bad

Min sommarlista

av Ann-Louise

Jag tänkte haka på inlägget med sommarlistor som Livet från den ljusa sidan är initiativtagare till. Andra bloggare som också gjort den här listan är bland annat Fantasiresor och Äntligen vilse.

På vilka platser spenderar du din sommar?
Det är inte bestämt till 100 % än men förmodligen blir det hemma i Stockholm, hos min mamma i Småland, några dagar i Venedig samt en vecka i Kroatien. Jag hoppas också att vi hinner med en tur till Kolmården samt en dag på Astrid Lindgrens värld. Här hemma i Stockholm kommer vi bland annat besöka Gröna Lund och Skansen.

astrid lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld var en av höjdpunkterna förra sommaren och vi gör gärna om det i år igen.

Hur länge är du ledig i sommar?
Det har jag inte heller bestämt än, kanske börjar bli dags att göra det nu när sommarlovet har börjat… Men jag ska ha minst fyra veckor ledigt totalt men inte som sammanhängande ledighet utan först några dagar när vi åker till Venedig i slutet av juni, sedan jobba minst en vecka, sedan någon vecka semester igen, jobba någon vecka och sedan två veckor semester i sträck. Ungefär så ser det ut just nu men som sagt, än så länge har jag inte ens ansökt om semester så det kan säkert hinna ändra sig. Vi turas om att vara lediga så att William kan få så långt sommarlov som möjligt och kommer förmodligen bara ha cirka 1½ vecka semester tillsammans hela familjen.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?
Jag vill alltid åka någon annanstans och alltid till fler ställen än de som för tillfället är bokade och planerade. Några av de ställen som inte är planerade men som jag skulle vilja åka till just i sommar är Kalifornien, Mallorca, Portugal och Malta.

huntington beach

Denna ständiga längtan till Kalifornien… Bilden är från Huntington Beach sommaren 2016.

Hur ser din midsommar ut?
Den firas hos min mamma i Småland. Förhoppningsvis hittar vi någonstans där William kan dansa runt midsommarstången men i övrigt vill jag bara äta nypotatis, matjessill, gräddfil och gräslök samt massor av svenska jordgubbar. Det räcker för att det ska bli en lyckad midsommar för oss. Att det sedan finns två riktigt söta kattungar hos min mamma gör ju inte saken sämre.

Vad innehåller dina bästa sommardagar?
Sol. Massor av sol. Jag älskar sol och gillar inte regn. (Fast det får förstås gärna regna på nätterna.) En perfekt sommardag är också en dag då det är varmt långt in på kvällen så att man kan sitta ute länge och njuta.

blommor

Hur bemöter du en regnig dag?
Jag stannar helst inomhus och läser en bra bok eller ser på någon bra TV-serie på Netflix. Förmodligen passar jag också på att redigera lite bilder och skriva ett blogginlägg. Även om jag inte gillar regn så kan en regndag trots allt vara lite skön om det har varit soligt och varmt länge. Om det regnar behöver man i alla fall inte ha dåligt samvete för att man stannar inne och slöar hela dagen.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?
Förra året lyckades sonen skada sig gång på gång vilket gjorde att han inte kunde bada på hela sommaren och resten av familjen avstod också från att bada av hänsyn till honom. Den här sommaren hoppas jag blir helt fri från skador och att det istället blir många härliga bad.

bad

En härligt kvällsdopp i Grumlan för några år sedan.

Vilka spenderar du semestern med?
Min sambo och vår son. Samt min mamma de veckor vi är hos henne i Småland. Sannolikt kommer även svärmor att finnas med på ett hörn. Ja och så vår katt förstås som följer med på resorna till Småland men som får stanna hemma med svärmor när vi åker utomlands.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?
Inte just nu men jag måste definitivt se till att boka in något till oss under höstlovet. Platser som lockar är Hongkong, Kap Verde, Kalifornien och gärna en weekendresa till någon stad/något land vi inte varit i ännu.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Helena 15 juni, 2017 - 11:00

Din sommarplanering låter mysig!

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2017 - 16:44

Tack! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar