god jul 2017

God Jul alla bloggläsare

av Ann-Louise

Jag hoppas att ni alla har en riktigt skön och stämningsfull jul, var i världen ni än befinner er! Vi firar jul hemma hos min mamma i Småland, där jag firat alla mina jular utom en. Julen 1998 firade jag hos en god vän i Grand Forks, USA och även om det var trevligt och en intressant upplevelse så kommer jag ihåg att jag där och då bestämde mig för att fira alla framtida jular hemma i Sverige. Det jag saknade mest med julfirandet i USA (förutom min familj och släkt) var den svenska julmaten. Jag gjorde visserligen en Janssons frestelse, men efter att mina amerikanska vänner sett att det var ansjovis i den så vägrade de äta av den. Tyvärr, för det var den bästa Janssons jag gjort någon gång.

Under alla år som gått sedan dess så har jag nog hunnit ändra mig lite på den här punkten och kan absolut tänka mig att fira jul utomlands igen någon gång i framtiden. Speciellt när vädret är så tråkigt som det var den här julaftonen. När vi kom ner hit i torsdags kväll var det ganska mycket snö men till idag hade allt smält bort och det har regnat större delen av dagen. Men, julafton blev bra ändå och alla är nöjda och glada med sina julklappar! Och äntligen kan jag också avslöja vart nästa resa går…

fontana di trevi

Jag har haft en hemlighet ihop med min svärmor den senaste månaden, hon ville nämligen ge oss en resa i julklapp och behövde min hjälp med att planera och kolla priser på flyg och hotell. Både min sambo och min svärmor har länge velat åka till Rom och det är just dit som julklappsresan går och Johan, William och jag kommer att åka dit tillsammans med svärmor. Flyg och hotell är inte bokat ännu eftersom vi fortfarande letar efter kattvakt (svärmor är ju alltid kattvakt i vanliga fall) men det blir med största sannolikhet någon gång före sportlovet. Från sportlovet och 10 veckor framåt får William nämligen inte ledigt alls från skolan på grund av nationella proven.

Att få en resa i julklapp är ju en perfekt present för någon som älskar att resa så jag är verkligen nöjd. Och på resan dit ska jag även passa på att använda den fina reseplånbok som jag fick av William i julklapp.

Bilden nedan är några år gammal men tycker den passar så här i juletid. Den är tagen på California Adventure i Anaheim, Kalifornien, senast vi var där i juni 2016.

god jul 2017

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Planer inför 2018 - Från Stad till Strand 3 januari, 2018 - 22:20

[…] jag vet helt säkert är att vi ska åka till Rom en helg i februari. Vi fick resan i julklapp av min svärmor som också ska följa med. Så snart vi hittat en kattvakt till Ella ska vi boka […]

Svara

Lämna gärna en kommentar