huntington beach

Det här med att planera (eller inte planera) sommarsemestern…

av Ann-Louise

Om mindre än två veckor börjar sommarlovet. Och vi har fortfarande inte lyckats bestämma vart vi ska åka på semester…. Nu börjar det kännas lite stressigt och framför allt lite ovant eftersom vi oftast brukar ha allt planerat, bokat och klart vid den här tiden. Vi kan helt enkelt inte riktigt bestämma oss för vart vi vill åka och alla tre i familjen vill också till lite olika platser. Vi väljer mellan två helt olika typer av resor, en som vi bokar och planerar helt själva, vilket ju alltid är roligast, eller en veckas charter med TUI. Att det blir just TUI beror på att vi har ett presentkort som måste användas i sommar eftersom giltighetstiden snart går ut, så därför är vi begränsade till just dem.

Detta är vad vi väljer mellan just nu:

1: Kalifornien
Vi brukar åka till Kalifornien nästan varje år. Men att åka dit under sommarlovet, speciellt i början av augusti när vi har tänkt ha semester, blir väldigt dyrt tyvärr. Detta trots att flygpriserna lär ha sjunkit på grund av Trump-effekten. Bara flygbiljetterna för oss tre kostar lika mycket som en veckas charter med all-inclusive på ett fyrstjärnigt hotell. Men samtidigt så längtar vi ju till USA och vi längtar efter våra släktingar som vi inte har träffat på ett år. Och vi vet att vi inte kommer att bli besvikna om vi åker. Å andra sidan vore det roligt att uppleva något nytt i år.

huntington beach

Huntington beach i Kalifornien, juni 2016.


2: Samos
TUI Family Life Doryssa Seaside Resort är ett hotell som jag kikat på i flera år. Det verkar toppen på alla sätt och jag gillar att det är bara 15 minuters promenad in till Pythagorion så att man kan få lite omväxling och inte bara ligga vid poolen/stranden. En annan fördel med det här hotellet är att det ligger väldigt nära flygplatsen, bara några minuter bort. Att slippa en lång transfer känns som ett stort plus.

Hotellet har högt kundbetyg, både hos TUI och på Tripadvisor, så vi skulle förmodligen inte bli besvikna om vi åkte dit. Och även om William snart fyller nio så tycker han fortfarande att det är kul att Bamse finns på hotellet.

doryssa

Doryssa Seaside Resort. Bild lånad från TUI:s hemsida.


3: Kroatien
Blue Star Medora Auri är ett annat TUI-hotell som jag har varit sugen på att åka till de senaste åren. Det ligger i Podgora på Makarska Rivieran i Kroatien. Hotellet är nyrenoverat (2016) och allt ser otroligt snyggt och fräscht ut. Det är en kort promenad in till stan och man kan åka på utflykt till Mostar, vilket jag verkligen skulle vilja göra. Det enda negativa här är egentligen den långa transfern från flygplatsen, cirka två timmar.

TUI Family Life Bellevue Resort som ligger i Rabac i Istrien är ett annat hotell jag är sugen på att åka till. Snyggt, nyrenoverat och ett hotell helt i vår stil om man ska gå efter de bilder som jag lyckats hitta i en Facebook-grupp. Dock inte några jättekul stränder och när jag har kollat väderstatistiken så verkar det som att det kan regna en del både i slutet av juli och början av augusti. Men trots det så ligger Kroatien verkligen högt upp på min önskelista över platser att åka till.

bellevue

TUI Family Life Bellevue Resort. Bild lånad från TUI:s hemsida.

Målet är att vi ska ha bestämt oss innan veckan är slut så jag ska fortsätta googla och göra research på de här ställena samt fortsätta kolla om flygbiljetterna till Kalifornien sjunkit i pris sedan sist jag kollade.

 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Caroline 1 juni, 2017 - 09:29

Det svåraste är ju att bestämma sig, jag kan vela på hur länge som helst om vilka saker som helst.
Men Kroatien skulle jag satsat på om jag vore er 🙂

Svara
Ann-Louise 1 juni, 2017 - 13:13

Samma här… Just nu lutar det åt Kroatien i alla fall. Kanske bäst jag skyndar mig att boka innan jag ändrar mig igen! 🙂

Svara
Kroatien – bokat och klart! – Från Stad till Strand 20 juni, 2017 - 22:32

[…] veckan skrev jag om hur svårt vi hade att välja sommarens resmål men nu är allt bokat och klart och […]

Svara

Lämna gärna en kommentar