höstlöv bagge

Min höstlista 2017

av Ann-Louise

Olika typer av listor är alltid kul, både att skriva och att läsa. Just den här listan har jag lånat från FREEDOMtravel och Come fly with me men det finns flera andra resebloggare som också har gjort liknande listor, bland annat Travel on a Cloud och Resfredag.

Visa en bra höstbild från ditt arkiv

Jag älskar att fotografera alla underbara färger på hösten men ändå blir det alltför sällan som jag verkligen ger mig ut och gör det. Bilderna nedan är från 2005 när jag precis hade bytt från analog till digital systemkamera. Visst har jag fotograferat höstbilder även efter det, men hittade inga som blivit lika bra.

höstfärger blogg

höstlöv bagge

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2017?

De absolut bästa minnena är från våra resor till Venedig och till Istrien. Jag älskade båda dessa platser och längtar tillbaka varje dag!

Basilica di Santa Maria della Salute

Underbara Venedig

rabac kroatien

Mysiga Rabac i Istrien

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det sämsta är att det är kallt, mörkt och regnigt. Det bästa är att man kan mysa inomhus på kvällar och helger och slipper den stress som jag ofta tycker att man känner under sommarmånaderna. Stressen att man ska hinna utnyttja det fina vädret, de ljusa kvällarna och så vidare. På så vis tycker jag att hösten är lite mer avslappnad.

Hur höstmyser du?

Mitt höstmys skiljer sig egentligen inte så mycket från andra årstiders mys. Soffmys med lite godis och en bra film tillsammans med familjen funkar alla tider på året.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Jag håller på att läsa Swede Hollow, skriven av Ola Larsmo och ska försöka läsa ut den snart. Det är en otroligt bra bok om några svenska emigranter som hamnar i ett lite sämre område i Saint Paul, Minnesota. När jag är klar med den så vill jag läsa den nya Millennium-boken, Mannen som sökte sin skugga.

Dina tre bästa hösttips – alla kategorier?

Åk på en höstweekend till något mysigt ställe. Unna dig att stanna hemma och bara mysa i soffan under en filt när det är kallt och regnigt ute. Gå en långpromenad och fotografera alla vackra höstlöv.

Hur ser din höstoutfit ut?

Hm… har faktiskt inte en aning. Det kanske är dags att åka och shoppa! Hittills har jag klätt mig ungefär som under den kyliga sommaren förutom att jag haft på mig vantar en del morgnar när det varit lite ruggigt. När det blir ännu lite kallare så älskar jag min tunna dunjacka som både är snygg och värmer.

Vad har du på to-do listan just nu?

Jag ska fixa en riktig logga till bloggen, boka en resa någonstans och försöka sälja en massa urvuxna barnkläder på Tradera.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

Mitt bästa tips skulle vara att boka en resa någonstans. Det botar nog inte höstdeppigheten men livet känns oftast lite bättre om man har något roligt att se fram emot.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?

Jag vill gärna lära mig mer om Google Analytics och har precis påbörjat en onlinekurs. Jag skulle också vilja bli bättre på Adobe Lightroom så det ska jag försöka ägna lite tid åt.

Vilka serier rekommenderar du att följa?

Jag älskar Homeland, så om man inte redan har sett de tidigare säsongerna rekommenderar jag att man börjar titta nu så att man är redo när säsong sju drar i gång vilket förmodligen blir om några månader. Skam är den andra favoriten som jag rekommenderar. Det kändes riktigt tomt när jag hade sett det sista avsnittet för några veckor sedan.

Vilka Instagram-konton rekommenderar du att följa?

Mitt eget förstås @annlouisep men andra konton som jag verkligen gillar är @memytravelsandlife@4000mil.se och @resfredag. Det är dock svårt att välja ut några få favoriter eftersom jag tycker att alla som jag följer lägger ut så fina bilder. Jag måste även tipsa om @croatiafulloflife som visar helt fantastiska bilder från Kroatien som gör att jag bara vill hoppa på första bästa flyg dit igen.

Topp tre favoritdrycker i höst?

Kaffe, kaffe och kaffe! Nej skämt åsido så är ju hösten perfekt för att även dricka te och min favorit är lemon ginger & manuka honey från ekologiska Pukka. Och den tredje drycken får nog helt enkelt bli allt med ingefära. Ingefära-latte, ingefära-shots, juice med ingefära och så vidare.

En alldeles otroligt god ingefära-latte på Rusty Rascals!

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Nej, inte en endaste resa just nu. Men ägnar flera timmar varje kväll åt att leta efter den perfekta resan och hoppas att den dyker upp snart. Det finns ju så otroligt många ställen jag vill till och jag skulle gärna vilja hinna med en resa till innan året är slut.

Hur förbereder du dig för vintern?

Framför allt genom att se till att William har varma vinterkläder i rätt storlek eftersom de är ute mycket i skolan. Så snart det är ordnat så ska jag leta efter nya vinterstövlar till mig själv eftersom jag just slängde mina gamla som var trasiga. När det är klart så är vi nog ganska redo att möta vintern.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

FREEDOMtravel 18 oktober, 2017 - 22:42

Kul att du hängde på och gjorde en lista! 🙂 Håller med om att både Venedig och Istrien är toppen-ställen! Och intressant med GA-onlinekurs!

Ann-Louise 23 oktober, 2017 - 21:10

Ja, enda problemet med onlinekurser där man själv bestämmer takten är väl att man ska ha lite självdisciplin och verkligen avsätta tid, det har väl gått sådär senaste veckan, sitter mest och letar efter olika resor istället 🙂

Kommentarsfältet är stängt.