panda san diego zoo

Ett besök på San Diego Zoo

av Ann-Louise

panda san diego zoo

Jag älskar djur men är lite kluven till djurparker. Det känns inte helt rätt att stänga in djur samtidigt som det är fint att få möjligheten att se djur som man kanske aldrig skulle ha en chans att få se i det vilda. Om man nu ska besöka en djurpark så tycker jag i alla fall att San Diego Zoo är en av de allra bästa.

flamingo san diego zoo

Visste ni att flamingons rosa färg kommer från ett ämne i de räkor som är deras huvudsakliga föda?

San Diego Zoo består egentligen av två olika parker, en Safari Park som ligger 4,8 mil norr om San Diego i närheten av Escondido, och San Diego Zoo som ligger inne i själva stan, i Balboa Park. Jag har inte varit i safariparken utan bara i djurparken inne i stan men där har jag å andra sidan varit tre gånger och har fortfarande inte hunnit se allt eftersom det är så stort.

giraffer san diego zoo

Några av de vackra girafferna.

I djurparken finns mer än 3 500 djur och 650 olika arter. Det finns också mer än
700 000 exotiska växter.  I safariparken finns mer än 3 000 djur som representerar 300 olika arter. Det är helt enkelt väldigt stort och om du ska promenera runt djurparken i stan så räkna då med att vara där en hel dag för att hinna se så mycket som möjligt. Och ta med barnvagn om du har med dig små barn som inte orkar gå så länge. Det kan också vara klokt att ladda upp med solhattar och solkräm eftersom det blir väldigt varmt, speciellt om du är där på sommaren.

kamel san diego zoo

En stilig kamel.

Det finns alltså oändligt många djur att titta på och eftersom det är nästan omöjligt att hinna se allt på en dag kan det vara klokt att i förväg studera kartan över djurparken och pricka in de djur man absolut inte vill missa. Parken är indelad i olika områden, som till exempel Northern Frontier med isbjörnar, Australian Outback med bland annat koalor,  Elephant Odyssey med bland annat elefanter och lejon samt flera andra områden.

Elephant Odyssey

En av de fina elefanterna.

Självklart finns det också en hel del matställen runt om i parken så att man slipper vara hungrig samt affärer där du kan köpa souvenirer. Det finns även en lekplats i anslutning till barnens zoo.

För mig var höjdpunkten att få se en livs levande panda samt en koala. Koalan lyckades jag dock inte fånga på någon bra bild då den satt bakom löven i ett träd. Pandan däremot kom fram och satte sig precis framför oss och satt där en lång stund och gnagde på en grön stjälk innan den gick och gömde sig i skuggan bakom några buskar.

panda san diego zoo

Världens sötaste panda som poserade så fint för kameran!

San Diego Zoo samt San Diego Zoo Safari Park har öppet årets alla dagar inklusive helgdagar. Öppettiderna varierar så kolla gärna på deras respektive hemsidor när du planerar ditt besök. För att komma till safariparken behöver du ha bil men till djurparken inne i stan kan du åka buss och det kostar inte heller så mycket att ta taxi nerifrån centrum om du tycker att det är enklare.

san diego zoo

Det finns även massor av fåglar att titta på.

Det finns olika typer av biljetter. Med endagarsbiljetten får du inträde en dag till en av parkerna och den kostar 52 USD för vuxna och 42 USD för barn (3-11 år). Det finns även en biljett som ger dig en dags inträde till San Diego Zoo samt en dags inträde till San Diego Zoo Safari Park alternativt två dagars inträde till en av parkerna. Den kostar 83,25 USD för vuxna och 73,25 USD för barn (3-11 år).

Meerkat

Meerkat är ett av mina absoluta favoritdjur på San Diego Zoo.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Christine - 29° 8 april, 2017 - 02:06

Håller med, är också lite kluven till just djurparker / zoo. Det är ju både bra och dåligt, men jag försöker se det bra i det och även välja att besöka sådan som känns bättre. 🙂

Svara
William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 3 september, 2018 - 23:51

[…] Dagen efter Williams fyraårsdag bar det av till USA igen. Vi började med några dagar i San Francisco innan vi åkte till Folsom för att träffa släkten på min farfars sida av familjen. Därefter blev det några dagars bad i poolen hos våra släktingar i Turlock innan vi tog tåg och buss hela vägen till Anaheim och Disneyland. Det här var Williams första, men definitivt inte sista, besök på Disneyland i Kalifornien som är vår absoluta favoritnöjespark. Efter några intensiva dagar på Disneyland avslutade vi resan med ett besök hos en god vän till mig i San Diego där vi också hann med att gå på zoo. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar