axiom hotel san francisco

Hotellutmaning

av Ann-Louise

Hittade den här hotellutmaningen i Towes blogg för ett tag sedan och tänkte haka på eftersom det här med hotell är något som jag tycker är superviktigt och jag ägnar extremt mycket tid åt att hitta det perfekta hotellet när jag/vi ska ut och resa. Kände igen mig i väldigt många av Towes svar, förutom det där med heltäckningsmatta, som jag tycker är  riktigt äckligt på hotellrum.

Vad är viktigaste när du väljer hotell?

Om det är en resa till sol och bad så är det viktigt att det finns en bra pool samt barnpool och att det ligger nära stranden.

Om det är en resa till en stad så är det viktigt att det ligger centralt och nära restauranger och sevärdheter och att det ligger i ett säkert område så att man inte behöver känna sig orolig för att vara ute och promenera omkring på kvällen.

Atlantica Club Marmari Beach

Atlantica Club Marmari Beach på Kos uppfyller alla mina kriterier för en solsemester.

Vad är det första du gör på ett hotellrum?

Tar kort från olika vinklar på rummet, först därefter släpper jag in resten av familjen 🙂 Kan väl säga att detta inte alltid uppskattas av sambo och son, speciellt om man är trött efter en lång flygresa och bara vill kasta sig ner på sängen.

Efter att jag tagit kort kollar jag utsikten samt kollar att sängkläderna är rena och att badrummet är fräscht.

Hur ser det ut när du ska boka hotell, hur går du till väga?

Oj oj oj. Det är en lång process. Först börjar jag med att lista alla hotell i staden/området på Tripadvisor, i den ordning de är rankade. Sedan tittar jag igenom listan och kollar var hotellen ligger och vilken prisklass de ligger i. De som ligger i rätt område och har rätt pris öppnar jag sedan i nya flikar i webbläsaren och går sedan igenom recensioner och bilder för varje hotell. Samtidigt som jag gör det så gör jag en lista i Excel med hotellets namn, var det ligger, om det finns tex frukost och pool, vilket betyg de har på Tripadvisor samt diverse annan matnyttig information.

Därefter kollar jag priserna på Hotels.com och kollar även recensionerna där. Jag har blivit mer kräsen sedan vi fick barn och numera bokar jag aldrig något som har mindre än 4 i betyg på Tripadvisor och Hotels.com. Jag lägger in priserna från Hotels.com i Excel-dokumentet och sedan fortsätter jag kolla priser på MrJet och på Orbitz (i alla fall om jag ska till USA). Sedan väljer jag ut kanske fem hotell som har bra pris, bra läge och bra recensioner och kollar dem lite extra genom att kolla vad folk skriver på deras Facebook-sidor och  om det skrivs om dem i bloggar. När jag har gjort det så bestämmer jag mig för det hotell som verkar bäst och bokar det. Jag bokar dock alltid rum som är avbokningsbara så att jag har möjlighet att ändra mig om något bättre dyker upp eller om vi skulle vara tvungna att ställa in resan. När vi skulle till Kalifornien nyligen så bokade jag av och bokade om rummet på Kimpton Shorebreak Hotel tre gånger eftersom priserna sänktes flera gånger och vi fick på så sätt ett riktigt bra rum för ett rimligt pris.

Vad är värt att lägga extra pengar på?

Havsutsikt. Ett nyrenoverat rum (om det finns flera varianter av rum att välja på). Centralt läge.

Clearwater Beach

En havsutsikt som skulle varit värd vartenda öre om vi hade betalt för den men vi hade turen att bli uppgraderade utan kostnad (Pier House 60 Hotel på Clearwater Beach, Florida).

Vilket är det bästa hotell du bott på i Sverige?

Svår fråga… av någon orsak så minns jag inte hotellen i Sverige lika bra som de jag bott på utomlands. Men jag har flera gånger bott på Elite Plaza Hotel i Göteborg och det är ett hotell jag gillar.

Och i Världen?

Olivia Balmes i Barcelona, samt Axiom Hotel i San Francisco. Sen var hotellet New York, New York i Las Vegas också en upplevelse även om det är så många år sedan att minnena börjar falna lite.

Olivia Balmes Hotel

Hotel Olivia Balmes i Barcelona

Vad ger ett hotell extra pluspoäng?

Trevlig och hjälpsam personal. Om de bjuder på något vid ankomst eller vid en speciell tid under dagen, tex kaffe och kakor, vin etc. Att det finns kul grejor för barn.Ett exempel på ett hotell som sonen tyckte var så kul att han helst inte ville lämna det är Hotel Zephyr som ligger vid Fishermans Wharf i San Francisco. Hela innergården var som en stor lekplats med olika spel, pingisbord, biljard med mera. Och hans favorit – en darttavla på rummet.

Hotel Zephyr

Labyrintspel på Hotel Zephyrs innergård.

Ett riktigt bottennapp i hotellväg…

Ett hotell i Carpinteria, utanför Santa Barbara. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det hette men det var en billig kedja, typ Motel 6. Hela hotellet var väldigt sunkigt men vad jag framför allt minns var en stor och väldigt blöt fläck på heltäckningsmatten. Fast det allra sämsta hotellet någonsin är nog ändå det hotell som SAS skickade oss till när vår flight från Chicago till Stockholm blev inställd förra våren. Det skulle vara ett toppenhotell enligt SAS personal på flygplatsen men Wyndham Glenview Suites Chicago North var det smutsigaste och ofräschaste hotell jag någonsin varit på.

Hur viktig är frukosten?

Om jag åker på en charterresa med All Inclusive är frukosten livsviktig eftersom det oftast inte finns något annat ställe där man kan gå och köpa frukost. Åker jag till en stad där man lika gärna kan gå till en restaurang eller närmaste Starbucks och köpa frukost så är hotellfrukosten inte alls lika viktig.

Tre bra saker i ett hotellrum:

Många och lättåtkomliga eluttag. Många handdukar.Gratis och fungerande Wifi som man inte hela tiden behöver logga in på utan som kommer ihåg att man redan har loggat in.

Tre mindre bra saker:

Heltäckningsmatta. Wifi som man behöver logga in på igen så snart skärmen på telefonen har släckts. Äckliga, noppiga filtar av den typen som man ofta får på billigare hotell i USA.

Vilken typ av hotell fördrar du?

Moderna hotell med snygg design och annorlunda detaljer. Undviker gärna de stora hotellkedjorna.Om sonen är med så får det gärna vara någon form av tema-hotell, typ Legoland Hotel eller Disneyland Hotel.

Klagar du om du inte är nöjd med rummet?

Absolut.

Finns det någon hotellkedja som ligger dig extra varmt om hjärtat?

I USA gillar jag verkligen Kimpton hotels.I Sverige och Norden tycker jag att Nordic Choice hotels brukar ha snygga och trevliga hotell.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

TravelAnna 1 oktober, 2018 - 12:16

Åh, vad kul att (sent omsider) läsa dina svar på den här utmaningen!

Helt otroligt vilket imponerande jobb du lägger ner på att jämföra hotell! Oj, där ligger jag i lä. Visserligen lägger jag också enormt mycket tid åt på att kolla runt på nätet, oftast flera dagar/veckor innan det blir något bestämt. Men jag är inte hälften så strukturerad som du. Ingen inbiten Excelanvändare heller, haha!

Jag instämmer i det mesta på din lista, dock inte pool (kan tyvärr inte bada i klor). Eluttagen, ja, tänk vad ofta de är upptagna eller svåra att hitta. Sen kom jag på en sak till: Tillräckligt med galgar och plats för att packa upp kläderna. Tyvärr tycker jag alltför ofta att det inte finns det.

Heltäckningsmattor är jätteäckligt, jag håller med. Kul att vi båda gillar Kimpton’s! Deras hosted wine hour är ett väldigt trevlig koncept. 🙂

Jag lägger till en länk till detta inlägg i slutet av mitt eget svar på utmaningen. 🙂

Svara
Ann-Louise 1 oktober, 2018 - 16:55

Ja, fast ibland lägger jag nästan ner för mycket tid på det här med hotellen. Men jag tycker ju att det är kul också, och om man ska åka tillbaka till samma ställe och vill pröva ett annat hotell så har jag ju redan en excel-fil där research-arbetet redan är gjort. 🙂 Ja, Kimpton’s Wine Hour är verkligen trevlig. Det är inte alltid vi är på hotellet vid just den tidpunkten men när vi var i Huntington Beach för två år sedan så lyckades vi pricka in ”vin-timman” och det var så härligt att sitta i solen med ett glas gratis-vin. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar