La Pedrera Casa Mila Barcelona Gaudi

Casa Milà

av Ann-Louise

Sagrada Familia i all ära men min absoluta favorit i Barcelona är Casa Milà eller La Pedrera som byggnaden också kallas. Resten av familjen valde att ta det lugnt på hotellrummet medan jag utforskade La Pedrera vilket gjorde att jag i lugn och ro kunde strosa omkring på byggnadens fantastiska tak hur länge jag ville och ta precis hur många kort som helst utan att någon tröttnade.

La Pedrera

Och många kort blev det… efter en mulen förmiddag hade jag turen att molnen försvann och det blev en fin blå himmel som bakgrund till de flesta bilderna.

La Pedrera

Jag blev helt trollbunden av alla de fantastiska skulpturerna på taket till huset. Jag gick runt varv på varv för att vara säker på att inte missa något och när jag var säker på att jag hade sett allt tog jag några varv till bara för att jag ville se allt en gång till.

La Pedrera

Att det var mitten på februari och kallt hemma i Sverige men 20 grader och strålande sol här i Barcelona gjorde förstås också sitt till för att det skulle bli en lyckad upplevelse, jag gissar att besöket förmodligen hade blivit betydligt kortare om det hade varit kallt och regnat.

La Pedrera

La Pedrera byggdes mellan 1906 och 1912 och arkitekten är förstås Antoni Gaudí. Du hittar huset i stadsdelen Eixample, på gatan Passeig de Gràcia. Närmaste tunnelbanestation är Diagonal.

La Pedrera

Förutom taket så kan man även besöka en utställning om Gaudis arkitektur, den finns på vindsvåningen. Där finns bland annat miniatyrer av hus och annat som Gaudi designat. Lite längre ned i huset hittar man The Pedrera Apartment med tidstypiska lägenheter från 1920-talet .De vackra innergårdarna är också något som man bör titta närmare på.  Självklart finns det även en souvenirbutik och det finns även en restaurang, Cafè de La Pedrera, på bottenvåningen.

La Pedrera

Entrépriset är för närvarande 20,50 € för vuxna och 10,25 € för barn som är mellan 7 – 11 år. Barn under 7 år går in gratis. I priset ingår även en så kallad ”audio guide” men jag hoppade över den och valde att bara gå runt och njuta utan att lyssna på information i hörlurar.

La Pedrera

Öppettiderna är Måndag – Söndag 9.00 – 20.30 samt 21.00 – 23.00. Biljetten är dyrare om man vill kunna gå dit även på kvällen.

La Pedrera

En av innergårdarna i Casa Milà.

Om du ska till Barcelona och inte tidigare har besökt detta fantastiska hus så rekommenderar jag verkligen att du tillbringar några timmar här. Jag kommer garanterat att återvända hit igen!

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Mina bästa Barcelonatips – Från Stad till Strand 27 april, 2017 - 19:01

[…] Casa Milà Mitt absoluta favoritställe i Barcelona. Jag var allra mest fascinerad av taket med alla dess fantasifulla skulpturer men tyckte även att det var intressant att se lägenheterna från 1920-talet. Jag har skrivit mer om Casa Milà, eller La Pedrera som huset också kallas, i ett eget inlägg här. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar