Hotel Xenia London utsikt

Hotel Xenia i London

av Ann-Louise

Härom veckan när jag var i London på tjänsteresa bodde jag på ett hotell som var nytt för mig. Oftast brukar jag hamna på Novotel i Hammersmith eftersom det är i närheten av jobbet, men den här gången var det fullbokat och jag bestämde mig då för att hitta ett hotell i Kensington eftersom några kollegor från USA också skulle bo där. Hotellet där de bodde var också fullbokat och då hittade jag Hotel Xenia som låg tvärs över gatan (Cromwell Road). Hotellet ingår i Marriott-kedjan och tillhör deras så kallade Autograph Collection Hotels.

Hotel Xenia

Entrén till hotellet.

Hotel Xenia har mycket bra omdömen både på Tripadvisor och på Hotels.com och jag förstår varför. Hotellet ligger bra till, det är bara ett par minuters promenad till antingen Earl’s Court Station eller Gloucester Road station och därifrån tar det ca 10 minuter in till Westminster. Personal var supertrevlig både vid incheckning och utcheckning och väldigt hjälpsamma när jag bad om en karta och ville veta vilken tunnelbanestation som var bäst med tanke på restaurangen där jag skulle träffa mina kollegor för att äta middag. Hotellet var snyggt inrett och hade en härlig terrass på taket. Utsikten från terrassen kan du se på bilden högst upp i inlägget.

Jag hade bokat ett enkelrum och det enda som drar ner betyget lite är att rummet var extremt litet. Så litet att jag var lite orolig att jag skulle drabbas av klaustrofobi och inte kunna sova. Men när jag väl hade vant mig så funkade det bra. Jag skulle tro att dubbelrummen är större, åtminstone ser det ut så på bilderna på hemsidan.

Hotellrum Xenia

Det lilla rummet och den lilla sängen.

Rummet var utrustat med en läsplatta där man kunde hitta information om hotellet och om London, något som kändes modernt och innovativt. Det fanns även en gratis vattenflaska, något som jag tycker är ett stort plus. Jag har varit på alltför många hotell där man blir jätteglad när man ser en vattenflaska, ända tills man ser att det står att den kostar 30-40 kr.

Skrivbordet med läsplattan

Skrivbordet med läsplattan

Eftersom jag åt middag ute med mina kollegor och kom hem sent så provade jag aldrig hotellets restaurang och bar, men det jag såg av baren såg i alla fall trevligt ut.

Baren på Hotel Xenia

Baren på Hotel Xenia

Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit igen, vare sig det är en privat resa eller en resa i jobbet. Närheten till tunnelbanan samt att det var ett snyggt inrett hotell med trevlig personal väger upp det extremt lilla rummet. Hotellet skickade förresten ett mail någon dag efter resan, med en länk till en enkät om vistelsen, och när jag i enkäten skrev att jag tyckte rummet var väldigt litet så fick jag ett mail från hotellet där de skrev att jag ska kontakta dem inför nästa besök för en gratis uppgradering.

Adress till Hotel Xenia: 160 Cromwell Rd, Kensington, London
De närmaste tunnelbanestationerna är Earl’s Court och Gloucester Road. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar