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar