haga tårtcompani hammarby sjöstad

Fikatips – Haga Tårtcompani & Bageri

av Ann-Louise

haga tårtcompani hammarby sjöstad

Här kommer ett riktigt bra fikatips för dig som bor i Stockholm eller är här på besök i sommar. Det handlar om Haga Tårtcompani & Bageri som finns på tre olika ställen i Stockholm

  • Fleminggatan 107
  • Torsgatan 75
  • Hammarby Allé 1

Det café som vi har besökt är Haga Tårtcompani & BageriHammarby Allé i Hammarby Sjöstad, inte långt från där vi bor. Jag har åkt förbi här med bussen många gånger och varit så sugen på att gå hit och prova deras bakverk och i går var det äntligen dags. Vi promenerade hit genom Hammarby Sjöstad och väl framme så fanns det gott om bord och det var ingen kö. Några minuter senare så ringlade kön lång genom butiken och alla bord blev snabbt upptagna.

Man kan välja att sitta inne i mysig miljö eller utomhus om vädret är bra. Vi satt ute och det var fint att sitta och titta på båtarna som passerar genom Hammarbyslussen. Det enda negativa är att man sitter precis vid gatan och vid en rondell med mycket trafik, men så länge man tittar åt andra hållet, det vill säga mot vattnet, kan man förtränga det.

haga tårtcompani hammarby sjöstad

Vi drack vanligt kaffe, latte samt lemonad och åt Brioche med hallon samt smörgås och allt smakade väldigt bra. Williams betyg på lemonaden och hallonbriochen var ☆☆☆☆☆ av fem möjliga.

haga tårtcompani hammarby sjöstad

Ett extra plus för att Haga Tårtcompani använder naturliga råvaror från svenska mejerier och bönder samt använder ekologiska råvaror där det är möjligt. Sånt gillar jag!

haga tårtcompani hammarby sjöstad

Caféet och bageriet i Hammarby Sjöstad är öppet måndag – fredag 07.00 – 19.00 samt lördag 7.30 – 16.00. För övriga caféers öppettider se deras hemsida.

Du tar dig enklast hit antingen genom att promenera från Skanstull eller från buss 74:s hållplats på Bohusgatan, alternativt tar du buss 74 eller tvärbanan till hållplats Mårtensdal i Hammarby sjöstad och promenerar därifrån. (Till och med oktober är det dock ersättningsbuss 22B som gäller i stället för tvärbanan.) Du kan även promenera hit från Gullmarsplan.

haga tårtcompani hammarby sjöstad

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Caroline 13 juni, 2017 - 08:39

Alltid bra att få fika/mat-tips i Stockholm, när man väl är där så har man fullt upp och inte känner sig för att då börja på söka efter något ställe utan traskar iväg dit man brukar äta/fika istället.
Sist vi var där tog vi oss lite mer tid att kolla efter ett annat fik och då ville vi gärna komma ifrån centrumkärnan en bit, vi hamnade vid odenplan – inte så långt ifrån torsvägen 75 faktiskt.

Svara
Ann-Louise 14 juni, 2017 - 20:20

Nästa gång du är i Stockholm får du testa det här stället 🙂 Jag brukar också gärna gå till samma ställe så det är alltid kul att hitta och prova något nytt.

Svara

Lämna gärna en kommentar