San Giorgio Maggiore Venedig Italien

Venedig bokat!

av Ann-Louise

Senaste veckan har SAS haft rabatt på Eurobonus-resor inom Europa och även om vi inte har hunnit spara ihop så många poäng efter att vi gjorde av med alla poäng på vår Kalifornien-resa förra sommaren, så hade vi ändå tillräckligt många poäng för att kunna åka någonstans inom Europa nu när det behövdes färre poäng än i vanliga fall.

Jag sökte på varenda destination men eftersom jag inte hade tid att söka direkt på morgonen när kampanjen startade så hade många biljetter redan gått åt och det var svårt att hitta en spännande destination där utresan och hemresan låg på bra dagar och där det blev lagom många dagar på resmålet. Jag ville också gärna hitta en plats där vi inte varit ännu och Malta eller Dubrovnik låg högst upp på min lista. Dit var det dock tyvärr väldigt fullbokat.

Venedig

Bild från Pixabay. Jag längtar verkligen efter att få ta mina egna foton i Venedig!

En annan dröm jag haft sedan många år är att åka till Venedig och sambon och sonen är också sugna på att åka dit. Även till Venedig var det väldigt fullbokat men skam den som ger sig. Jag sökte flera gånger per dag i några dagars tid och helt plötsligt dök det upp biljetter på en dag som tidigare varit fullbokad vilket innebar att jag kunde boka en ”gratisresa” (gratis inom citationstecken eftersom flygskatten kostar en slant) där vi åker till Venedig tidigt en onsdagsmorgon och hem på fredagsmorgonen. Vi får alltså två nätter/en och en halv dag på plats i Venedig vilket inte är så mycket men bättre än att inte åka alls. Det är också på sommarlovet vilket gör att vi slipper ansöka om ledigt från skolan för William.

Så snart jag hade bokat började jag leta hotell och surfa runt på nätet efter sevärdheter (bortsett från de jag redan känner till), bra restauranger och så vidare. Om ni har några bra Venedig-tips så tar jag gärna emot dem.
Vi ska ju visserligen hinna med en Barcelona-resa först, om mindre än en månad, men just nu känns det nästan roligare att planera inför Venedig eftersom vi aldrig förr varit där och eftersom det är en gammal dröm som går i uppfyllelse.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Caroline 6 mars, 2017 - 15:40

Va kul att du fick tag på biljetter till slut.
Venedig har jag varit i två gånger, men ena gången som barn och andra gången som klassresa i nian till Rimini som ligger alldeles intill så har tyvärr inte några direkta tips att ge men ser fram emot att läsa om er resa dit (och Barcelona).

Svara
Ann-Louise 8 mars, 2017 - 20:59

Ja, det ska bli jättekul att åka dit. Det känns som en sådan där plats som ska besökas minst en gång i livet.

Svara
FREEDOMtravel 7 mars, 2017 - 19:42

Trevlig resa! Venedig är verkligen värt att besöka, även om det är en turistmagnet!

Svara
Ann-Louise 8 mars, 2017 - 21:26

Tack! Ja, eftersom vi åker i juni så kommer vi förmodligen att få trängas med väldigt många turister… Men det ska ändå bli väldigt roligt att äntligen få se denna omtalade stad.

Svara
Christine - 29° 8 mars, 2017 - 04:46

Så kul! Vi funderar också på Venedig över en weekend i senare i år. 🙂

Svara
Ann-Louise 8 mars, 2017 - 21:38

Vad roligt! Hoppas att ni också kommer iväg då. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar