Passeig del Born Barcelona

Underbara Barcelona

av Ann-Louise

I tisdags eftermiddag kom vi hem efter vår långhelg i Barcelona. Denna underbara stad som jag inte kan få nog av. Jag längtar redan tillbaka men nu måste vi nog vänta ett tag eftersom det finns så många andra spännande städer som vi inte ens har varit i ännu. Men vi kommer absolut att återvända till Barcelona i framtiden. Det finns fortfarande så mycket kvar där som vi inte har hunnit se, göra och äta.

Sagrada Família Gaudi Barcelona
Vackra Sagrada Familia omgiven av gröna och blommande träd.

Vi landade på lördagsmorgonen och nästan hela den dagen regnade det så vi passade på att titta lite i affärer och äta en god middag på Cerveseria Catalana och deras tapas smakade precis lika gott som förra gången vi var i Barcelona.

På söndagen och måndagen var det soligt och fint väder. På måndagen var vi nere vid stranden och då var det cirka 23 grader varmt. Helt underbart med en liten försmak av sommar när det fortfarande är ganska kallt här hemma i Stockholm.

La Estrella Herida
L’Estel Ferit på Barceloneta-stranden.

Under de här dagarna hann vi även med ett besök på Camp Nou, några rundor med Hop-on Hop-off bussarna, promenader i Barri Gòtic och  El born, en sväng på La Rambla, samt en massa goda tapas och churros. Vi åt också en riktigt god frukost på Brunch & Cake, vårt favoritställe sedan förra besöket i Barcelona. William hann också med ett dopp i polen på hotellets fina takterrass. Jag trodde det skulle vara kallt men det var förvånansvärt varmt i vattnet och han roade sig i poolen i minst en halvtimma.

utsikt från h10 cubik
Det var en fantastisk utsikt från hotellets takterrass, där man bland annat kunde se katedralen.

Jag kommer förstås att skriva lite fler blogginlägg framöver om det underbara hotellet, vad vi gjorde och vad vi åt och så vidare. Nu ser vi fram emot vår resa till Venedig i slutet av juni och så börjar det bli dags att boka ytterligare någon resa på sommarlovet.

Läs mina övriga inlägg om Barcelona.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

FREEDOMtravel 14 april, 2017 - 09:05

Ok, jag har börjat följa den nya bloggadressen! 🙂 Barcelona är en fin stad! Hälsningar från Tallinn!

Svara
Ann-Louise 14 april, 2017 - 23:39

Bra att veta att det är någon som läser på nya adressen 🙂 Hoppas ni har det riktigt härligt i Tallin!

Svara

Lämna gärna en kommentar